Pyragas "patalėliuose" (Jūratės)

Ingridientai:
“Patalėlio“ trapiai tešlai:
100g sviesto, 3 tryniai,
2-3 v.š. cukraus,
truputis vanil. cukraus,
1 v.š. manų kruopų,
miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų,
1 v.š. grietinės,
truputis sodos,
4-5 v.š. maltų riešutų.

Vidinei puriai tešlai:
3 kiaušiniai, 6-7 v.š. miltų,
truputis kepimo miltelių,
4 v.š. cukraus,
keli lašai apelsinų skonio esensijos,
3 v.š grietinės.

Taip pat:
1 kiaušinio baltymas,
kelios saujos skaldytų riešutų,
tarkuoto šokolado.
Gaminimas
1.Trapios tešlos visus produktus sumaišyti, gerai išminkyti ir iškočioti ploną stačiakampį tešlos sluoksnį.

2.Puriai tešlai atskirai gerai išplakti baltymus su cukrumi ir trynius. Miltus sumaišyti su kep. milteliais. Į miltus įdėti grietinės, sukrėsti trynius,įlašinti kelis lašus apelsinų skonio esensijos išmaišyti, sukrėsti baltymus, palengvai pamaišyti. Į pailgą formą, pateptą riebalais dėti iškočiotą tešlą, pabarstyti riešutais. Tešlos kraštai turi likti ilgesni nei formos kraštai, kad jais apsidengtų pyragas. Ant ištiestos tešlos sukrėsti purią tešlą, užbarstyti tarkuoto šokolado, uždengti trapios tešlos kraštais. Viršų patepti plaktu kiaušinio baltymu, pabarstyti skaldytais riešutais. Kepti orkaitėje apie 40 min. Iškepusį ir atvėsusį galima pabarstyti miltiniu cukrumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!