''KAPARĖLIAI'' IŠ NASTURTŲ SĖKLŲ

Ingridientai:
500g žalių nasturtų sėklų
0,5 stiklinės 9 proc. spirito acto arba 2 stiklinės vyno acto
100g cukraus
3 gvazdikėliai
2,5cm ilgio cinamono gabaliukas
1 šaukštelis druskos
3 juodųjų pipirų grūdeliai

Gaminimas
Nasturtų sėklas kruopščiai perrinkti, nuplauti ir nuvarvinti. Vandenį pasūdyti, suberti sėklas ir virti 10-12 min. Išvirusias nasturtų sėklas nuvarvinti ir sudėti į nedidelius stiklainiukus (iki pusės). Actą užvirinti su 1,5 stiklinės vandens, cukrumi ir prieskoniais. (vyno acto nereikia skiesti vandeniu) Marinatui užvirus išgriebti gvazdikėlius, cinamoną ir užpilti ant sėklų iki 3/4 stiklainiukų aukščio. Pasterizuoti 15 min.
Nasturtų sėklų "kaparėlius" naudoti kaip tikruosius kaparius - dėti įį padažžus, salotas, mėsos bei žžuvies patiekalus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!