Pagerintas pyragas

Ingridientai:
1kg miltų,
l/2 stiklinės pieno,
20—40g mielių,
10g druskos,
60g cukraus,
100g sviesto,
kiaulinių taukų arba margarino,
3 tryniai,
10 g druskos.
Gaminimas
Į pašildytą pieną supilamos išleistos su dalimi cukraus mielės, suberiama pusė miltų ir išmaišoma. Tešlos paviršius storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiama ir paliekama šiltoje vietoje, kad pakiltų, įdėjus mažiau mielių ir kambario temperatūroje laikoma tešla pakyla per 2—3 val. Nuslūgusi tešla išplakama, suberiami likę miltai, druska ir supilami su likusiu cukrumi ištrinti tryniai. Baigiant minkyti, supilami ištirpyti riebalai (jei dedami, ir išplakti baltymai). Dar paminkius, kai tešloje atsiranda oro pūslelių ir ji nebelips prie rankų, paviršius sulyginamas, patepama riebalais, šiltai uždengiama ir šiltoje vietoje laikoma, kol vėl pakils. Tada, labai neminkant, tešla dedama į išteptas riebalais pailgas neplačias pyragų formas arba dubenėlius, leidžiama dar kartą gerai pakilti, aptepama kiaušiniu ir kepama apie 50—60 min. Iškepęs pyragas, kol pravesta, laikomas formoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!