24 rezultatų ieškant "nuoviru"

Įdaryta vištos krūtinėlė

Vištą nuvalykite, atskirkite krūtinėlę, o likusią mėsa nuskuskite nuo kaulų. Krūtinėlę gerai išmuškite. Daržoves ir lašinukus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, sudėkite vištos kepenis ir patroškinkite. Viską gerai du kartus permalkite, supilkite į masę vyną, prieskonius i..

Recepto vertinimas: 0

Švilpikai

Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai,supilama grietinė, pasūdoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apveliami miltais ir iš abiejų pusių kepami įkaitintoje iki (400F) orkaitėje, kol gražiai pagels.(Apytikslė kepimo trukmė - 40-50 min.) Valgoma su ..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių salotos su kmynais

Burokėliai išverdami, nulupami, didesni perpjaunami pusiau arba į 4 dalis, sudedami į indą, užpilami sūrymu (40 g druskos l l. vandens), paslegiami ir parauginami 2—3 paras. Po to išgriebiami ant sieto, kad nuvarvėtų, ir supjaustomi šiaudeliais ar kubeliais. Šie užpilami kmynų nuovir..

Recepto vertinimas: 0

Griežčių sriuba su bulvėmis

Griežtį, morką, salierą supjaustyti, sudėti į pasūdytą vandenį ir virti. Bulves supjaustyti ir sudėti į sriubą. Virti, kol daržovės suminkštės. Smulkiai supjaustytą svogūną kepti riebaluose, kol pagels, tada suberti miltus ir dar pakepti, kol miltai pagels. Gerai maišant, atskie..

Recepto vertinimas: 5

Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu

Kopūstus supjaustyti ir virti 2 l vandens su šaukštu sviesto. Kai jie suminkštės, miltus pakepti svieste, atskiesti nuoviru, supilti į sriubą. Pasūdyti ir užvirti. Sriubą užbalinti grietine, išplakta su tryniais. Patiekiat įdėti tarkuoto sūrio ir petražolės lapelių. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Plekšnės apkepėlės

Iš vienos pusės citrinos išspausti sultis, o kitą supjaustyti. Filė supjautyti, sudėti į puodą, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti, apibarstyti pipirais ir patroškinti. Svogūną supjaustyti ir pakepti aliejuje. Tada apibarstyti miltais ir dar pakepti. Atskiesti šaltu nuoviru, virt..

Recepto vertinimas: 2

Kūčių baravykų padažas, tinkantis patiekti su sklindžiais, blyneliais, virtiniais.

100g baravykų 3-4 valandas išmirkykite, tame pačiame vandenyje išvirkite, nusunkite (nuovirą palikite) ir smulkiai supjaustykite. Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite 20g saulėgrąžų aliejuje, suberkite baravykus, supilkite 300g grybų nuoviro ir patroškinkite. Atskirai 20g saulė..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti špinatai

Užvirinkite vandenį su citrinos rūgštimi, druska, sudėkite špinatus ir pavirkite 2 min. Po to juos išgriebkite, supjaustykite ir sudėkite į stiklainius, užpilkite nuoviru. Stiklainius sustatykite į puodus su vandeniu ir kaitinkite 50 min. Po to užsukite dangtelius. ..

Recepto vertinimas: 5

Apkepintų bulvių sriuba

Nuskustas bulves isvirti pasūdytame vandenyje, vandenį nupilti Į kitą puodą, bulves supjaustyti griežinėliais ir pakepinti su riebalais. Apkepintas užpilti nuoviru, sudėti pjaustytus pievagrybius, svogūną, juostelėmis pjaustytą kumpį, susmulkintas petražoles. Truputį pavirti, tada su..

Recepto vertinimas: 4

Dilgėlių salotos su graikiniais riešutais

Dilgėlių lapus nuplauname ir 5 min. palaikome karštame vandenyje, po to išimame ir nuvarviname. Lapus smulkiai supjaustome ir sudedame į salotinę. Graikinius riešutus susmulkiname, atskiedžiame dilgėlių nuoviru iki grietinės tirštumo, įpilame acto arba citrinų sulčių, pasūdome, i..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių sriuba - Kremas

Dilgėlių lapus perrenkame, sudedame į verdantį pasūdytą vandenį, paverdame 10 min., išgriebiame, nuvarviname ir sutriname plakikliu arba pertriname per sietelį. Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus, pakepiname, atskiedžiame dilgėlių nuoviru ir supilame į sriubą. Ver..

Recepto vertinimas: 0

Rūgštynių sriuba su grietine

Rūgštynes perrenkame, nuplauname, nulaužome kotelius, smulkiai supjaustome ir dedame į verdantį vandenį. Suberiame smulkiai supjaustytą svogūną pasūdome, įberiame cukraus Verdame 5 min. atidengtame puode. Kiaušinių trynius išsukame, maišydami užplikome truputį atvėsintu rūgštyn..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir grybų apkepas

Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2—3 min. paverdamos. Paskui išgriebiamos kiaurasamčiu ir nuvarvinamas vanduo. Džiovinti grybai nakčiai pamerkiami. Rytojaus dieną grybai išverdami ir supjaustomi šiaudeliais. Svogūnai supjaustomi grieži..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių salotos su kmynais

Burokėliai išverdami, nulupami, didesni perpjaunami pusiau arba į 4 dalis, sudedami į indą, užpilami sūrymu (40g. druskos 1 litre vandens), paslegiami ir parauginami 2-3 paras. Po to išgriebiami ant sieto, kad nuvarvėtų, ir supjaustomi šiaudeliais ar kubeliais. Šie užpilami kmynų nuo..

Recepto vertinimas: 0

Spanguolių gira

Spanguolės perrenkamos, nuplikomos verdančiu vandeniu, sudedamos į puodą ir pavirinamos 10 min. Paskui perkošiama, uogos sutrinamos, keliskart perplaunamos nuoviru, vėl perkošiama, suberiamas cukrus ir atvėsinama, sudedamos su cukrum ištrintos mielės. Kai įrūgsta, supilstoma į buteliu..

Recepto vertinimas: 0

Kmynų padažas

Kmynai užplikomi verdančiu sultiniu, 10 min pakaitinami ir perkošiami. Miltai pakepinami svieste, praskiedžiami kmynų nuoviru, supilama grietinė, paskaninama cukrumi bei druska ir dar truputį pakaitinama, bet neužvirinama. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir grybų apkepas.

Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2—3 min paverdamos. Paskui išgriebiamos, nuvarvinamas vanduo. Džiovinti grybai 1—2 val. pamirkomi, išverdami ir supjaustomi šiaudeliais. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami svieste. Kia..

Recepto vertinimas: 0

Morkų ir jogurto sriuba

Svogūną ir obuolį nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir 3-4 minutes patroškinkite giliame puode įkaitintame svieste. Sudėkite nuplautas, nuskustas, griežinėliais pjaustytas morkas ir maišydama troškinkite dar 3 minutes. Užpilkite daržovių nuoviru, puodą uždenkite ir virkite an..

Recepto vertinimas: 0

BULVIŲ SRIUBA SU ČESNAKU IR SKREBUČIAIS

Bulves supjaustyti griezineliais ir apvirti pasudytame vandenyje, istrinti pro sieteli ir praskiesti nuoviru. Sudeti grusta cesnaka ir uzvirinti. Supilti pieno ir trynio plakini su zalumynais. I lekstes padeti padziovintos duonos ir uzpilti paruosta sriuba...

Recepto vertinimas: 0

BULVIŲ MALTINUKAI

Virtos bulves sumalamos mesmale, suberiami miltai, imusami kiausiniai, supilama grietine, pasudoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apveliami miltais ir is abieju pusiu apkepami ikaitintuose riebaluose. Valgoma su dziovintu grybu padazu.Padazas: grybai nuplaunami ir 1-2 val. mirkomi siltame va..

Recepto vertinimas: 0

KMYNŲ PADAŽAS

Kmynai uzplikomi verdanciu sultiniu, 10 min. pakaitinami ir iskosiami. Miltai pakepinami svieste, praskiedziami kmynu nuoviru, supilama grietine, sudedami prieskoniai. Dar syki pakaitinama, bet neuzvirinama.Tinka prie zuvies patiekalu...

Recepto vertinimas: 0

SERBENTŲ MORSAS

Morsas - vienas is seniausiu Rusijos gerimu. Manoma, kad jis jau buvo geriamas praeito tukstantmecio pradzioje. Tai vienas is lengviausiai paruosiamu gaiviuju gerimu. Jis ruosiamas is uogu ar vaisiu sulciu, bei nuoviru, kuriame verda isspaudos. Siulau pabandyti padaryti pagal si recepta ir taip pat ..

Recepto vertinimas: 5

Sojų padažas košėms ir makaronams

Soju granules, uzpyle soju prieskoniais paskanintu nuoviru, isbrinkiname. Miltus pakepiname su aliejumi arba sviestu, praskiedziame vandeniu, gerai ismaisome, kad nebutu miltu gumuliuku, sudedame nusunktas soju granules ir verdame 20 min. Tuomet supilame grietinele arba piena, paskaniname pipirais, ..

Recepto vertinimas: 0

BULVĖS SU GRYBAIS

Bulves apskusti ir isgremzti vidu, paliekant 1 cm storio sieneles. Bulves ir isskobta vidu sudeti i verdanti vandeni ir kelias minutes pavirti.Grybus nuplauti, isvirti ir smulkiai supjaustyti.Svoguna susmulkinti ir pakepinti svieste. Grybus sumaisyti su svogunais, isskobtu bulviu gabaliukais, petraz..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: nuoviru