25 rezultatų ieškant "pasterizuoti"

Ledai su cinamonu ir šiltomis obuolių sultimis

1. Sumaišykite įmuštus kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų bei cinamoną ir gerai išplakite mikseriu. 2. Kitame inde išplakite grietinėlę ir sukrėskite ją į indą su plaktais kiaušiniais. Supilkite į formą ir palaikykite šaldiklyje 4–5 val. 3. Sumaišykite cukrų, vandenį ir konce..

Recepto vertinimas: 0

ANKŠTINIAI PIPIRAI

Ankštinius pipirus nuplauti ir išėmus sėklas sluoksniais sudėti į stiklainį. Įmesti nuplautų krapų, susmulkintų lauro lapelių, nuluptas česnako skilteles, aitriąsias paprikas. Vandenį užvirinti su druska bei kvapiaisiais pipirais. Stiklainius uždengti ir keletą dienų laikyti šil..

Recepto vertinimas: 0

Salotos žiemai

Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, paprikas šiaudeliais, žiedinį kopūstą žiedinėliais. Viską sumaišyti ,sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu. 20min. pasterizuoti. ..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų ir svogūnų salotos (Ramunės)

Cukinijas nuplauti. Pusę jų sutarkuoti stambia tarka, likusias supjaustyti gabaliukais. Paprikas nuplauti ir perpjauti pusiau. Svogūną nulupti ir supjaustyti juostelėmis. Vandenį užvirinti su actu ir cukrumi, įpilti prieskonių ir maišant virti apie 5 min. Į stiklainius sudėti tarkuotas..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti agurkai su patisonais (Ramunės)

Patisoną perpjauti pusiau, išimti sėklas ir kartu su agurkais supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais. Į stiklainį sudėti žalumynus ir prieskonius, paskui susluoksniuoti agurkus ir patisonus. Daržoves užpilti karštu marinatu (kad liktų nuo viršaus 2–1,5 cm tarpas), uždengti dangteli..

Recepto vertinimas: 5

Konservuoti ankštiniai pipirai

Ankštinius pipirus nuplauti ir išėmus sėklas sluoksniais sudėti į stiklainį. Įmesti nuplautų krapų, susmulkintų lauro lapelių, nuluptas česnako skilteles, aitriąsias paprikas. Vandenį užvirinti su druska bei kvapiaisiais pipirais. Stiklainius uždengti ir keletą dienų laikyti ši..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti agurkai su paprikomis (Ramunės)

Agurkus nulupti, perpjauti pusiau, išgremžti sėklas, išilgai supjaustyti į 3 dalis, kurių kiekvieną perpjauti pusiau. Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje plikyti 2 min., paskui staigiai atvėsinti šaltu vandeniu, sudėti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtu vanduo. Paprikas nuplikyti, a..

Recepto vertinimas: 0

''KAPARĖLIAI'' IŠ NASTURTŲ SĖKLŲ

Nasturtu seklas kruopsciai perrinkti, nuplauti ir nuvarvinti. Vandeni pasudyti, suberti seklas ir virti 10-12 min. Isvirusias nasturtu seklas nuvarvinti ir sudeti i nedidelius stiklainiukus (iki puses). Acta uzvirinti su 1,5 stiklines vandens, cukrumi ir prieskoniais. (vyno acto nereikia skiesti van..

Recepto vertinimas: 4

MARINUOTI POMIDORAI SU GARSTYČIOMIS

Vandeni uzvirti, sudeti druska, cukru ir ipilti acto. Lauro lapus, kvapniuosius pipirus ir garstyciu zirnelius sudeti ant dugno, o likusia vieta uzpildyti nuplautais pomidorais. Pomidorus uzpilti karstu marinatu. Pasterizuoti 85 laipsniu temp. apie 25 min...

Recepto vertinimas: 3

MARINUOTI AGURKAI IR PATISONAI

Agurkelius nuplauti ir apdziovinti. Patisona nuplauti, isimti seklas ir supjaustyti mazdaug tokio pat dydzio gabaliukais kaip agurkeliai. I stiklaini pirmiausia sudeti zalumynus ir prieskonius, paskui pasluoksniui agurkus ir patisonus. Tada uzpilti karstu marinatu, nepripilant iki virsaus 2-1,5 cm. ..

Recepto vertinimas: 1

SŪDYTI AGURKAI SU RAUDONAISIAIS SERBENTAIS

Agurkus nuplauti ir palikti 1 val. saltame vandenyje. Raudonuosius serbentus nuplauti ir isvalyti nuo sakeliu. I stiklaini ant dugno deti prieskonius ir zalumynus. Paskiau sudeti agurkus tarp ju pridedant raudonuju serbentu. Vandeni uzvirti ir suberti druska. Truputi atvesinus uzpilame juo agurkus s..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynės savo sultyse be cukraus

Uogas perrinkti, nuplauti ir suberti i svarius stiklainius. Svieziai isspaustas melyniu sultis pakaitinti iki 60-70 C ir uzpilti ant uogu. Stiklainius pridengti metaliniais dangteliais ir pasterizuoti 75-80 C temperaturoje. Sandariai uzdaryti metaliniais dangteliais. Indelius 10 min. palaikyti apver..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynės šaltanosiams

Uogas perrinkti, nuplauti ir leisti vandeniui gerai nuvarveti. Vandeniui nuvarvejus, melynes supilti i emaliuota inda sluoksniuojant su cukrumi ir 1-1,5 vai. palaikyti nelabai karstoje orkaiteje arba per nakti kambario temperaturoje.Cukrui istirpus, uogas sudeti i paruostus pasterizacijai stiklainiu..

Recepto vertinimas: 1

Marinuotos trešnės

Viena stikline tresniu lapu supjaustyti juostelemis, uzpilti 300 ml karsto vandens ir 2-3 min. virti uzdengtame inde. Po to palikti pastoveti 2-3 vai. siltoje vietoje. Tuomet nukosti. Paruostas tresnes, isemus kauliukus, sudeti i stiklaini, apibarstyti cukrumi ir uzpilti parugstinta vysniu lapu trau..

Recepto vertinimas: 0

Trešnių sultys su minkštimu

Nuplautas tresnes, geriau be kauliuku, kaitinti 60-70 C temperaturoje, kol suminkstes. Tuomet pertrinti per asutini ar plastmasini tinkleli. Sultis su minkstimu reikia gaminti greitai, nes trinant i zaliava patenka daug oro, todel ji gali patamseti ir suirti nemazai vitaminu. Kad sultys nepatamsetu,..

Recepto vertinimas: 0

Trešnių kompotas

Tresnes i stiklainius dedamos nenuplikytos, todel inda reikia talpiai prideti, sukreciant, kad daugiau sutilptu. Grusti negalima, nes tresnes galima suzeisti, jos deformuosis, kompoto isvaizda bus negrazi. Jei tresniu bus prideta netalpiai, veliau jos iskils i pavirsiu, o skystis susirinks stiklaini..

Recepto vertinimas: 0

Trešnės savo sultyse be cukraus

Tresnes nuplauti, isimti kauliukus, labai talpiai (truputi paslegiant) sudeti i paruostus stiklainius ir pasterizuoti 85 C temperaturoje 0,5 I talpos stiklainius 25 min., 11-30 min. Jei stiklainiai buvo prideti nepakankamai talpiai ir po kaitinimo tresniu turis gerokai sumazejo, stiklainio turini ga..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynės ir su cukrumi trinti juodieji serbentai

Perrinktas ir nuplautas uogas susmulkinti mikseriu. Suberti cukru ir maisyti, kol cukrus istirps. Tuomet sukresti i stiklainius ir 70-80 C temperaturoje kaitinti 0,5 l talpos stiklainius 20 min., 1 l - 25-30 min.Jei galite laikyti saldytuve, pasterizuoti nebutina...

Recepto vertinimas: 2

Trintos mėlynės su nedideliu cukraus kiekiu

Perrinktas melynes labai gerai nuplauti tekancio vandens srove. Paskutini karta perplauti saltu virintu vandeniu. Vandeniui gerai nutekejus, uogas mediniu saukstu lengvai sutraiskyti, kad pasizeistu tik odele. Tai lengviau padaryti traiskant nedidelemis porcijomis emaliuotame puode arba kiaurasamtyj..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti brokoliai

Brokolius, isskirstytus nedideliais ziedynais, 2-3 min. plikyti karstame (90-95C) pasudytame vandenyje. Nuplikius tuoj pat atvesinti saltu vandeniu. Is nuoviro ir prieskoniu isvirti marinata. Brokolius sudeti i stiklainius ir uzpilti marinatu. Pasterizuoti 95 C temperaturoje 0,5 l talpos stiklainius..

Recepto vertinimas: 5

Marinuoti brokolių žiedstiebiai

Brokoliu ziedstiebius, nulupus sukietejusia odele, supjaustyti 2-3 cm ilgio gabaliukais ir plikyti verdanciame pasudytame vandenyje 4-5 min. Brokoliu nuovire isvirti marinata. Nuplikytus ziedstiebius sudeti i stiklainius, uzpilti marinatu ir pasterizuoti 95C temperaturoje 0,5 l talpos stiklainius 30..

Recepto vertinimas: 0

Pasterizuoti rauginti patisonai

Raugintus patisonus nuplauti pasudytu vandeniu (1 l vandens, 20 g druskos) ir sudeti i stiklainius, i kuriu dugna ideta svieziu prieskoniu (krienus ir cesnakus galima deti tuos pacius, kurie buvo vartojami raugiant patisonus).Suryma, kuriame rugo patisonai, uzvirinti ir uzpilti ant patisonu. Po 6-12..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų kompotas I

Stambias, prinokusias, bet kietas sedulas nuplauti, sudeti i paruostus stiklainius, uzpilti vesiu cukraus sirupu ir pridengtus dangteliais 30 min. pasterizuoti 80 C temperaturoje arba 10 min. sterilizuoti verdanciame vandenyje...

Recepto vertinimas: 0

Sedulų kompotas II

Paruostas ir apibarstytas cukrumi sedulas sudeti i litro talpos stiklaini, uzpilti jas saltu vandeniu bei uzdengti dangteliu. Pasterizuoti (sterilizuoti) kaip I budu gaminama kompota...

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti moliūgai

Moliugus supjaustyti kubeliais, sudeti i litrini stiklaini. Ideti puse cili pipiro (isvalyto nuo seklu). Iberti druskos, cukraus, acto 9%, gvazdikelius. Viska uzpilti saltu vandeniu ir pasterizuoti. (Dalia)..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: pasterizuoti