Lietinių tortas su kiauliena ir pievagrybių padažu

Ingridientai:
Apie 15 lietinių blynų (nesaldžių),
500 g virtos kiaulienos,
2 svogūnai,
100 g sviesto,
300 g fermentinio sūrio,
kiaulienos prieskonių.

Padažui:
20 pievagrybių,
1 svogūnas,
100 g sviesto,
1 stiklinė pi
1 stiklinė vandens,
2-3 šaukštai miltų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas
Kiaulieną sumalame ir su kubeliais supjaustytais svogūnais pakepiname svieste. Paskaniname kiaulienos prieskoniais. Sutarkuojame fermentinį sūrį. Dalį jo paliekame "tortui" pabarstyti, o likusį sumaišome su kiauliena.

Ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos dedame lakštinius nuolat pabarstydami kiaulienos ir sūrio mišiniu. Viršų pabarstome sūriu. Kepame 220° C temperatūros orkaitėje apie 15-20 min.

Padažui svieste pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną ir pievagrybius. Įmaišome miltus ir nuolat maišydami1 supilame pieną bei vandenį. Padažą paskaniname druska bei pipirais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!