8 rezultatų ieškant "moliuskai"

Moliuskai vyno padaže

Kaliaropes nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Apkepinti įkaitintame aliejuje. Supilti paruoštą sultinį, baltąjį vyną, degtinę ir užvirinti. Paskaninti druska bei šviežiai maltais pipirais. Sudėti nuluptą pomidorą. Moliuskus sudėti į siete..

Recepto vertinimas: 0

Moliuskai su vynu ir česnaku

Moliuskų geldeles nušveisti po šaltu tekančiu vandeniu, nutraukti ataugas. Gerai perskalauti kelis kartus. Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų, sviestą ir 3–4 min. pakepinti smulkintą svogūną bei česnako skilteles. Supilti vyną, pasūdyti, suberti kapotas petražoles (žiupsnelį pal..

Recepto vertinimas: 5

Pietų amerikos kiaukutinių vežiagyvių salotos

Vanilinis cukrus bei cukrus suberiamas į maždaug ¼ vaisių sulčių ir kaitinamas, kol ištirps. Puodas nuimamas nuo ugnies, supilamos likusios sultys. Padažas pagardinamas šviežiai sujaustytu čili pipiru, druska ir pipirais. Salotinė išklojama cikorijos lapais, ant jų sudedamos krevetės..

Recepto vertinimas: 0

Moliuskai su karamelizuotais svogūnais

Švariai nuplaukite geldeles ir pamerkite pusvalandžiui į pasūdytą šaltą vandenį. Išgriebkite ir išmeskite atsidariusias. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, įberkite druskos, pipirų ir pagruzdinkite 10 min. Tuomet suberkite česnakus, pagruzdinkite mi..

Recepto vertinimas: 0

Turkiškai įdaryti moliuskai

Moliuskus nuplaukite, nuvalykite, atidarykite kriaukles peiliu (viršutinės kriauklės dalies nenuimkite). Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Puode pašildykite aliejų, sudėkite svogūnus ir virkite toliau tol, kol suminkštės; svogūnus sugrūskite. Sudėkite Kori..

Recepto vertinimas: 5

Marinuoti moliuskai pagal Peru tradicijas

Moliuskus nuplaukite, suberkite į karštą vandenį, kad atsidarytų (vanduo neturi užvirti). Išgriebkite, nuoviro neišpilkite. Moliuskus išimkite iš kriauklelių, sudėkite į salotinę, apipilkite rūgščių citrinų sultimis. Baltuosius svogūnus nulupkite, supjaustykite mažais kub..

Recepto vertinimas: 1

Portugališka žuvienė (Caldeirada a Pescador)

Žuvį paruškite (nuplaukite, išvalykite) ir supjaustykite gabaliukais. Aliejų supilkite į puodą, įkaitinkite ir jame apkepkite nuluptus, griežinėliais supjaustytus svogūnus, įdėkite česnakus, smulkintas petražoles, ankštinius pipirus. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užpilkite..

Recepto vertinimas: 0

LAŠIŠINIS UPĖTAKIS, KEPTAS GARUOSE

Lasisini upetaki marinuojame per nakti. Veliau kepame garuose, orkaiteje, 100 laipsniu temperatu-roje 40 min. Kai atvesta, nuimame oda, paslakstome zelatina. Is zuvies sultinio, zelatinos, midiju, kreveciu paruosiame uzpiltines, supilame įi formeles. Garuose isverdame moliuskus ir vežzius. Puošsi..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: moliuskai