Senoviškas vokiškas meduolis

Ingridientai:
50 g mielių;
125 ml drungno pieno;
1 kg miltų;
250 g sviesto;
4 kiaušiniai;
4 tryniai;
100 g cukraus;
1 maža citrina;
Žiupsnelis druskos;
100 g maltų migdolų;
Sviesto formai patepti;
Cukraus pudros meduoliui apibarstyti.
Gaminimas
Įmaišalui mieles ištirpinti nedideliame kiekyje pieno ir sumaišius su 2 šaukštais miltų laikyti 30 min. šiltoje vietoje. Sviestą išplakti iki purios masės, į ją dėti trynius, kiaušinius, cukrų bei trintą citrinos žievelę. Įmaišalą sudėti į persijotus miltus, dėti sviesto masę bei druską ir migdolus. Paruošti purią mielinę tešlą ir 1 val. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Tešlą dėti į labai gerai riebalais išteptą ir šiek tiek miltais pabarstytą meduolio formą ir išlyginti paviršių. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kol orkaitė įkais, per tą laiką tešlą dar palaikyti šiltai, kad pakiltų. Paskui kepti orkaitėje apie1 val. (pabadžius virbalu, ant jo neturi prilipti tešlos likučių). Iškeptą meduolį dar trumpai paaušinti formoje ir atsargiai išimti. Ataušusį apibarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!