25 rezultatų ieškant "pasterizuoti"

Ledai su cinamonu ir šiltomis obuolių sultimis

1. Sumaišykite įmuštus kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų bei cinamoną ir gerai išplakite mikseriu. 2. Kitame inde išplakite grietinėlę ir sukrėskite ją į indą su plaktais kiaušiniais. Supilkite į formą ir palaikykite šaldiklyje 4–5 val. 3. Sumaišykite cukrų, vandenį ir konce..

Recepto vertinimas: 0

ANKŠTINIAI PIPIRAI

Ankštinius pipirus nuplauti ir išėmus sėklas sluoksniais sudėti į stiklainį. Įmesti nuplautų krapų, susmulkintų lauro lapelių, nuluptas česnako skilteles, aitriąsias paprikas. Vandenį užvirinti su druska bei kvapiaisiais pipirais. Stiklainius uždengti ir keletą dienų laikyti šil..

Recepto vertinimas: 0

Salotos žiemai

Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, paprikas šiaudeliais, žiedinį kopūstą žiedinėliais. Viską sumaišyti ,sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu. 20min. pasterizuoti. ..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų ir svogūnų salotos (Ramunės)

Cukinijas nuplauti. Pusę jų sutarkuoti stambia tarka, likusias supjaustyti gabaliukais. Paprikas nuplauti ir perpjauti pusiau. Svogūną nulupti ir supjaustyti juostelėmis. Vandenį užvirinti su actu ir cukrumi, įpilti prieskonių ir maišant virti apie 5 min. Į stiklainius sudėti tarkuotas..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTI AGURKAI IR PATISONAI

Agurkelius nuplauti ir apdziovinti. Patisona nuplauti, isimti seklas ir supjaustyti mazdaug tokio pat dydzio gabaliukais kaip agurkeliai. I stiklaini pirmiausia sudeti zalumynus ir prieskonius, paskui pasluoksniui agurkus ir patisonus. Tada uzpilti karstu marinatu, nepripilant iki virsaus 2-1,5 cm. ..

Recepto vertinimas: 1

SŪDYTI AGURKAI SU RAUDONAISIAIS SERBENTAIS

Agurkus nuplauti ir palikti 1 val. saltame vandenyje. Raudonuosius serbentus nuplauti ir isvalyti nuo sakeliu. I stiklaini ant dugno deti prieskonius ir zalumynus. Paskiau sudeti agurkus tarp ju pridedant raudonuju serbentu. Vandeni uzvirti ir suberti druska. Truputi atvesinus uzpilame juo agurkus s..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTI SVOGŪNAI

Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia isvirti marinata. I emaliuota puoda supilti vandeni, suberti cukru ir druska, virinti 12-15 min. Tuomet tirpala perkosti ir vel uzvirinti. Kai uzvirs supilti acta.Svogunus nuvalyti nuo lukstu, nuplauti ir blansiruoti verdanciame..

Recepto vertinimas: 3

SLYVOS ACTE

Slyvas nuplauti, perpjauti per pusiau ir isimti kauliukus arba palikti slyvas sveikas, bet jas subadyti ir sudeti i stiklainiukus. Acta uzvirti su 1/2 stiklines vandens, cukrumi, cinamonu ir gvazdikeliais. Slyvas uzpilti actu, stiklainius uzdaryti ir pasterizuoti 20 min. 80 laipsniu temperaturoje. ..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTI AGURKAI

Svogunus supjaustyti ir is marinatui skirtu produktu isvirti marinata. Atvesinti. Kriena ir morka nuvalyti, stambiai supjaustyti ir sudeti i stiklainius. Nuvalytas cesnako skilteles ir krapus sudeti i stiklainius. Agurkus gerai nuplauti ir talpiai sudeti i stiklainiukus. Marinata uzpilti ant agurku ..

Recepto vertinimas: 3

MARINUOTI ČESNAKAI

Cesnakus nulupame ir sudedame i mazus stiklainiukus. Uzpilame karstu marinatu, po to stiklainius 3-5 minutes pasterizuojame 80C temperaturoje. Baige pasterizuoti, sandariai uzdarome...

Recepto vertinimas: 3

Mėlynių kompotas

Perrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvetu vanduo. I paruostus stiklainius suberti uogas. Isvirti sirupa, juo uzpilti uogas. Pasterizuoti 80 C temperaturoje 1 l talpos stiklainius 15 min., 3 l - 25-30 min...

Recepto vertinimas: 0

Mėlynės savo sultyse be cukraus

Uogas perrinkti, nuplauti ir suberti i svarius stiklainius. Svieziai isspaustas melyniu sultis pakaitinti iki 60-70 C ir uzpilti ant uogu. Stiklainius pridengti metaliniais dangteliais ir pasterizuoti 75-80 C temperaturoje. Sandariai uzdaryti metaliniais dangteliais. Indelius 10 min. palaikyti apver..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynės šaltanosiams

Uogas perrinkti, nuplauti ir leisti vandeniui gerai nuvarveti. Vandeniui nuvarvejus, melynes supilti i emaliuota inda sluoksniuojant su cukrumi ir 1-1,5 vai. palaikyti nelabai karstoje orkaiteje arba per nakti kambario temperaturoje.Cukrui istirpus, uogas sudeti i paruostus pasterizacijai stiklainiu..

Recepto vertinimas: 1

Marinuotos trešnės

Viena stikline tresniu lapu supjaustyti juostelemis, uzpilti 300 ml karsto vandens ir 2-3 min. virti uzdengtame inde. Po to palikti pastoveti 2-3 vai. siltoje vietoje. Tuomet nukosti. Paruostas tresnes, isemus kauliukus, sudeti i stiklaini, apibarstyti cukrumi ir uzpilti parugstinta vysniu lapu trau..

Recepto vertinimas: 0

Trešnių sultys su minkštimu

Nuplautas tresnes, geriau be kauliuku, kaitinti 60-70 C temperaturoje, kol suminkstes. Tuomet pertrinti per asutini ar plastmasini tinkleli. Sultis su minkstimu reikia gaminti greitai, nes trinant i zaliava patenka daug oro, todel ji gali patamseti ir suirti nemazai vitaminu. Kad sultys nepatamsetu,..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti brokolių žiedstiebiai

Brokoliu ziedstiebius, nulupus sukietejusia odele, supjaustyti 2-3 cm ilgio gabaliukais ir plikyti verdanciame pasudytame vandenyje 4-5 min. Brokoliu nuovire isvirti marinata. Nuplikytus ziedstiebius sudeti i stiklainius, uzpilti marinatu ir pasterizuoti 95C temperaturoje 0,5 l talpos stiklainius 30..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti patisonai

Jaunus 4-7 cm skersmens patisonus nuplauti ir sluoksniuojant su prieskoniais sudeti i rauginimui skirta inda. Druska istirpinti saltame vandenyje, uzpilti ant patiso-nu ir paslegti. Pirmasias 1-2 dienas laikyti 18-20 C temperaturoje, veliau 0-4 C.Irugusius patisonus laikyti 0C. Ant surymo pavirsiaus..

Recepto vertinimas: 0

Pasterizuoti rauginti patisonai

Raugintus patisonus nuplauti pasudytu vandeniu (1 l vandens, 20 g druskos) ir sudeti i stiklainius, i kuriu dugna ideta svieziu prieskoniu (krienus ir cesnakus galima deti tuos pacius, kurie buvo vartojami raugiant patisonus).Suryma, kuriame rugo patisonai, uzvirinti ir uzpilti ant patisonu. Po 6-12..

Recepto vertinimas: 0

Aktinidijų kompotas

Paruosti vos pradejusias minksteti aktinidijas ir sudeti i stiklainius. Is vandens, cukraus ir citrinu rugsties isvirti sirupa ir karsta uzpilti ant uogu. Pasterizuoti 80-85 C temperaturoje 0,5 l talpos stiklainius 10-12 min. Sandariai uzdaryti...

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių kompotas su šaltalankiais

Stambias, nuplautas ersketuoges perpjauti per puse ir isimti sekleles, pasalinti plaukelius. Dar karta nuplauti, leisti vandeniui nuvarveti ir su paruostais saltalankiais sluoksniais sudeti i stiklainius. Stiklainius su uogomis istatyti i pasildyta vandeni, uzpilti verdanciu cukraus sirupu ir paster..

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių sultys

Prinokusias uogas gerai nuplauti ir uzpilti vandeniu, kad apsemtu. Kaitinti uzdengtas 15 min. ne aukstesneje kaip 95C temperaturoje, tik neuzvirti. Kai vaisiai suminksteja, sultis atskirti. Vaisius vel uzpilti vedanciu vandeniu, kurio imti 2 kartus maziau nei pradzioje. I 1 l vandens prideti 2 g cit..

Recepto vertinimas: 0

Svarainių sirupas

Isvalytus svarainius supjaustyti plonais griezineliais, sumaisyti su cukrumi ir sudeti i stiklaini. Laikyti kambario temperaturoje, kol istirps cukrus. Cukrui istirpus laikyti vesioje vietoje 5-6 paras. Kai cukraus dedama 1 kg, nukosus sirupa supilti i svarius butelius, sandariai uzkimsti ir laikyti..

Recepto vertinimas: 4

Sedulų kompotas I

Stambias, prinokusias, bet kietas sedulas nuplauti, sudeti i paruostus stiklainius, uzpilti vesiu cukraus sirupu ir pridengtus dangteliais 30 min. pasterizuoti 80 C temperaturoje arba 10 min. sterilizuoti verdanciame vandenyje...

Recepto vertinimas: 0

Sedulų kompotas II

Paruostas ir apibarstytas cukrumi sedulas sudeti i litro talpos stiklaini, uzpilti jas saltu vandeniu bei uzdengti dangteliu. Pasterizuoti (sterilizuoti) kaip I budu gaminama kompota...

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti moliūgai

Moliugus supjaustyti kubeliais, sudeti i litrini stiklaini. Ideti puse cili pipiro (isvalyto nuo seklu). Iberti druskos, cukraus, acto 9%, gvazdikelius. Viska uzpilti saltu vandeniu ir pasterizuoti. (Dalia)..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: pasterizuoti