16 rezultatų ieškant "plutele"

Kepta kiauliena su grybais

Kiaulienos griežinėlius išmušti, pasūdyti, apibarstyti pipirais ir iš abiejų pusių kepinti, kol apsitrauks rausva plutele. Mėsą galima apkepinti ir paniruotą (suvilgytą kiaušinyje ir apvoliotą maltais džiūvėsėliais); tuomet riebalų imama daugiau. Supjaustytus grybus patroškinti ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir grybų sklindžiai

Nuvalytas bulves sutarkuoti, sumaišyti su smulkiai kapotais grybais, įberti druskos. Tyrę šaukštu dėti į keptuvę su įkaitintais riebalais ir kepti iš abiejų pusių, kol apsitrauks rausva traškia plutele. Jei tešla per skysta arba sklindžiai irsta, įdėti miltų, maltų džiūvėsėli..

Recepto vertinimas: 0

Kepti džiovinti grybai

Grybus švariai nuplauti, 4 valandas mirkyti vandeniu atskiestame piene ir jame išvirti. Iš nuoviro išvirti sriubą arba pagaminti padažą. Išvirtus grybus apibarstyti prieskoniais, suvilgyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti džiūvėsėliais, į kuriuos įmaišyta šiek tiek druskos ir pipi..

Recepto vertinimas: 0

Ryžiai, troškinti su grybais ir sūriu

Grybus ,supjaustyti gabalėliais, svogūną ir petražolꗹiaudeliais ir troškinti riebaluose. Kiek patroškinus, suberti ryžius, įpilti sultinio, pridėti prieskonių ir baigti troškinti. Sūrį sutarkuoti, pusę jo sudėti į troškinį. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, pabarstyti žalu..

Recepto vertinimas: 0

Keptos bulvės su troškintals grybais

Grybus supjaustyti strypeliais, lašiniukus kubeliais, svogūnus sukapoti ir viską patroškinti. Bulves supjaustyti strypeliais arba griežinėliais ir pakepinti su lašiniukais, kol bulvės apsitrauks šviesia traškia plutele. Grybus sumaišyti su bulvėmis, pasūdyti, įberti kmynų ir dar keli..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta marinuota ir prismaigstyta lašiniukų jautiena

Nuo mėsos nugramdyti plėves, sudėti ją į porceliano ar fajanso dubenį, apibarstyti susmulkintų prieskonių mišiniu ir užpilti silpnu acto tirpalu. Dubenį uždengti dangčiu ir dažnai vartant laikyti 2--6 dienas (priklausomai nuo mėsos kokybės ir gabalo dydžio) vėsioje patalpoje. Mari..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos ir silkės apkepas

Mėsą sumalti kartu su bulvėmis ir silkės filė, įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę. Kad apkepas būtų purus, baltymus galima išplakti atskirai. Formą ištepti margarinu ir sudėti į ją paruoštą masę. Paviršių išlyginti ir apibarstyti maltais džiūvėsėliais bei taikuotu sūr..

Recepto vertinimas: 0

Menkė su bulvėmis ir grybais

Menkės filė supjaustyti gabalais, apibarstyti druska, apšlakstyti rūgščiomis sultimis ir palaikyti šaltai. Tada žuvies gabalus apvolioti miltais ir iš abiejų pusių kepti aliejuje, kol apsitrauks rausva plutele. Ugniai atsparią formą arba keptuvę patepti aliejumi, ant dugno sudėti pja..

Recepto vertinimas: 0

Kepta žuvis su grybais

Plekšnes nuvalyti, išimti vidurius, nupjauti galvą ir pelekus, pasūdyti, pašlakstyti actu ir pusvalandį palaikyti šaltai. Paskui suvilgyti kiaušinio ir pieno mišinyje, apvolioti džiūvėsėliais ir kepti riebaluose, kol apsitrauks rausva plutele. Iškepusias žuvis sudėti į pašildytą ..

Recepto vertinimas: 0

Grietinėje apkeptas karosas

Paruošti nepjaustyti karosai apibarstomi druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojami miltuose ir karštuose riebaluose apkepinami, kol parusvės. Paskui sudedami į gilesnį emaliuotą keptuvą, užpilami grietine, pabarstomi tarkuotu fermentiniu sūriu, svieste pakepintais miltais, pyrago d..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena su sūrio plutele

Mėsą nuplauname, nusausiname ir apkepiname gilioje keptuvėje iš visų pusių 2 šaukštuose įkaitinto sviesto. Tada supilame vyną ir neuždengę troškiname valandą. Mėsą išimame, padedame šiltai. Po troškinimo likusį skystį perkošiame, sumaišome su bulvių koše, smulkiai supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepsnys

Veršiena gerai nuplaunama, nušluostoma, iš jos išimami kaulai. 1 kg veršienos reikia 10-12 maltų kvapiųjų pipirų, šaukštelio cukraus ir šaukštelio druskos. Tokiu mišiniu mėda įtrinama ir prismaigstoma lašinukų. Lašiniai supjaustomi 3cm. ilgio ir 1cm. pločio juostelėmis ir..

Recepto vertinimas: 0

BREDŽIUKAI, KEPTI GRIETINĖS PADAŽE

Briedziukus svariai nuplauti, supjaustyti gabaleliais, apibarstyti druska ir 10-15 minuciu kepti svieste. Paskui iberti miltu, sumaisyti, dar kelias minutes pakepinti, ipilti grietines, 1-2 minutes pavirinti, praausinti ir imusti kiausini. Grybus sukresti i riebalais patepta forma, apibarstyti tarku..

Recepto vertinimas: 0

SORŲ APKEPAS SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS

Nuplautas soru kruopas 2 kartus nuplikyti vandeniu ir kruopas virti l vandens. I kruopas supilti pasudyta karsta piena, ideti sviesta, cukraus. Isvirusia kose palikti atausti. Slyvas uzpilti vandeniu, kad ismirktu. Atvesusia soru kose ismaisyti su isbrinkusiomis slyvomis ir cinamonu. Viska sukresti..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos šnicelis su plutele

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. Plonai išmuštą mėsą pabarstykite druska ir pipirais. Mėsos gabaliukus iš abiejų pusių įspaukite į tarkuotą fermentinį sūrį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite šnicelius dvi minutes iš vienos ir iš kitos pusių. Išėmus mė..

Recepto vertinimas: 2

Keptų morkų užkandėlė

Morkas supjaustome griezineliais ir plikome verdanciame vandenyje 2 min. Sviesta ir alieju istirpiname keptuveje, sudedame smulkiai supjaustyta svoguna, sugrusta cesnako skiltele, susmulkinta imbiero sakni ir kepame 2-3 min. Tuomet sudedame morkas, prieskonius, padidiname ugni ir kepame dar 5 min. n..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: plutele