25 rezultatų ieškant "marinatu"

Stintos su jogurtu

Vieną aitriąją papriką perpjauti ir išvalyti sėklas. Susmulkinti ir išmaišyti kartu su kitais prieskoniais. Prieskonių mišinį išmaišyti su jogurtu bei nuluptomis ir susmulkintomis česnako skiltelemis. Išvalytas stintas sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą, užpilti marinatu ir a..

Recepto vertinimas: 0

Tuno kepsneliai

Tuną supjaustyti kepsneliais. Citrinų sultis, aliejų, raudonėlius, kapotą česnaką, citrinos žieveles, druską ir pipirus išmaišyti. Paruoštu marinatu užpilti į didelį indą sudėtus žuvies kepsnelius ir uždengus dėti į šaldytuvą 30–40 min. Žuvį porą kartų apversti. Kepsneli..

Recepto vertinimas: 0

Paukštienos salotos

Vištieną smulkiai supjaustykite. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir užpilkite marinatu pagamintu iš likusio sultinio nuo vištienos virimo ir majonezo, acto, druskos ir cukraus. Agurkus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais. Bulves,..

Recepto vertinimas: 0

Marinuota silkė

Svogūnus supjaustykite žiedukais, morkas – žvaigždutėmis ir pavirkite vandenyje. Įdėkite prieskonių, lauro lapelių ir pavirkite 10 minučių, atvėsinkite. Paruoštu marinatu užpilkite į stiklinį indą sudėtas silkes ir palaikykite keletą valandų. Patiekdami silkes galite užpilti t..

Recepto vertinimas: 1

Pikantiškas kepsnys

Vynas su actu užvirinami, sudedami prieskoniai ir atšaldoma. Šaltu marinatu apipilama paruošta mėsa ir 24 valandas laikoma šaltai. Išėmus iš marinato, mėsa apšluostoma, įtrinama aliejaus, druskos, pipirų ir sutrintų šalavijų lapelių mišiniu. Paskui apkepama įkaitintame aliejuje. ..

Recepto vertinimas: 0

Kilkių užkandžiai prie alaus

Iš gerai įsūdytos kilkės išimti kaulus, nuplauti ir suvynioti. Kad neišsivyniotų prismeigti smeigtuku. Vyniotinius užpilti marinatu ir palaikyti dieną ar dvi. Po to tinka valgyti. Ptiekiant papuošti marinuotais grybais. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas tanduri greituoju būdu

Vištos galūnėms nuimkite oda, poodinius riebalus bei kelis kartus įpjaukite (tik nepersistenkite, nes reikės dar ir ant iešmo maut). Dubenyje sumaišykite druska, pasta, česnaką, jogurtą ir citrinos sultis iki vientisos mases. Duokite šitą masę pauostyti namiškiams, kad jiems prasid..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiški vištų sparneliai

Paruošti marinatą: pomidorų padažą užvirinti, sudėti smulkiai sukapotus svogūnus bei česnakus, visus kitus nurodytus produktus, ir ant mažos ugnies pakaitinti 5 minutes. Sparnelius vienu sluoksniu sudėti į dubenį ,užpilti ataušusiu marinatu ir šaldytuve laikyti mažiausiai 3 valanda..

Recepto vertinimas: 0

Ant grotelių kepta lašiša su sojų padažu

Į puodą supilame sojų padažą, medų, sudedame aitriąją papriką. Kaitiname, kol viskas gerai susimaišys. Lašišą dedame į nemetalinį dubenį, užpilame atšaldytu medaus marinatu. Pamaišome, kad visus gabalėlius apsemtų, ir paliekame pastovėti. Grilį įkaitiname. Lašišą dedame a..

Recepto vertinimas: 0

Silkių vyniotiniai "Rolmopsai"

Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriant išilgai į dvi puses. Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus - pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 min. P..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos voveraitės

Marinatui paruošti papildomai reikės: 300 ml vandens, 100-200ml acto, šaukštelio cukraus, 2 šaukšteliai druskos, 3 lauro plapelių, 5 kvapiųjų, 5 juodųjų pipirų, skiltelė česnako. Voveraites išvalykite, nuplaukite, po to pavirkite 15 min pasūdytame vandenyje ir sudėkite į stiklain..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies ir agurkų salotos

Išėmus kaulus, kepta žuvis susmulkinama. Sudedami supjaustyti agurkai ir užpilama marinatu. ..

Recepto vertinimas: 0

Avienos pjausniai su mėtomis

Marinavimo laikas 12val. Citrinos žievelę nutarkuojame, sultis išspaudžiame. Česnaką ir svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Mėtas taip pat smulkiai supjaustome. Viską sumaišome, pagardiname pipirais. Mėsą patepame marinatu, sudedame į plokščią indą, pridengiame ir m..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos šašlykai su bulvėmis

Bulves nuskutame, nuplauname ir išverdame. Vandenį nupilame. Nupjauname kiaulienos riebalus, o likusią mėsą supjaustome 3 cm dydžio kubeliais. Ant 8 iešmų smeigiame kiaulienos gabalėlius pakaitomis su bulvėmis. Gaminame marinatą. Sumaišome rozmarinus, alyvuogių aliejų ir ..

Recepto vertinimas: 0

Vynuogių lapuose marin. agurkai

Agurkus porai valandų pamerkti į šaltą vandenį. Vynuogių lapus nuplikyti verdanciu vandeniu. Išvirti marinatą iš vandens, druskos ir rūgšties. Kiekvieną agurką įvynioti į vynuogės lapą ir talpiai sudėti į iškaitintus stiklainius. Užpilti marinatu ir palikti valandai. Po valand..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiškai ruošta aštri žuvis

Žuvis nuplaukite, supjaustykite, užpilkite marinatu, paruoštu iš acto, 3 česnako skiltelių, juodųjų pipirų, raudonėlių, cinamono, aitriosios paprikos bei druskos. Žuvis išdėliokite kepimo inde. Uždėkite smulkiai pjaustytų svogūnų, pomidorų griežinėlių, užberkite kapotų..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena kaubojiškai (Ramunės)

Dubenėlyje išmaišyti visus padažo komponentus. Jautieną supjaustyti 1,5 cm storio griežinėliais, o po to - kuo ilgesnėmis juostelėmis. Papriką nuplauti, perpjauti, išimti sėklalizdžius, padalyti į 8 dalis išilgai. Mėsą mauti ant iešmelių, kelis kartus perveriant kiekvieną juost..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su marinuota ir kepta vištiena

Marinatui pagaminti smulkiai sukapokite imbiero šaknį ir česnaką. Sudėkite į sojos padažą, supilkite cukrų, įpilkite po 15 ml(1 šaukštą) ryžių vyno ir sezamo aliejaus ir 30 ml(2 šaukštus) augalinio aliejaus. Gamindami padažą, 60 ml marinate perpilkite į kitą dubenį, ten pat s..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su krevetėmis ir cukinijomis

šafraną sudėkite į vidutinio dydžio dubenėlį ir užpilkite karštu vandeniu. Palaikykite 5 minutes. Išspauskite citrinas. Česnaką nulupkite ir sukapokite. Citrinų sultis, česnaką, actą, alyvuogių aliejų ir kaparėlius supilkite į dubenėlį su šafranu. Pasūdykite ir išmaišykit..

Recepto vertinimas: 0

Marinuota žuvis (Pescado en escabeche)

Keturias česnako skilteles su luobele paskrudinkite sausoje keptuvėje, žiūrėdami, kad neprisviltų. Išimkite ir nulupkite, kaip ir likusias česnako skilteles. Pipirų grūdelius, cinamono lazdelę, gvazdikėlius, raudonėlius ir kmynus trumpam suberkite į įkaitintą keptuvę ir maišydami..

Recepto vertinimas: 0

Konservuota kopūstų mišrainė (Ramunės)

Kopūstą smulkiai supjaustome, kitas daržoves ir obuolius sutarkuojame burokine tarka. Sumaišome ir sudedame į 3 l stiklainį. Marinatui - užviriname vandenį, supilame actą, druską, cukrų, aliejų, pipirus. Užpilame daržoves stiklainyje šiltu marinatu, atvėsiname ir į šaldytuvą. Va..

Recepto vertinimas: 1

SILKĖS SU OBUOLIAIS

Silke paruosiama kaip silkiu vyniotiniams. Obuoliai sutarkuojami, sudedama pomidoru tyre, paskaninama pipirais, muskato riesutu, parugstinama. Viskas gerai ismaisoma, ir sia mase istepamas silkiu puseliu vidus. Silkes susukamos i rolmopselius, uspilamos silpnu marinatu, ir palaikius 4-6 val., pateik..

Recepto vertinimas: 3

Marinuoti agurkai ''Bulgariški''

I stiklaini sudeti agurkus, krapus, 3 skilteles cesnako, juoduju serbentu lapeliu. Uzpilti karstu vandeniu ir palikti 5 minutems. Po to vandeni ispilti. I stiklaini idedame lauro lapeliu, juoduju ir kvapniuju pipiru ir uzpilame karstu marinatu. Sandariai uzdarome stiklaini ir paliekam siltai, kol at..

Recepto vertinimas: 3

Kiaulienos šašlykas

Kiauliena nuplauname, ispjauname pleves (jei ju yra), supjaustome gabaleliais. Svogunus supjaustome ziedais, cesnako skilteles - i keleta daliu. Viska sudedame i dubeni su mesa, uzpilame marinatu ir labai gerai ismaisome. Suspaudziame, kad marinatas apsemtu mesa. Uzdengiame ir marinuojame 12 vai. Po..

Recepto vertinimas: 1

Vištiena jogurto marinate

Smulkiai supjaustyti papriką. Sumaišyti visus marinato komponentus su jogurtu (kefyru). Vištienos gabalėlius subadome aštria šakute, užpilame marinatu ir statome 10 - 12 val. į šaldytuvą. Periodiškai pavartome gabalėlius. Įkaitiname keptuvę, dedame vištą, užpilame ją marinatu ir tr..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: marinatu