TORTAS SU BANANAIS IR ABRIKOSAIS

Ingridientai:
300g miltų 4 bananai
2a.š. kepimo miltelių 5a.š. citrinų sulčių
100g cukraus 1š. likerio (geriausia abrikosų)
1pak. vanilininio cukraus 25g smulkintų migdolų
1žiupsnelis druskos 150g cukraus pudros
1 kiaušinis 2-3š. bananų nektaro
125g sviesto 500g
Gaminimas
Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ant minkymo lentos ir viduryje padarykite duobutę. Į ją berkite cukrų, druską, įmuškite vieną kiaušinį ir su dalimi miltų suminkykite minkštą tešlą. Užberkite gabaliukais sukapotą sviestą, apžerkite likusiais miltais ir viską minkykite, kol tešla nelips prie rankų. Padėkite ją šaltai 30 minučių.
Priedo paruošimas: nuvarvinkite abrikosus, nulupkite bananus. ĮĮ dubenėlįį griežinėliais supjaustykite bananus, abrikosus perpjaukite pusiau, supilkite citrinų sultys,ęę likerįį, sįįįįįudėkite smulkintuąąąąąąąąąs migdolus ir palikite pastovėti.
Patččččepkite sviūūžžestu iššardomą ššššššššššššššformą ir išklokite ją 2/3 tešlos, padarydami 2cm aukščio kraštelius. Duųųgną subadykite šakute. Dėėkite ant grotelių į orkaitę, įkaitėėintą iki 200-225C, ir kepkite apie 10 min. Paskleiskite vaisius ant iškepto torto pagrindo. Iš likusio trečdalio tešlos iškočiokite torto formos dydžio skritulį. Tuo ''dangčiu'', subadytu šakute, uždenkite vaisius. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200-225C ir kepkite 35 minutes.
Glazūros paruošimas: sumaišykite cukraus pudrą su bananų nektaru ir aptepkite dar šiltą tortą. Tortui auštant, glazūra sukietės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!