25 rezultatų ieškant "proc"

Obuolių ir linų sėmenų blynai

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, maltus linų sėmenis, cukrų, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Kitame inde išsukite atskirtus kiaušinių trynius, miltus ir sviestą. Supilkite į miltų mišinį. Susmulkinkite obuolius, suberkite juos į tešlą, išmaišykite. ..

Recepto vertinimas: 4

KONSERVUOTI PATISONAI SU AGURKAIS

Agurkėlius ir patisoną nuplaukite. Patisoną supjaustykite maždaug tokio pat dydžio gabaliukais kaip agurkėliai. Į stiklainį sudėkite žalumynus ir prieskonius, paskui -- agurkus ir patisonus (sluoksniais). Užpilkite karštu marinatu, uždenkite dangteliais ir pasterizuokite apie 10 min. 9..

Recepto vertinimas: 0

Paprika pomidorų sultyse

Iš pomidorų padarau sultis (arba per sulčiaspaudę, arba pakaitinus per kiaurasamtį), supilu į puodą, suberiu druską, cukrų, pipirus, actą. Kai užverda, sudedu supjaustytas paprikas (aš pjaustau gabaliukais maždaug į 8 dalis). Viską paverdu 10 min. Su šakute sudedu paprikas į paruo..

Recepto vertinimas: 0

BUROKĖLIŲ SALOTOS

Burokėlius sutarkuojam stambia burokine tarka, kitas daržoves kubeliais, česnaką išspaudžiam arba labai smulkiai supjaustom, pomidorus karštu vandeniu blanširuojam, kad geriau nusiluptų odelė. Viską verdam 1,5 val. Actą supilam pačioje daržovių troškinimo pabaigoje. Masę sudedam į..

Recepto vertinimas: 0

KONSERVUOTOS PUPELĖS

Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. ..

Recepto vertinimas: 0

Lašišos suktinukai su paprika

Lašišos filė gražiai išklojame ant stačiakampio formos maistinės plėvelės gabalo. Grietinėlę kartu su citrinos sultimis, žiupsneliu pipirų, druska gerai išplakame plaktuvu. Papriką perpjauname per pusę, išvalome. Pusę minkštimo supjaustome plonomis juostelėmis, kitą pusę - ku..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio putėsiai su krabais

Krabų mėsą smulkiai supjaustome, pašlakstome citrinos sultimis ir paliekame pusvalandžiui pastovėti. Želatiną išbrinkiname nedideliame kiekyje šalto vandens. Tada ištirpiname garų vonelėje. Gorgonzolą sutriname šakute, sudedame į puodą ir užkaičiame, nustatę silpną kaitrą. Pa..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis

Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo. Miltus išmaišyti su kakava bei kepimo milteliais ir nuolat maišant suberti į trynius. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su tryniais. Tešlą sukrėsti į rieb..

Recepto vertinimas: 5

Vvniotinis su kriaušėmis

Kiaušinius ir cukraus miltelius išplakti iki purumo. Įmaišyti kepimo miltelius ir krakmolą. Masę supilti į sviestu išteptą ir manų kruopomis pabarstytą kepimo formą. Kepti iki 270°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Iškepusį biskvitą iš formos išversti ant cukrumi pabarstyto s..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis pyragas su grietinėle

Riebalus supjaustyti gabaliukais ir išsukti iki purumo. Supilti kiaušinių trynius, suberti cukrų ir gerai išplakti. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, riešutais ir cinamonu. Kartu su kapotu šokoladu suberti į trynių masę, supilti pieną ir gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į ke..

Recepto vertinimas: 4

Plikyti pyragaičiai su grietinėle ir uogiene

Į prikaistuvį sudėti sviestą, supilti pieną, suberti vanilinę cukraus pudrą ir druską. Užvirinti. Suberti miltus ir maišant kaitinti ant didelės ugnies, kol tešla atšoks nuo indo dugno. Tešlą išimti iš prikaistuvio ir įdėti į dubenį šiek tiek atvėsti. Po vieną įmaišyt..

Recepto vertinimas: 4

Biskvitiniai dubenėliai su braškių kremu

Tryniai išsukami su cukrumi, baltymai išplakami, sudedami į trynių masę, suberiami miltai ir atsargiai išmaišoma. Masė šaukštu pilama į sviestu pateptą skardą 3 mm sluoksniu, formuojant paplotėlius. Kepama 200 laipsnių kaitroje 8-10 min. Karšti paplotėliai dedami ant apverstų sti..

Recepto vertinimas: 4

Sluoksniuotas desertas su uogomis

Grietinėlė atšaldoma ir plakama iki purumo. Baigiant plakti, suberiama cukraus pudra ir vanilinis cukrus. Plakta grietinėlė dedama į taures, sluoksniuojant su uogomis. Viršutinis grietinėlės sluoksnis pabarstomas šokolado drožlėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotas desertas su raudonųjų serbentų kisieliumi

Atšaldyta grietinėlė plakama iki bus puri. Baigiant plakti, suberiama cukraus pudra (4 šaukštai)ir vanilinis cukrus.Į 240 g vandens supilamos uogų sultys, nedid. šalto vandens kiekyje ištirpintas bulvių krakmolas, 2 šaukštai cukraus ir išverdamas raudonųjų serbentų kisielius, atvė..

Recepto vertinimas: 0

Desertas " Vaivorykštė"

Aviečių uogos sutrinamos ir supilamos į plakamą grietinėlę, sudedama ištirpinta želatina,cukrus ir dar plakama iki vienalytės masės. Šaltalankio uogos blanširuojamos per sietelį.Į plakamą grietinėlę sudedamas uogų sirupas, cukrus, ištirpinta želatina. Šokoladiniam kremui: ..

Recepto vertinimas: 0

Šaltalankio putėsiai

Šaltalankio uogos sutrinamos, išspaudžiamos sultys. Į jas supilamas virintas vanduo, išbrinkinta ir ištirpinta želatina, suberiamas cukrus, išmaišoma ir atvėsinama iki 20-30 laipsnių. Plakama mikseriu, kol susidarys standžios putos. Putėsiai sudedami į taures, paviršius puošia..

Recepto vertinimas: 0

Uogos ir vaisiai su plakta grietinėle

Į grietinėlę suberiame cukrų, supilame citrinos sultis ir išplakame. Pastatę dubenėlį virš garų, ištirpiname šokoladą. Galima įpilti kelis lašus cukraus sirupo ar vandens. Apelsiną nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Visus komponentus sudedame į desertinę lėkštę. Apibar..

Recepto vertinimas: 0

Aviečių - riešutų nugos tortas

Biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Lengviausiai padalinsite tvirtu siūlu: juo apjuoskite biskvitą ir, sukryžiavę siūlo galus, traukite į priešingas puses. Apatinę biskvito dalį aptepkite puse riešutų nugos ( receptą, kaip ją pagaminti, žiūrėkite skyrelyje " Viskas de..

Recepto vertinimas: 3

Tortas "Paletė"

Miltus, rišutus bei cukrų suberkite ant lentos, sudėkite sviestą, supjaustytą gabaliukais, į kauburėlio vidų įmuškite kiaušinį. Suberkite kepimo miltelius, druską, supilkite citrinų esenciją. Produktus kapokite peiliu plačiais ašmenimis. Kai neliks sausų miltų ir sviesto kruopel..

Recepto vertinimas: 0

Mandarinų - varškės tortas

50 g grietinės užvirkite, suberkite tirpią kavą ir 50 g cukraus. Mišinį visą laiką maišykite mediniu šaukštu, nes jį nuo kavos rūgšties gali sutraukti. Puodelį nukaiskite. Į grietinę sudėkite šokoladą, sulaužytą gabalėliais, ir maišykite, kol šis ištirps. Taip pat ištirp..

Recepto vertinimas: 4

Cukinijų ir svogūnų salotos (Ramunės)

Cukinijas nuplauti. Pusę jų sutarkuoti stambia tarka, likusias supjaustyti gabaliukais. Paprikas nuplauti ir perpjauti pusiau. Svogūną nulupti ir supjaustyti juostelėmis. Vandenį užvirinti su actu ir cukrumi, įpilti prieskonių ir maišant virti apie 5 min. Į stiklainius sudėti tarkuotas..

Recepto vertinimas: 0

KOPŪSTŲ SALOTOS

Supjaustyti kopustus , morkas ir susmulkinti cesnaka. Marinata uzvirinti ir karsta uzpilti ant darzoviu. Uzpilti 2 saukstus aliejaus. Vesiai laikomos salotos islieka sviezios 2savaites. Tinka prie mesos patiekalu, ypac kepsniu. Skanaus! (Danute Martink&)..

Recepto vertinimas: 0

''KAPARĖLIAI'' IŠ NASTURTŲ SĖKLŲ

Nasturtu seklas kruopsciai perrinkti, nuplauti ir nuvarvinti. Vandeni pasudyti, suberti seklas ir virti 10-12 min. Isvirusias nasturtu seklas nuvarvinti ir sudeti i nedidelius stiklainiukus (iki puses). Acta uzvirinti su 1,5 stiklines vandens, cukrumi ir prieskoniais. (vyno acto nereikia skiesti van..

Recepto vertinimas: 4

Nekaitinta agurkų mišrainė žiemai

Agurkus supjaustyti griežinėliais, svogūnus supjaustyti, česnakus smulkiai sukapoti. Supilti aliejų, actą, druską ir cukrų. Viską emaliuotame puode gerai išmaišyti ir palikti parai laiko stovėti, vis retkarčiais pamaišant. Po to sudėti į sterilius stiklainius, užpilti sus..

Recepto vertinimas: 3

Vaikų mėgstamasis

Sis patiekalas ruosiamas is vakaro.Visus produktus, isskyrus sviesta ir batona, supjaustyti ir sumaisyti. Sviesta atsildyti. Sumaisyti sviesta su supjaustytais produktais. Toliau - nupjauti batono galus ir isgremzti vidu. Prikisti batona ta mase. Po to - batona uzdengti ir ideti i saldytuva.Palaikiu..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: proc