25 rezultatų ieškant "prie"

Sumuštinis Siurprizas

Kopūstas, nuėmus pažeistus ir nešvarius lapus, nuplaunamas ir lygiu pjūviu nupjaunama apačia.Taip paruoštas kopūstas pastatomas ant padėklo ar lėkštės ir prismaigstomas pikantiškų sumuštių. Pikantiškiems sumuštiniams dešra, mėsa ir įvairių rūšių sūris supjaustomi nedidelia..

Recepto vertinimas: 0

Keptos bulvės su svogūnais

Bulves supjaustykite kubeliais, nuplaukite, sudėję į sietelį nuvarvinkite. Dėkite bulves į skrudintuvą arba į keptuvėje įkaitintus riebalus, pasūdykite ir kepkite kartais pamaišydami. Paskui bulves dėkite į troškinimo indą, įdėkite sviestą, 50 g grietinės ir 10 minučių patroš..

Recepto vertinimas: 0

Siurprizas (sumuštinis)

Kopūstas, nuėmus pažeistus ir nešvarius lapus, nuplaunamas ir lygiu pjūviu nupjaunama apačia.Taip paruoštas kopūstas pastatomas ant padėklo ar lėkštės ir prismaigstomas pikantiškų sumuštių. Pikantiškiems sumuštiniams dešra, mėsa ir įvairių rūšių sūris supjaustom..

Recepto vertinimas: 5

Saldžiarūgštis varškės padažas

Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, sudėti likusius produktus, prieskonius ir gerai išplakti. Padažą patiekti prie paukštienos, triušienos ir laukinių žvėrių mėsos. Prie paukštienos ir triušienos valgių padažą gaminti saldesnį ir švelnesnio skonio, prie laukinių paukš..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių - grietinės padažas

Birių ryžių košę permalti mėsmale ir sumaišyti su grietine. Tinka prie mėsos, varškės patiekalų, saldžių vaisių bei uogų. Paduodant padažą prie mėsos patiekalų, jį galima aromatizuoti maltais prieskoniais: gelsve, kalendra, peletrūnu, raudonėliu, čiobreliu ir kt. Padažą, sk..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių kepsneliai

Daržoves sumalti arba sugrūsti grūstuve, pagardinti prieskoniais, įmušti kiaušinį viską permaišyti. Tada berti manų kruopas. Jeigu norima minkštesnių kepsnelių, tai berti pusę stiklinės. Kuo daugiau manų kruopų tuo kepsneliai tvirtesni ir kietesni (ir mažiau sveiki)...

Recepto vertinimas: 0

Močiutės ragaišis

Persijotuose miltuose padaryti duobutę, į ją įpilti pašildytą pieną, sudėti mieles, suberti cukrų ir leisti pastovėti, kol mielės iškils. Paskui įmušti kiaušinius, sudėti ištirpintą sviestą, druskos, vanilinį cukrų, kmynų arba aguonų, viską gerai išminkyti, kol tešla nelip..

Recepto vertinimas: 0

POMIDORŲ PADAŽAS II

Pomidorus ir česnakus supjaustyti, supilti aliejų, sudėti prieskonius ir troškinti apie 10 min. Sudėti į indelius ir sandariai uždaryti. Labai tinka prie šašlyko ar kepsnių ant grotelių. Man dar patnka prie šaltos riebesnės mėsytės. ..

Recepto vertinimas: 0

Saldžiarūgštis varškės padažas

Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, sudėti likusius produktus, prieskonius ir gerai išplakti. Padažą patiekti prie paukštienos, triušienos ir laukinių žvėrių mėsos. Prie paukštienos ir triušienos valgių padažą gaminti saldesnį ir švelnesnio skonio, prie laukinių pauk..

Recepto vertinimas: 0

Varškiniai pyragaičiai "trikampėliai" (Miglės)

1. Varškės sūrelius sutrink su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. 2. Paimk gabalėlį folijos ir sudeliok ant jos viena prie kito tris sausainius. Aptepk varške, ant vieno sausainio padėk braškę(arba marmeladinį saldainį (gabaliuką)). Gali įkrėsti dar truputį var..

Recepto vertinimas: 0

Anties šlaunelės su keptais obuoliais

Bulves su lupenomis virti 10 min., nusunkti ir nulupti. Šlauneles pabarstyti druska ir pipirais, pakepinti įkaitintame aliejuje ir sudėti į formą. Česnaką ir svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje ir kartu su bulvėmis, gvazdikėliais bei lauro lapeliais, sudėti prie šla..

Recepto vertinimas: 1

PIKANTIŠKOS BULVĖS

Isplakite kiausinius, supilkite i juos piena ir vel isplakite. Tada idekite 5 saukstus tarkuoto surio ir muskato riesuto, pasudykite ir papipirinkite. Nuskustas bulves supjaustyti plonais griezineliais ir sudeti i kepimo forma ar keptuve, pries tai ja sutepti sviestu. Sudetas bulves uzpilti gautu sk..

Recepto vertinimas: 0

RYŽIŲ - GRIETINĖS PADAŽAS

Biriu ryziu kose permalti mesmale ir sumaisyti su grietine. Tinka prie mesos, varskes patiekalu, saldziu vaisiu bei uogu.Paduodant padaza prie mesos patiekalu, ji galima aromatizuoti maltais prieskoniais: gelsve, kalendra, peletrunu, raudoneliu, ciobreliu ir kt.Padaza, skirta varskes patiekalams, si..

Recepto vertinimas: 0

SALDŽIARŪGŠTIS VARŠKĖS PADAŽAS

Varske trinti, kol pasidarys vientisa mase, sudeti likusius produktus, prieskonius ir gerai isplakti. Padaza patiekti prie paukstienos, triusienos ir laukiniu zveriu mesos. Prie paukstienos ir triusienos valgiu padaza gaminti saldesni ir svelnesnio skonio, prie laukiniu pauksciu ir zveriu mesos - as..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖS PADAŽAS

Varske trinti, kol pasidarys vientisa mase, i ja sudeti prieskonius, ipilti skyscio, aliejaus ir viska gerai isplakti. Jei varske riebi arba padazas duodamas prie riebios mesos, vietoj aliejaus pilti sultinio.Tinka prie kiaulienos, avienos, zasienos ir antienos valgiu...

Recepto vertinimas: 0

SŪRŪS SAUSAINIAI PRIE ALAUS

Margarina sukapoti su miltais. Pasudyti su miltais sukapota margarina, sudeti trynius, supilti grietine. Suminkyti tesla ir atsaldyti. Iskocioti tesla (apie 1cm storio) ir formelemis ispjaustyti sausainius. Pries kepant plonai patepti isplaktu kiausinio baltymu ir pabarstyti kmynais. Kepti labai kar..

Recepto vertinimas: 4

AMŪRO SAUSAINĖLIAI

Migdolus sumalti. Visus teslos ingridientus isminkyti dubenyje ir pora valandu palaikyti vesioje vietoje. Tesla plonai iskocioti ir ispjauti sirdeles formos sausainelius. Sudeti sausainius i kepimo popieriumi isklota skarda. Kepti pries tai ikaitintoje orkaiteje 180C temperaturoje apie 10 min. Ataus..

Recepto vertinimas: 0

Makaronų salotos su vištiena

Makaronus isverdame pasudytame vandenyje. Viska susmulkiname, sudedame i salotine. Uzpilame padazu, pries valgydami ismaisome. (Kvieciu prie st)..

Recepto vertinimas: 0

Šventinis kastinis

I dubeni dedame sviesta ir mediniu saukstu sukame. Idedame sauksta grietines ir toliau sukame, o kai susidaro kruopelytes, dubeni statome i inda su karstu vandeniu (tik nepersildykite!). Iskele is vandens dedame vel sauksta-du grietines, vel sukame. Taip kartojame, kol sudedame visa grietine. Mase t..

Recepto vertinimas: 2

JAUTIENOS NUGARINĖS KEPSNYS

Jautienos nugarine itriname druska, pipirais, prieskoniais, citrinu sultimis ir marinuojame para. Pries kepant paslakstome vyno actu, kepame orkaiteje is abieju pusiu. Tiekiame su keptomis bulvemis. (Kvieciu prie st)..

Recepto vertinimas: 0

Kremas su braškėmis

Plakimo inde suplakame kondensuota piena su pienu, konjaku ir vaniliniu cukrumi. Zelatina isbrinkiname 3-juose saukstuose pieno, istirpiname ir po truputi supilame i plakama krema. Kai kremas pradeda stingti, ji plakame,kol susidaro putos. Braskes nuplauname, perpjauname pusiau ir vidinemis pusemis ..

Recepto vertinimas: 5

Obuolių sūris II

Nuplautus obuolius supjaustyti skiltelemis, isimti seklalizdzius, sudeti i emaliuota inda, uzberti cukrumi, sukresti ir palikti kambario temperaturoje 10-12 vai. Kita diena sultis nupilti ir 15 - 20 min. kaitinti, kad isgaruotu dalis vandens. Tuomet i verdanti skysti suberti obuolius ir virti ant si..

Recepto vertinimas: 4

ŽUVIES KOTLETAI SU PAPRIKŲ PADAŽU

Zuvies file nuplauti, nusausinti, apslaksttyti citrinos sultimis, pabarstyti zuvies prieskoniais ir palikti 1 val. pastoveti. Tada isvirti ant garu arba mazame kiekyje vandens.Krapus ir svoguna smulkiai supjaustyti ir isminkyti kartu su zuvimi.Bandele uzmirkyti piene ir pries dedant i zuvies mase ge..

Recepto vertinimas: 0

Krienu padazas

Visus ingredientus sumaisyti ir jau paruosta. Sis padazas labiausiai tinka prie zuvies arba prie liesos mesos patiekalu...

Recepto vertinimas: 5

Bandelės su slyvų marmeladu

Mieles išleidžiame šiltame piene, įberiame 50 g miltų, išmaišome, apibarstome miltais, uždengiame ir pastatome kilti šiltoje vietoje. Ištirpiname sviestą. Užmaišome tešla iš likusių produktų. Maišome, kol tešla nelips prie indo sienelių. Tešlą uždengiame ir paliekame 20 min. k..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: prie