25 rezultatų ieškant "riebios"

Žuvies guliašas su kalendra

Plonais skrituliukais supjaustome ankstyvuosius svogūnėlius. Agurkus nulupame, išskobiame sėklas ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Pomidorus taip pat supjaustome gabaliukais. Įkaitinę aliejų, pakepiname svogūnus. Sluoksniais sudedame pomidorus, po to agurkus, žuvį. Pasūdome, įberi..

Recepto vertinimas: 0

Braškiniai ledai

Braškes nuplauti ir nusausinti, kelias gražias uogas atidėti papuošimui, o likusias sutrinti į tyrę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Jogurta sumaišyti su grietine ir įmaišyti į braškių tyrę. Gautą masę sudėti į metalinį įndą, kuriame šaldysite ledus. Ledus pa..

Recepto vertinimas: 5

Irisų fondiu

1. Cukraus pudrą ir demeraros cukrų sumaišykite dideliame prikaistuvyje. Ant šiltos viryklės palengva kaitinkite, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo viryklės. Truputį kondencuoto pieno išmaišykite su krakmolu, kol masė pasidarys vientisa. 2. Kukurūzų krakmolo tyrelę, grietinėlę ir li..

Recepto vertinimas: 4

Lietinių vyniotinis

Varškę ir citriną su žievele sumalame mėsmale. Įmušame kiaušinį, suberiame cukrų ir gerai išmaišome. Lietinius klojame, kaip parodyta paveikslėlyje. Ant lietinių sudedame varškės masę, pabarstome saulėgrąžomis bei susmulkintais riešutais ir susukame vyniotinį. Jo kraštus užl..

Recepto vertinimas: 4

pyragas "Valensos ašaros"

Uzminkyti tesla is 3 st.miltu,margarino,1 stiklines cukraus,3 tryniu ir kepimo miltelu.Iskloti formos dugna pries tai patiesus kepimo popieriu.Isplakti 3 kiausinius,1sikline cukraus,vanilini pudinga (perku parduotuveje pokeliais)nepamaisys truputis vanilinio cukraus,ispausti 1citrinos sultis po to ..

Recepto vertinimas: 3

Kepenų paštetas

Lašiniai arba riebi kiauliena, veršiena supjaustoma nedideliais gabaliukais, sudedama į puodą kartu su supjaustyta morka, svogūnais, salieru, poru ir kiek pakepinama, paskui sudedamos sujaustytos kepenys, įpilama sultinio, patroškinama. Atvėsusi mėsa sumalama kartu su daržovėmis ir pien..

Recepto vertinimas: 3

Suktinukai

Pirmos rūšies jautiena supjaustoma pailgais nedideliais gabalėliais, gerai išmušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais. Kiauliena ar lašinukai irgi supjaustomi tokio pat dydžio gabalėliais, šiek tiek pamušami, apibarstomi prieskoniais ir uždedami ant jautienos, stipriai susu..

Recepto vertinimas: 0

Apkepta aviena su kopūstais

Virta mėsa supjaustoma gabaliukais, sudedama į ugniai atsparų indą, pabarstoma pipirais, jei reikia, druska, ir ant jos sudedami troškinti kopūstai (gali būti ir nerauginti, tik patroškinti su riebalais ir svogūnais), kepama vidutinio karštumo krosnyje ar orkaitėje apie 1/2 val. Pat..

Recepto vertinimas: 2

Kapučino tortas su riešutais

Trynius atskirti nuo baltymų ir sutrinti su cukrumi. Ant trynių dėti išplaktus baltymus pakaitomis su miltais, sumaišytais su kepimo milteliais ir krakmolu, ir viską sumaišyti. Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą formą. Tešlos purumas ir kilimas priklauso nuo to, kaip ištrin..

Recepto vertinimas: 0

Braškinis paukščių pienas

Keletą braškių atidėti, kitas išsukti su varške, cukrumi, sirupu, pabaigoje supilti citrinos sultis. Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Grietinėlę išplakti iki standumo, sumaišyti su želatina ir viską supilti į varškės ir braškių mišinį. Padėti, kad sustingtų...

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškos užkandžio kriaušės

Kriaušes nulupame, perpjauname išilgai per pusę, išpjauname sėklalizdžius. Citrinų sultis sumaišome su žiupsneliu pipirų ir druskos. Šiuo mišiniu iš visų pusių aptepame kriaušes. Riešutus sugrūdame. Juose apvoliojame kriaušes. Sūrį sutrupiname, sumaišome su varške ir svi..

Recepto vertinimas: 0

Užkandis "Lelija"

Brinzą sutrupiname ir sumaišome su varške, pertrinta per sietelį, tabasko padažu, žalumynais, pipirais, pasūdome. Iš šios masės padarome 20 rutuliukų, uždedame juos ant krekerių ir lengvai prispaudžiame. Kiekvienoje vynuogėje išpjaustome "dantukus" ir gražiai išimame sėklas. Vyn..

Recepto vertinimas: 1

Harbonarų spagečiai

Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 2-3 minutes pakepinkite svogūnus, kol truputį pagels. Sudėkite į keptuvę kumpį ir kepinkite apie 5 minutes, kol apskrus. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir padėkite šalia. Dideliame inde išplakite trynius ir grietinę, įberkite druskos, pip..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su pomidorais ir sūriu

Didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite supjaustytą svogūną bei česnaką ir kepinkite apie 5 minutes, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite pomidorus ir baziliką. Gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių, k..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška kiaušinienė (Huevos ahogados) (foto)

Įkaitinkite didelę keptuvę. Žaliųjų paprikų ankštis nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite ant jos. Keletą kartų apverskite, kol odelėje iškils pūslelės. Uždenkite 20-30 min. drėgna servetėle- taip lengviau nusiims odelės. Sėklas bei pertvarėles pašalinkite ir paprikas supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su apelsinais ir braškėmis

Į dubenį persijojame miltus su žiupsneliu druskos. Viduryje padarome duobutę, į ją įmušame kiaušinį ir įpilame 150 ml pieno. Pamažu maišydami supilame likusį pieną. Pridengiame ir paliekame 30 minučių pastovėti. Iškepame blynus. Nupjauname apelsino žievelę ir baltą plėve..

Recepto vertinimas: 0

Desertas su sultimis

Uogas nuplauname ir nuvalome. Kiekvieną uogą supjaustome skiltelėmis. Obuolių sultis sumaišome su vaniliniu cukrumi ir užpilame ant uogų. Sumaišome ir paliekame 20 minučių pastovėti. Želatiną išbrinkiname nedideliame šalto vandens kiekyje. Iš vieno greipfruto išspaudžiame sultis,..

Recepto vertinimas: 0

Desertas su braškių ir varškės kremu

Biskvitą perpjauname į 2 lakštus. Vieną paliekame, o kitą supjaustome į 4 stačiakampius gabalus. Sudedame juos į plokščią formą ir užpilame likerio. Grietinėlę išplakame su vaniliniu ir miltiniu cukrumi. Varškę sukame, kol masė tampa vientisa, ir įmaišome grietinėlę. Braške..

Recepto vertinimas: 0

Prabangus skanėstas su šampanu ir žemuogėmis

Dideliame dubenyje sumaišykite šampaną, cukraus pudrą, citrinos žievelę ir sultis. Sudėkite grietinėlę ir išplakite mišinį iki tirštumo. Perdėkite į desertines taures ir atšaldykite (laikykite šaltai apie 1 val.). Patiekite su šviežiomis žemuogėmis. ..

Recepto vertinimas: 4

Daržovių troškinys su avižomis

Įkaitinkite puode sviestą, suberkite smulkiai sukapotą česnaką ir pakepinkite. Įdėkite nuluptą bei smulkiai supjaustytą svogūną ir dar šiek tiek pakepinkite. Žiedinius kopūstus, brokolius ir nuskustas morkas smulkiai supjaustykite, suberkite į svogūnus bei česnaką ir kartu pakepi..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖČIAI SU DUONA IR RAZINOMIS

Varske istrinti, suberti tarkuota duona, cukru, razinas, supilti isplaktus kiausinius, pasudyti ir ismaisyti. Suformuoti rutuliukus, pavolioti juos miltuose ir isvirti pasudytame vandenyje. Isgriebti, aplieti sviestu ir apiberti tarkuota duona...

Recepto vertinimas: 0

LAŠINIUOTIS

Mesa sumalkite kartu su pakepintais svogunais ir sutarkuotomis ar virtomis morkomis. Imuskite kiausinius, suberkite "Vegeta" ir razinas, gerai ismaisykite. Ant celofano pabarstykite plonai supjaustytu morku ir dekite is farso suformuota vyniotini. Suvyniojusios ir surisusios kepkite 200-220 laipsniu..

Recepto vertinimas: 5

VARŠKĖS PADAŽAS

Varske trinti, kol pasidarys vientisa mase, i ja sudeti prieskonius, ipilti skyscio, aliejaus ir viska gerai isplakti. Jei varske riebi arba padazas duodamas prie riebios mesos, vietoj aliejaus pilti sultinio.Tinka prie kiaulienos, avienos, zasienos ir antienos valgiu...

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų troškinys

Džiovintus grybus isbrinkinti mažame kiekyje vandens. Kiaulės ausis, kojas, uodegas gerai nuplauti, supjaustyti nedideliais gabalais ir virti sipna liepsna apie 1,5 valandos nedideliame kiekyje vandens pageidautina be druskos (paprastai kopūstai būna sūrūs). Įdėti lauro lapų, kvapni..

Recepto vertinimas: 3

Sluoksniuoti Jamaikos ledai

Kavos ledams paruošti keptuvėje išlydoma neriebi grietinė, kol ji beveik užverda. Įdedama maltos kavos, gerai išmaišoma ir paliekoma 30 min.Dubenyje plakami kiaušinių tryniai su cukraus pudra kol masė sutirštėja ir palengvėja. Dar kartą pakaitinamas kavos ir grietinės mišinys beveik..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: riebios