24 rezultatų ieškant "melisos"

Žaliasis šerbetas

Viską plakti mikseriu apie 1 min. Po to masę supilti į metalinį negilų indą ir pastatyti į šaldiklį 1-3 valandom. Kas valandą dubenį išimti ir dideliu greičiu gerai išplakti ir vėl statyti į šaldiklį. Po to padaryti rutuliukus ir patiekti ledainėse arba vyno taurėse, papuošti m..

Recepto vertinimas: 0

Ridikų salotos 2

Ridikas nulupamas, nuplaunamas, smulkiai sutarkuojamas ir sumaišomas su stambiai tarkuotu obuoliu, šiaudeliais supjaustytu nuluptu agurku, smulkiai supjaustytu svogūnu ir prieskoninėmis daržovėmis. Sudėjus į salotinę, užpilama kiek pasūdyta grietine, užbarstoma susmulkintais krapais. Vi..

Recepto vertinimas: 0

Margieji sausainėliai

Kiaušinis išplakamas su cukrumi ir grietine. Soda ar kepimo milteliai užgesinami kefyru ar actu. Viskas išsukama. Subėrus sijotus miltus minkoma, kol tešla nelimpa prie rankų, Tešla padalijama į dvi dalis: į vieną dalį suberiami kakavos milteliai ir viskas dar kartą išminkoma, o į ki..

Recepto vertinimas: 0

Ypatingasis obuolių tortas

Paruošti marcipanų masę: sausoje keptuvėje pakepintus migdolus sumalti kavamale. Iš cukraus, vandens ir acto išvirti sirupą. Truputį atvėsinti ir maišant suberti migdolus, supilti citrinų sultis. Iš truputį atšilusios tešlos iškočioti 3 lakštus. Vieną apibarstyti cukraus pudra, ..

Recepto vertinimas: 0

Nekeptas aviečių ir varškės su aguonomis tortas

Išlaidinti 30g želatino. Užvirinti 100g pieno, 100g cukraus ir 100g aguonų, atvėsinti, išmaišyti su išlaidintu želatinu, 30g citrinų sunkos, vienos citrinos nutarkuota cedra, 500g neriebios varškės. 400g grietinėlės standžiai suplakti, išmaišyti su varškės mase. Į 30 cm diametro..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su citrinine melisa

Puode užvirinkite sūdyto vandens, sudėkite makaronus ir maisydami virkite 8--10 minučių. Makaronus nukoskite, perplaukite saltu tekančiu vandeniu ir palikite nuvarvėti. Puode pakaitinkite grietinę ir maisydami po saukstą dėkite atskiestą varskę. Smarkiai maisydami supilkite citrinų sult..

Recepto vertinimas: 5

Makaronai su varške ir žolelėmis

Is ankstoki įkaitinkite 200 - 225 C temperatūros. Puode užvirinkite 2 -- 31 sūdyto vandens, įpilkite aliejaus, sudėkite makaronus ir virkite apie 10 minučių. Makaronus nukoskite, perplaukite saltu tekančiu vandeniu ir palikite nuvarvėti. Padažas. Ismaisykite varskę, grietinėlę ir kiau..

Recepto vertinimas: 0

Ridikėlių salotos

Ridikas nulupamas, nuplaunamas, smulkiai sutarkuojamas ir sumaišomas su stambiai tarkuotu obuoliu, šiaudeliais supjaustytu nuluptu agurku, smulkiai supjaustytu svogūnu ir prieskoninėmis daržovėmis. Sudėjus į salotinę, užpilama kiek pasūdyta grietine, užbarstoma susmulkintais krapais.&#..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su aguonomis

Miltus suberti į dubenį, sudėti sviestą, 80 g cukraus, druskos ir 2 trynius. Užmaišyti tešlą ir 30 min. įdėti į šaldytuvą. Obuolius nulupti, supjaustyti ketvertukais ir išvalyti sėklytes. Iškočioti 2/3 tešlos ir iškloti ja tortinės formos dugną. Iš likusios tešlos su..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių sriuba su daržovėmis

Iš mėsos išverdame sultinį. Kaip tai padaryti paaiškinti "Raugintų kopūstų" sriubos recepte. Išvirtą sultinį perkošiame. Į išvirtą ir perkoštą sultinį sudedame supjaustytus kvadratėliais kopūstus, išvirtus arba iškeptus burokėlius, virtas arba konservuotas pupeles, supja..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su raudonuoju migdolų padažu (Pollo almendrado rojo)

Vištą supjaustykite dalimis. Morką nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną stambiai supjaustykite. 1 l vandens įkaitinkite puode. Sudėkite vištą, morką, svogūną, česnako skiltelę, citrininę melisą ir citrinos lapus. Pa..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų ir kukurūzų apkepas (Budin de calabacita con elote)

Cukinijas nuplaukite ir sutarkuokite. Kukurūzus nuvarvinkite, susmulkinkite smulkintuvu arba plaktuve. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Sumaišykite 75 g sūrio su Crème fraîche arba riebia grietine, aliejumi, kiaušiniais, žolelėmis ir prieskoniais. Po to įmaišykite cukinija..

Recepto vertinimas: 5

Varškės ir serbentų tortas

Orkaitę įkaitinti iki 150°C temperatūros. Išplakti lydytą sviestą, cukraus pudrą, citrinos žievelę, vanilinį cukrų ir druską. Po vieną įmušti kiaušinius. Įmaišyti varškę, grietinėlę ir pudingo miltelius. Tešlą 1 cm storio sluoksniu sudėti ant kepimo popieriumi išklotos s..

Recepto vertinimas: 0

Jogurto ir grietinėlės tortas su avietėmis ir gervuogėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sudėti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo mi..

Recepto vertinimas: 0

Migdolų pyragas

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukti iki purios masės. Įmaišyti 150 g kapotų ir maltų migdolų, miltus, kepimo miltelius bei tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakti iki standžių put..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis vyniotinis su abrikosais ir grietinėle

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir kartu su medumi bei 3 šaukštais drungno vandens suplakti į vientisą masę. Miltus sumaišyti su kakavos milteliais ir trynių mišiniu. Įmaišyti išplaktus baltymus. Tešlą tepti ant skardos, iškloto..

Recepto vertinimas: 0

Persikų ir jogurto tortas

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su 6 šaukštais šilto vandens, druska bei 100 g cukraus iki purios masės. Baltymus išplakti iki standžių putų, suberti likusį cukrų ir gautą masę dėti ant trynių kremo. Persijoti miltu..

Recepto vertinimas: 0

ŽALIASIS ŠERBETAS

Viska plakti mikseriu apie 1 min. Po to mase supilti i metalini negilu inda ir pastatyti i saldikli 1-3 valandom. Kas valanda dubeni isimti ir dideliu greiciu gerai isplakti ir vel statyti i saldikli. Po to padaryti rutuliukus ir patiekti ledainese arba vyno taurese, papuosti metos lapeliais...

Recepto vertinimas: 0

MELIONŲ IR KARAMBOLŲ SALOTOS SU MĖTŲ UŽPILU

I indo vidu dedame stambiai pjaustytas salotas. Meliona isskobiame padarydami rutuliukus, karambola supjaustome zvaigzdelemis. Grazesniu metos ar melisos lapu padeliojame ant virsaus. Likusius metu lapus ir stiebelius supjaustome, supilame alieju ir citrinu sultis, smulkintuvu sutriname. Padaza tiek..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių kremas

Produktus sudedame i plakimo inda ir plakame mikseriu, kol mase pabala ir laiko forma. Isplake galime imaisyti susmulkintu riesutu. Krema sudedame i desertinius indelius, papuosiame obuoliu skiltelemis, obuoliu tyre, melisos lapeliu. Krema tuoj pat patiekiame. Jei krema valgysime veliau, isplakus i ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas ''Mandarinas''

Iskepame biskvita. Is sulciu, cukraus ir krakmolo isverdame kisieliu. Atvesinta kisieliu sumaisome su plakta grietinele, supilame isbrinkinta ir istirpinta zelatina. Supjaustome biskvita, lakstus sulaistome paruosta salta citrinu arbata, pertepame kremu. Tortąa puošsiame plakta su cukrumi ir citri..

Recepto vertinimas: 0

Vaisiai su vaniliniu kremu

Vaisius nuplauname, susmulkiname ir sudedame i taures. Uzpilame padazu, papuosiame melisos lapeliais. Padazui tryni, cukru, vanilini cukru, krakmola sumaisome, dalimis pilame piena irgerai maisydami kaitiname vandens voneleje, kol sutirstes. Atvesinta krema uzpilame ant vaisiu...

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis pyragas II

Istepti 23 cm skermens skarda isimamu dugnu riebalais ir pabartykite miltais. Ikaitinkite orkaite iki 150C temperaturos. Sumalkite riesutus ir suberkite i juos sokolada bei miltus. Issukite sviesta su cukraus iki purumo. Atskirti trynius nuo baltymu ir imaisykite po viena i sviesta . Suverskite mas..

Recepto vertinimas: 1

Agurkų salotos su melisomis

Agurką supjaustome griežinėliais ir dedame sluoksniais į lėkštę, kaskart pabarstydami susmulkintais svogūnų laiškais, melisomis, paprikomis, Ant viršaus užpilame padažo. Padažui majonezą sumaišome su actu, druska, pipirais ir dalimis įmaišome grietinėlę. (.)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: melisos