25 rezultatų ieškant "raugintais"

Karšti sumuštiniai su raugintais agurkais ir kiaušiniu

Duona aptepama sviestu. Kietai virti kiaušiniai, agurkai ir svogūnas susmulkinami ir sumaišomi su majonezu, įdedama prieskonių. Ant kiekvieno sumuštinio kauburėliu dedama pagaminta masę, ant viršaus galima pabarstyti tarkuoto sūrio, o kad būtų aštriau - žaliojo sūrio miltelių. Kepam..

Recepto vertinimas: 0

Kiunkė

Žirnius nuplaut, išmirkyt. Kai išbrinks, pasūdyti ir išvirdame tame pačiame vandenyje. Kaitiname apie valandą, kol suminkštės, vandens neturėtu likti. Bulves pasūdome ir apie 30 min. verdame atskirame puode. Tada nusunkiame , sugrūdame ir sudedame žirnius ir išmaišome. Ti..

Recepto vertinimas: 4

Padažas su raugintais agurkais

Pomidorų tyrę troškinti kartu su svogūnais. Kiek patroškinus, sudėti nuluptą smulkiai supjaustytą raugintą agurką ir ankštinį pipirą. Pagamintą padažą pagardinti garstyčiomis ir tarkuotais krienais. Padažas tinka prie virtos kiaulienos, avienos ir jautienos ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su raugintais kopūstais

Sumaišome miltus, pieną, mieles, druską ir pastatome šiltai. Kai pakyla įdedame sviesto, įmušame kiaušinius ir minkome. Tada vėl pastatome šiltai. Pagaminame įdarą: kopūstus perliejame karštu vandeniu, sudedame į puodą su sviestu ir šutiname. Išverdame grybus ir pakepame su sviest..

Recepto vertinimas: 0

Šerniena, virta su daržovėmis

Mėsą sudėti į truputį actu parūgštintą šaltą vandenį, užvirinti, nugraibyti putas. Uždengus dangtį virti, kol apvirs (1,5-2 valandas). Tada pridėti druskos, supjaustytų prieskoninių ir kt. daržovių. Bulves sudėti ant viršaus taip, kad jų nesiektų vanduo. Apibarstyti druska pa..

Recepto vertinimas: 5

Bulvės, įdarytos pupelių įdaru

Nuskustoms bulvėms nupjaunamas viršus, palyginama apačia, šaukšteliu išgremžiamas vidus. Paskui jos sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 5 min. Kiaurasamčiu išgriebiamos, pavoliojamos išplaktame kiaušinyje ir tarkuotame sūryje arba pyrago džiūvėsėliuose. Tuštumos..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir kumpio dešrelės

Bulvės ir kumpis sumalami mėsmale, suberiami miltai, salierų lapeliai, įmušamas kiaušinis, supilamas pienas, suminkoma. Daromos dešrelės, apvoliojamos miltais, išplaktu kiaušiniu, dedamos į išteptą riebalais skardą ir 10—15 min. kepamos orkaitėje. Valgoma su raugintais agurkais ar..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir dešros apkepas

Nuskustos bulvės supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 3— 5 min. Paskui išgriebiamos ir nuvarvinamas vanduo. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami riebaluose. Morka stambiai sutarkuojama. Dešra supjaustoma griežinėliais. Į paruo..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir rūkyto kumpio apkepas

Bulvės išverdamos, sutrinamos, įdedamas šaukštelis sviesto, supilama grietinė, išplakti kiaušiniai, sudedamas susmulkintas rūkytas kumpis ar mėsos liekanos, prieskoniai, pasūdomą. Viskas gerai sumaišoma, sudedama į išteptą riebalais indą ir kepama orkaitėje, kol viršus pagels. V..

Recepto vertinimas: 0

Greitas bulvių apkepas

Bulvės nulupamos ir stambiai sutarkuojamos, suberiami miltai, majonezas, įberiama mairūno ir pasūdomą. Viskas sumaišoma ir sudedama j paruoštą skardą. Ant viršaus užpilami išplakti kiaušiniai, pienas, suberiamas suris ir pasūdomą. Kepama karštoje orkaitėje 30 min. Valgoma su raugi..

Recepto vertinimas: 0

Kepti kiaulienos šonkauliukai

Mėsa nuplaunama, įpjaunama tarp kaulų, įtrinamą susmulkintomis, sumaišytomis su druska prieskoninėmis daržovėmis, aliejum bei prieskoniais ir palaikoma šaltai. Po poros valandų mėsa sudedama į keptuvą su likusiais riebalais, pridedama prieskoninių daržovių ir kepama apie 30—40 m..

Recepto vertinimas: 2

Suktinukai, įdaryti rūkytais lašinukais

Mėsa supjaustoma pailgais gabaliukais, išmušama, apibarstoma prieskoniais, kmynais ir druska. Ant jos dedama supjaustytų lašiniukų ir svogūnų, stipriai susukama, pavoliojama išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepama riebaluose ir apkepus baigiama troškinti orkaitėje, įpylus ..

Recepto vertinimas: 4

Virta jautiena

Mėsa dedama į verdantį vandenį, kad apsemtų, sudedamos prieskoninės daržovės ir ant mažos ugnies verdama, kol suminkštės (1—2 val.). Baigiant virti pasūdoma, sudedami prieskoniai. Išvirusi mėsa supjaustoma skersai raumenų nestorais griežinėliais, sudedama į paruoštą svog..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta veršiena

Veršiena su kaulais sukapojama gabalais, įtrinamą prieskoniais, sumaišytais su druska, apibarstoma miltais ir apkepinama riebaluose, kol gražiai parusvės. Tada mėsa sudedama į puodą kartu su prieskoninėmis daržovėmis, įpilama šiek tiek sultinio ar karšto vandens ir troškinama ant m..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiškas avienos kepsnys

Mėsa keletą valandų pamirkoma išrūgose ar rūgusiame piene (galima marinuoti ir parūgštintame vandenyje — marinate). Ma- rinuota mėsa nusausinama, įvyniojama į drobę, iš visų pusių pamušama, prismaigstoma česnako skiltelių ir paviršius dar įtrinamas sugrustu su druska čes..

Recepto vertinimas: 0

Kepti kiaušiniai su rūkytu kumpiu

Virtas rūkytas kumpis ar liesesnė mėsa supjaustoma griežinėliais. Taukai ištirpinami keptuvėje, sudedama supjaustyta mėsa ir iš abiejų pusių apkepinama drauge su svogūnais. Svogūnams pradėjus gelsti, įmušami kiaušiniai, trynys apibarstomas druska bei pipirais ir uždengus kepama, ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinių apkepas su kumpiu

Duona supjaustoma nedideliais gabalėliais ir pakepinama riebaluose. Į riebalais išteptą apkepo indą sudedama duona, griežinėliais supjaustytas kumpis, apibarstoma pjaustytais petražolių lapeliais, pipirais (nebūtinai), įmušami kiaušiniai ir apibarstomi druska. Kepama krosnyje ar orkai..

Recepto vertinimas: 0

Troškė

Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje ir nusunkiamos, į dubenėlį supilamos pasukos, grietinė, pasūdoma, įdedama svogūnų laiškų, krapų, petražolių, mairūnų, sumaišoma ir užpilama ant išvirusių bulvių. Paskui dar pakaitinama ant mažos ugnies pakratant, kad nugaruot..

Recepto vertinimas: 0

Padažas su raugintais agurkais

Pomidorų tyrę troškinti kartu su svogūnais. Kiek patroškinus, sudėti nuluptą smulkiai supjaustytą raugintą agurką ir ankštinį pipirą. Pagamintą padažą pagardinti garstyčiomis ir tarkuotais krienais. Patiekti prie virtos kiaulienos, avienos ir jautienos. ..

Recepto vertinimas: 0

Miežinių kruopų apkepas su mėsa

Smulkiai supjaustytus svogūnus ir mėsą pakepinti. Sumaišyti su koše, įberti kardamono arba miltų kmynų, pasūdyti, gerai išmaišyti ir sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. Kepti orkaitėje. Patiekti su raugintais ar marinuotais agurkais, raugintais kopūstai..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir silkių maltiniai (Jūratės)

Išmirkytos silkės nuvalomos ir, išėmus kaulus, sumalamos kartu su bulvėmis, suberiami džiūvėsiai, įmušami kiaušiniai, sudedamas smulkintas pakepintas svogūnas, pasūdoma, įberiama maltų pipirų. Viskas išmaišoma, daromi nedideli maltiniai, pavoliojami džiūvėsiuose arba miltuose ..

Recepto vertinimas: 0

Troškinti kiaulės inkstai su citrina (Ramunės)

Vandenyje išmirkytus inkstus nuplauti, sudėti į šaltą pasūdytą vandenį, pakaitinti, išėmus nuplauti, vėl užpilti vandeniu ir pavirinti. Supjaustyti griežinėliais, nuplauti, nusausinti, pavolioti miltuose, pakepinti, sudėti į troškintuvę. Svogūnus supjaustyti, pakepinti, suberti ..

Recepto vertinimas: 2

Lašišų sušis su raugintais kopūstais

Svogūnus nulupti, supjaustyti plonomis juostelėmis. Sviestą ištirpdyti puode, suberti svogūnus ir patroškinti, kol taps skaidrūs. Sudėti kopūstus, supilti vyną. Užvirti, supilti obuolių sultis, suberti kopūstų prieskonius. Paskaninti medumi, druska, užpilti vandens, kad apsemtų kop..

Recepto vertinimas: 1

MIEŽINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU MĖSA

Smulkiai supjaustytus svogunus ir mesa pakepinti. Sumaisyti su kose, iberti kardamono arba miltu kmynu, pasudyti, gerai ismaisyti ir sudeti i sviestu istepta ir dziuvesiais pabarstyta skarda. Kepti orkaiteje. Patiekti su raugintais ar marinuotais agurkais, raugintais kopustais, marinuotu darzoviu mi..

Recepto vertinimas: 1

Žuvienė su raugintais agurkais

•Į verdantį vandeni sudedame į 4 dalis supjaustytus grybus, po keleto minučių žuvies gabalus ir verdame ant silpnos ugnies. Po 10 min. sudedame susmulkintą svogūną, nuluptus ir kubeliais supjaustytus agurkus, įdedame keletą pipiru grūdelių, laurų lapą, druskos. Sriuba verdame dar 20..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: raugintais