25 rezultatų ieškant "riebios"

Varškės padažas

Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, į ją sudėti prieskonius, įpilti skysčio, aliejaus ir viską gerai išplakti. Jei varškė riebi arba padažas duodamas prie riebios mėsos, vietoj aliejaus įpilti skysčio. ..

Recepto vertinimas: 0

Mocca fondiu

Sutarkuokite šokoladą ir sumaišykite su kavos milteliais. Supilkite į fondiu indą grietinėlę, šokoladą ir kavą. Silpnai kaitindami, maišykite, kol bus vientisa masė. Supilkite cheresą ir gerai išmaišykite. Patiekite su biskvitiniais piršteliais, zefyrais ar pyrago kubeliais. ..

Recepto vertinimas: 0

Mangų tortas

Sutrupintus sausainius sumaišykite su sviestu sudėkite į tortinę formą ir atšaldykite. Gerai suplakite grietinėlę. Pamažu įmaišykite kondensuotą pieną visą laiką plakdama. Įplakite citrinos žievelę, supilkite sultis ir dar paplakite. Sukrėskite ant sausainių ir palikite per nakt..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su migdolais ir riešutais

Tešlai iki baltų putų ištrinti trynius, vandenį ir cukrų. Baltymus ir druską plakti, kol pavirs standžiomis baltomis putomis. Baltymu putas sudėti ant tryniu kremo ir viską gerai, bet atsargiai išmaišyti su miltais, prieš tai juos sumaišius su kepimo milteliais ir riešutais. Kepimo f..

Recepto vertinimas: 0

Aguonų ir varškės tortas

Užminkykite tešlą ir 2 valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite 15 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir rie..

Recepto vertinimas: 3

Braškinis paukščių pienas

Keletą braškių atidėti, kitas išsukti su varške, cukrumi, sirupu, pabaigoje supilti citrinos sultis. Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Grietinėlę išplakti iki standumo, sumaišyti su želatina ir viską supilti į varškės ir braškių mišinį. Padėti, kad sustingtų...

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragas

Obuolius nulupame, išimame sėklides ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Iš kiaušinio, trynio, sviesto, grietinės, cukraus, miltų ir ( jei reikia) vandens, užminkom tešlą. Iš jos iškočiojame 4 plonus lakštus. Skardą ištepame aliejumi( sviestu), pabarstome džiūvėsiais ir de..

Recepto vertinimas: 0

Varškės keksas su vyšniomis

Kambario temperatūros sviestą mediniu šaukštu išsukti iki purumo. Sukant po šaukštelį berti cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir po vieną įmušti kiaušinius. Į masę įmaišyti pro sietelį pertrintą varškę. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, užsijoti ant varškės bei ..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena grietinėlės ir garstyčių padaže

Supjaustykite riekutėmis pievagrybius. Nulupkite svogūnus, pakepinkite riebaluose ir išimkite iš keptuvės. Supjaustykite mėsą kelių centimetrų storio gabaliukais. Apkepkite juos riebaluose, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite į keptuvę svogūnus bei pievagrybius kartu su mė..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai varškės paplotėliai

Per sietelį pertrintą varškę sudėkite į plakimo indą. (muškite kiaušinius, suberkite miltus, 2 šaukštus cukraus pudros. Išplakę vientisą masę, dėkite į šaldytuvą. Iš atšaldytos masės suformuokite stambų ritinėlį ir supjaustykite maždaug 2 cm storio gabalėliais. Apkepkite..

Recepto vertinimas: 0

Baltymų pyragaitis su varškės kremu

Baltymus su citrinos sultimis ir 250 g cukraus išplakti iki standžių putų. Likusį cukrų išmaišyti su šokoladu ir atsargiai įmaišyti į baltymų masę. Skardą iškloti sviestiniu popieriumi, sukrėsti baltymų masę ir šaukštu suformuoti stačiakampį. Kepti iki 100°C įkaitintoje or..

Recepto vertinimas: 3

Trapios tešlos pyragas su slyvomis (Gintarės)

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, 2 kiaušinių tryniais, cukrumi, grietine, vaniliniu cukrumi, supilkite lydytus riebalus ir užmaišykite tešlą. Pusę tešlos klokite į kepimo formą, likusią suvyniokite į polietileno plevelę ir valandai padėkite į šaldiklį. Slyvas nuplaukite, ..

Recepto vertinimas: 5

Rytietiškas rizotas su ilgagrūdžiais ryžiais ir žirniais

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, česnaką, šafraną ir cinamoną. Ant žemos ugnies dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite imbierą ir pakepkite 2 min. Suberkite ryžius bei žirnius ir pakepinkite dar 2 minutes. Supilkite vandenį ir įberkite druskos. Gerai i..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su kumpiu ir gorgonzola

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos. Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį- po ½ ..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su šparagais ir žirniais

Nedideliame inde sumaišykite šafranus su grietinėle. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite šparagus, du trečdalius svogūnų ir pakepinkite 2 min. Pagardinkite druska bei pipirais. Įpilkite samtį sultinio ir kaitinkite, kol šparagai pasida..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su rūkyta lašiša

Ant mažos ugnies mažoje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Sudėkite lašišos gabalėlius ir pakepinkite 1 min. Supilkite grietinėlę ir atsargiai sumaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir pastatykite į šalį. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliej..

Recepto vertinimas: 5

Meksikietiška kiaušinienė (Huevos ahogados) (foto)

Įkaitinkite didelę keptuvę. Žaliųjų paprikų ankštis nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite ant jos. Keletą kartų apverskite, kol odelėje iškils pūslelės. Uždenkite 20-30 min. drėgna servetėle- taip lengviau nusiims odelės. Sėklas bei pertvarėles pašalinkite ir paprikas supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Raudonosios enchilados (Enchilados rojas)

Aitriąsias paprikas paskrudinkite sausoje keptuvėje, stebėdami, kad jos nepridegtų. Po to pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir aitriąsias paprikas užpilkite šiltu vandeniu. Palikite pastovėti 20-30 min. Keptuvę išvalykite ir joje apkepinkite pomidorus, išimkite ir nulupkite odelę. ..

Recepto vertinimas: 3

Žuvis su migdolų padažu (Pescado almendrado)

Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite. Išspauskite žaliosios citrinos sultis. Žuvies filė įdėkite į dubenį. Apšlakstykite ½ žaliosios citrinos sultimis, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Uždengę pastatykite į šaldytuvą, kad įsigertų. Migdolus sumaišykite su Crème fraîche ..

Recepto vertinimas: 0

Vištos krūtinėlė su aitriųjų paprikų padažu (Pechugas en salsa de poblano)

Aitriąsias paprikas įpjaukite ir, pašalinę sėklas bei pertvarėles, sudėkite į plaktuvą, pasūdykite ir sutrinkite kartu su pienu. Pusę sviesto įkaitinkite puode. Įberkite miltų, pakepkite iki aukso geltonumo. Supilkite mišinį iš plaktuvo. Šiek tiek patroškinkite ir sudėkite Crè..

Recepto vertinimas: 3

Meksikietiška Velykų duona (Pan de Pascua)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles, cukrų, įpilkite šilto pieno ir sumaišykite košę. Užbarstykite dar šiek tiek miltų ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu pastatykite šiltai 20 min., kad iškiltų. Svogūną nulupkite i..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų troškinys

Džiovintus grybus isbrinkinti mažame kiekyje vandens. Kiaulės ausis, kojas, uodegas gerai nuplauti, supjaustyti nedideliais gabalais ir virti sipna liepsna apie 1,5 valandos nedideliame kiekyje vandens pageidautina be druskos (paprastai kopūstai būna sūrūs). Įdėti lauro lapų, kvapni..

Recepto vertinimas: 3

Sluoksniuoti Jamaikos ledai

Kavos ledams paruošti keptuvėje išlydoma neriebi grietinė, kol ji beveik užverda. Įdedama maltos kavos, gerai išmaišoma ir paliekoma 30 min.Dubenyje plakami kiaušinių tryniai su cukraus pudra kol masė sutirštėja ir palengvėja. Dar kartą pakaitinamas kavos ir grietinės mišinys beveik..

Recepto vertinimas: 3

SILKĖ SU PIKANTIŠKU VARŠKĖS PADAŽU

Ruosiame varskes mase: labai smulkiai supjaustome agurka, cesnaka, krapus sumaisome su varske ir grietine, iberiame pipiru, viska gerai istriname sakute. Silkiu file supjaustome juostelemis, dedame i lekstute, salia dedame svoguna, supjaustyta griezineliais. Varskes padaza tiekiame atskirai...

Recepto vertinimas: 4

Daržovių troškinys su avižomis

Ikaitine puode sviesta, suberkite smulkiai sukapota cesnaka ir pakepinkite. Nulupta ir smulkiai supjaustyta svoguna pakepinkite su cesnaku. Ziedinius kopustus, brokolius ir nuskustas morkas smulkiai supjaustykite, suberkite i svogunus bei cesnaka ir kartu pakepinkite. Apiberkite skaldytom avizom. Su..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: riebios