Rabarbarų tortas

Ingridientai:
Tešlai:

100 g sviesto arba margarino;
75 g cukraus;
1 kiaušinis;
2 valg. š. baltojo vyno;
250 g milų;
2 arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų formai aptepti.

Įdarui:

1 kg rabarbarų;
40 g cukraus.

Užpilui:

125 ml grietinėlės;
2 kiaušiniai;
50 g cukraus;
1 arb. š. malto cinamono;
50 g maltų migdolų;
Cukraus pudros tortui pabarstyti.
Gaminimas
Įdarui skirtus rabarbarus nulupti, nuplauti šaltame vandenyje ir palikti, kad nuvarvėtų vanduo. Paskui supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Dėti į dubenėlį ir pabarstyti cukrumi, uždengti ir palaikyti 1 val.

Tešlai skirtą sviestą ar margariną išsukti su cukrumi iki purios masės. Įmaišyti kiaušinį ir baltąjį vyną. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Sudėti į kiaušinių ir sviesto masę ir viską pradedant nuo išorės, suminkyti į vientisą tešlą. Uždengti ir 30 min. laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. 26 cm skersmens torto formą ištepti riebalais. Tešlą iškočioti ir įkloti į torto formą, suformuojant 3 cm aukščio kraštus. Rabarbarus gerai nuvarvinti ir sudėti ant tešlos. Tortą kepti 40 min.

Užpilui grietinę išplakti su kiaušiniais. Įmaišyti cukrų, cinamoną ir maltus migdolus. Tortą išimti iš orkaitės. Užpilą supilti ant pyrago ir kepti dar 25 min. Tortą išimti iš orkaitės, išversti iš formos, ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!