19 rezultatų ieškant "moliuskus"

Moliuskai vyno padaže

Kaliaropes nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Apkepinti įkaitintame aliejuje. Supilti paruoštą sultinį, baltąjį vyną, degtinę ir užvirinti. Paskaninti druska bei šviežiai maltais pipirais. Sudėti nuluptą pomidorą. Moliuskus sudėti į siete..

Recepto vertinimas: 0

Moliuskai su vynu ir česnaku

Moliuskų geldeles nušveisti po šaltu tekančiu vandeniu, nutraukti ataugas. Gerai perskalauti kelis kartus. Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų, sviestą ir 3–4 min. pakepinti smulkintą svogūną bei česnako skilteles. Supilti vyną, pasūdyti, suberti kapotas petražoles (žiupsnelį pal..

Recepto vertinimas: 5

Ispaniška paelja su veršiena

Veršienos kumpį supjaustykite siauromis juostelėmis ir pakepinkite aliejuje. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus, kapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepinkite. Tada sudėkite pjaustytas paprikas, dešrą, pagardinkite prieskoniais, smulkintomis petražolėmis, supilkite sultinį ir galia..

Recepto vertinimas: 0

Moliuskų sriuba

Moliuskus nuvarvinti. Svogūnus, česnaką, petražoles, bulves supjaustyti. Pomidorus nuplikyti ir supjaustyti. Aliejuje pakepti svogūnus, moliuskus, česnaką. Suberti petražolių lapelius, supilti moliuskų skystį, vyną ir troškinti 5 minutes. Įpilti 2 l vandens, sudėti bulves. Miltus ats..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su pomidorais ir moliuskais

Puode užvirinkite vandenį, trumpam panardinkite pomidorus į karstą vandenį, po to į saltą ir nulupkite, ispjaukite kotelius, tada supjaustykite. Nusunkite moliuskus, jų sultis atidėkite. Nusunkite ir supjaustykite tuną. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Keptuvėje pakaitinkite..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su moliuskų padažu

Užvirinkite 2 -- 31 sūdyto vandens. Supilkite aliejų, sudėkite makaronus ir virkite apie 15 minučių. Makaronus nukoskite, perplaukite saltu tekančiu vandeniu ir palikite nuvarvėti. Puode istirpinkite 40 g sviesto, į jį sukrėskite makaronus, po to isverskite į didelį dubenį ir laikykite..

Recepto vertinimas: 3

Spagečiai su moliuskais ir midijomis

Pamerkite moliuskus ir midijas 1 valandai į atskirus indus su šiltu pasūdytu vandeniu. Pašalinkite midijų ūselius. Nusausinkite moliuskus ir midijas ir perdekite į didelį puodą, įpilkite 4 valgomuosius šaukštus vyno ir virkite 5-10 minučių, kol kriauklelės atsivers. Neatsivėrusias ..

Recepto vertinimas: 0

Spageciai su aštriu moliuskų padažu

Pamerkite moliuskus 1 valandai į šaltą vandenį. Į didelį puodą įpilkite truputį vandens ir, sudėję moliuskus, pavirkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių. Tuos moliuskus, kurie verdant neatsivėrė, išmeskite. Nuimkite nuo ugnies, išimkite iš geldelių, kelis moliuskus palikite s..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su keptomis jūros gėrybėmis

Pamerkite moliuskus ir midijas į atskirus indus su šaltu vandeniu 1 valandai. Nusausinkite ir padėkite į šalį. Pašalinkite taškuotą kalmarų odelę ir supjaustykite juos mažais gabalėliais, čiulptuvus perpjaukite pusiau. Nuo pomidorų nukoškite skysčio perteklių ir plonai juos supja..

Recepto vertinimas: 0

Moliuskai su karamelizuotais svogūnais

Švariai nuplaukite geldeles ir pamerkite pusvalandžiui į pasūdytą šaltą vandenį. Išgriebkite ir išmeskite atsidariusias. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, įberkite druskos, pipirų ir pagruzdinkite 10 min. Tuomet suberkite česnakus, pagruzdinkite mi..

Recepto vertinimas: 0

Makaronų ir moliuskų salotos

Prieš virdami kruopščiai paruoškite ir išvalykite moliuskus (žiūrėti jūros gėrybės). Česnakus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Į didelį prikaistuvį supilkite vyną, sudėkite pusę askaloninių česnakų ir įberkite daug pipirų. Užvirinkite ir virkite 2 minutes ant..

Recepto vertinimas: 0

Kaip paruošti moliuskus

Perkamos geldelės turi būti uždarytos. Tas, kurios patapšnojus atsiveria arba yra suskilusios, išmeskite. Prieš virdami nuo kiekvienos geldelės gerai peiliu nugemžkite visus polipus. Gremžkite kita geležtės puse, kad nesugadintumėte ašmenų. Visas ataugėles ir "barzdeles" nuo geldeli..

Recepto vertinimas: 0

Turkiškai įdaryti moliuskai

Moliuskus nuplaukite, nuvalykite, atidarykite kriaukles peiliu (viršutinės kriauklės dalies nenuimkite). Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Puode pašildykite aliejų, sudėkite svogūnus ir virkite toliau tol, kol suminkštės; svogūnus sugrūskite. Sudėkite Kori..

Recepto vertinimas: 5

Čilietiškas vėžiagyvių apkepas (Chupe)

Sužiedėjusį duonos minkštimą pamirkykite drungname vandenyje. Moliuskus nuplaukite, atidarykite, išimkite iš kriauklių. Langustus ir krabus išvirkite prieskonių nuovire, išimkite jų mėsą. Tuo pat metu pasūdytame vandenyje išvirkite bulves, nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Nu..

Recepto vertinimas: 5

Marinuoti moliuskai pagal Peru tradicijas

Moliuskus nuplaukite, suberkite į karštą vandenį, kad atsidarytų (vanduo neturi užvirti). Išgriebkite, nuoviro neišpilkite. Moliuskus išimkite iš kriauklelių, sudėkite į salotinę, apipilkite rūgščių citrinų sultimis. Baltuosius svogūnus nulupkite, supjaustykite mažais kub..

Recepto vertinimas: 1

Midijų užkandis su kokosų-kario padažu (Video)

Į nemažą aukštą puodą įpilame dvi stiklines vandens ir nustatę didelę kaitrą pakaitiname apie 1 minutę. Vandeniui pradėjus garuoti, sudedame midijas. Uždengę puodą dangčiu, verdame apie 5-7 minutes. Susmulkiname baziliko lapelius taip, kad galėtume jais gražiai papuošt..

Recepto vertinimas: 0

Portugališka žuvienė (Caldeirada a Pescador)

Žuvį paruškite (nuplaukite, išvalykite) ir supjaustykite gabaliukais. Aliejų supilkite į puodą, įkaitinkite ir jame apkepkite nuluptus, griežinėliais supjaustytus svogūnus, įdėkite česnakus, smulkintas petražoles, ankštinius pipirus. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užpilkite..

Recepto vertinimas: 0

Portugališkas kiaulienos ragu

Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Puode pakaitinkite aliejų, apkepkite svogūnus, sudėkite vienodais gabalėliais supjaustytą mėsą. Apipilkite baltuoju vynu ir pomidorų padažu. Pasūdykite, įberkite pipirų. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 2 valandas...

Recepto vertinimas: 3

LAŠIŠINIS UPĖTAKIS, KEPTAS GARUOSE

Lasisini upetaki marinuojame per nakti. Veliau kepame garuose, orkaiteje, 100 laipsniu temperatu-roje 40 min. Kai atvesta, nuimame oda, paslakstome zelatina. Is zuvies sultinio, zelatinos, midiju, kreveciu paruosiame uzpiltines, supilame įi formeles. Garuose isverdame moliuskus ir vežzius. Puošsi..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: moliuskus