Riešutiniai saldainiai (Jūratės) (foto)

Ingridientai:
Riešutinių saldainių masei:
kelios saujelės žemės riešutų be luobelių,
2 v.š. cukraus,
1 a.š. sviesto,
nedidelis šlakelis pieno ar grietinėlės.

Šokolado kremo masei:
2 v.š. sviesto,
1 v.š su kaupu cukraus,
1 v.š. kakavos.

Varškės kremo masei:
1 v.š. varškės,
1 a.š. miltinio cukraus,
po žiupsnelį vanil. cukraus ir maltos kavos.

Pabarstyti:
džiūvėsėlių ar trupintų sausainių ir šokolado drožlių.
Gaminimas
Riešutinė masė: riešutus sumalti kavamale. Indelyje išlydyti sviestą, įberti cukraus ir maišyti kaitinant kol cukrus ištirps. Įpilti šlakelį pieno ar grietinėlės. Maišant po truputį berti sumaltus riešutus. Kaitinant maišyti kol sutirštės. Leisti atvėsti. Iš atvėsusios masės formuoti saldainius. Galima kaip leidžia fantazija, bet siūlau su šiais įdarais:

1. Šokolado masė: sviestą išlydyti, įberti cukraus ir maišyti kol cukrus ištirps, iberti kakavos. Išmaišyti ir leisti atvėsti.

2. Varškės masė: varškę gerai ištrinti, kad nebūtų gumulėlių, su miltiniu cukrumi, įberti vanil. cukraus, maltos kavos.

1. Šaukštu suformuoti kriaukles ir peilio galiuku įrėžti ruoželius. 2. Ant kepimo popieriaus iškočioti ploną sluoksnį. Išpjauti kvadratą, užtepti šokoladinio kremo, pabarstyti šokolado drožlėmis ir susukti. Pavolioti džiūvėsėliuose. 3. Iš iškočioto sluoksnio išpjauti apskritimą, armonikėle sulankstyti kraštelius. Į vidų įdėti varškės kremo ir kiek labiau užlenkti kraštus, kad kremo nesimatytų. Ant viršaus uždėti šokolado kremo rutulėlį, 4. Riešutinės masės gumulėlyje padaryti duobutę ir įdėti į vidų šokolado ar varškės kremo rutulėlį, pavoliotą šokolado drožlėse. Į kremo rutulėlio vidų galima įdėti sveiką riešutą. Suformuoti kamuoliuką ir pavolioti džiūvėsėliuose.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!