25 rezultatų ieškant "marinate"

Sultyse marinuoti tuno kepsneliai

Soja, vaisių sultys, aliejus, sirupas ir pipirai sumaišomi ir paruošiamas marinatas. Šviežius tuno kepsnelius marinate palaikykite 15-30 minučių, kad įsisūrėtų. Sumaišykite padažo sudedamąsias dalis. Pakepinkite daržoves aliejuje, kad beveik suminkštėtų. Išimkite ir padėkite ši..

Recepto vertinimas: 0

Morkos imbiero marinate

Paruošiamos morkos su imbieru. Sumaišykite puode imbierą, actą, vandenį, cukrų, druską ir pipirus. Pavirkite viską maišydami, kol ištirps cukrus su druska. Užpilkite karštą marinatą ant morkų ir palikite mišinį pastovėti bent porą valandų, kuo ilgiau, tuo geriau. Morkos patiekia..

Recepto vertinimas: 0

Agurkas čilio marinate

Perpjaukite agurką išilgai, su šaukšteliu išskobkite sėklas. Supjaustykite agurką ½ cm griežinėliais. Užmaišykite marinatą ir sudėkite agurko griežinėlius. Saldusis čilio marinatas: Gerai nuplaukite paprikas, išimkite sėklas. Nulupkite česnakus. Viską susmulkinkite, galima trin..

Recepto vertinimas: 0

Kepta jūros lydeka marinate

Žuvį pabarstyti pipirais, pavolioti miltuose ir iškepti. Paruošti marinatą: į verdantį vandenį sudėti supjaustytas daržoves ir virti 15 minučių. Baigiant virti sumesti lauro lapelius, pipirus, pasūdyti, įberti cukraus, pipirų. Įpilti acto. Šį marinatą užpilti ant žuvies ir pala..

Recepto vertinimas: 0

Keptos stintos marinate

Agurką ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname kopūstą, svogūnų laiškus ir krapus. Padažui garstyčias sumaišome su trupučiu druskos, cukraus, pipirų, actu ir maišydami dalimis supilame aliejų, maišome, kol padažas bus vienalytis. Viską sumaišome su p..

Recepto vertinimas: 4

Kaubojų kepsnys

60 g taukų sumaišyti su druska bei uoginėmis paprikomis ir šiuo mišiniu įtrinti mėsa, Likusius taukus (65 g) ir sviestą sukrėsti į 100 ml karšto vandens ir sudėti kitus marinato komponentus. Mėsą dėti į marinatą, laikyti šaltai ir porą kartų per dieną apversti. Kepsnį ant grot..

Recepto vertinimas: 3

Vištiena, kepta ant iešmo

Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir 3 - 4 valandas palaikyti marinate iš citrinos sulčių, tarkuotų svogūnų, petražolės ir druskos. Kas pusvalandį pavartyti. Išimtus iš marinato vištienos gabalėlius suverti ant iešmo, patepti sviestu, sumaišytu su aštriu padažu, ir 12..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos silkės plaktame padaže

Silkės nulupamos, kaulai išimami, sudedamos į pailgą indą ir užpilamos atšaldytu marinatu. Marinatui vandenyje išverdami griežinėliais supjaustyti svogūnai ir morkos. Supilamas actas, sudedami prieskoniai, supilamas aliejus ir pavirinama. Marinate silkės laikomos apie parą. Išimtos ..

Recepto vertinimas: 2

Žuvis daržovių marinate

Žuvį nuvalyti, išimti kaulus, supjaustyti į gabalus ir, pavoliojus miltuose, pakepinti aliejuje. Mažą žuvį apkepti nepjaustytą. Marinatui skirtas daržoves nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti: svogūnus - plonais griežinėliais, morkas ir petražoles - žvaigždutėmis. Jas 10 - 15 min pak..

Recepto vertinimas: 0

Silkių vyniotiniai "Rolmopsai"

Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriant išilgai į dvi puses. Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus - pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 min. P..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena kinietiškai (satay)

Vištienos krūtinėlę supjaustyti 1 cm pločio juostelėm. Skystą medų, sojos padažą, susmulkintus česnakus ir prieskonius sumaišyti, kas mėgsta aštriau gali įdėti daugiau pipirų ar net čili. Visą šį marinatą užpilti ant vištienos juostelių ir palaikyti mažiausiai 3 valandas. ..

Recepto vertinimas: 5

Silkė grietinės padaže

Silkės išmirkomos, išvalomos, išplaunamos, nulupamos, išimami kaulai ir palaikomos 2—3 val. marinate. Išimtos iš marinato supjaustomos įstrižais rėželiais, sudedamos į silkine ir užpilamos grietine, sumaišyta su smulkiai tarkuotu obuoliu. Puošiama petražolių šakelėmis ir r..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiškas veršienos kumpis su obuoliais

Veršienos kumpis ar kumpio gabalas palaikomas šaltame marinate ar rūgusiame piene 2—3 val. Išimtas nusausinamas, įtrinamas druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir kepamas orkaitėje pridėjus susmulkintų prieskoninių daržovių, truputį sviesto ar riebalų ir įpylus šiek t..

Recepto vertinimas: 2

Mėsos "kasytės" su granatų padažu

Mėsą supjaustome į 9 maždaug 20 cm ilgio, 1 cm pločio juosteles. Sudedame vieną prie kitos po 3 mėsos juosteles, galus surišame siūlu. Iš mėsos juostelių supiname "kasytes" o galą sutvirtiname siūlu. Paruošiame marinatą. Išspaudžiame citrinos ir svogūno sultis. Sumaišom..

Recepto vertinimas: 0

Šventinis vyniotinis

Kiaulieną supjaustome juostelėmis ir per naktį laikome marinate. Kiaulių ausis verdame 20 min.Ant maistinės, atsparios karščiui plėvelės sudedame kiaulių ausis, o ant jų - kiaulienos juosteles. Pabarstome prieskoniais.Eilėmis sudedame šiaudeliais supjaustytas marinuotas daržove..

Recepto vertinimas: 0

Šventinis vyniotinis (Ramunės)

Kiaulieną supjaustome juostelėmis ir per naktį laikome marinate. Kiaulių ausis verdame 20 min. Ant maistinės, atsparios karščiui plėvelės sudedame kiaulių ausis, o ant jų - kiaulienos juosteles. Pabarstome prieskoniais. Eilėmis sudedame šiaudeliais supjaustytas marinuotas daržoves. &..

Recepto vertinimas: 0

Silkė marinate (Jūratės)

Silkės filė supjaustyti gabalėliais. Svogūnus- žiedeliais. Obuolius nulupti, supjaustyti į 4 dalis ir, išėmus sėklalizdžius, susmulkinti plonomis skiltelėmis. Marinuotus agurkus supjaustyti plonais griežinėliais. Grietinę ar majonezą suplakti su sogurtu ir pagardinti citrinų sultim..

Recepto vertinimas: 0

Lašiša su krienų padažu

Supjaustykite lašišą 2 cm storio gabaliukais. Nulupkite svogūnus, supjaustykite juos griežinėliais ir sudėkite į plastikinį maišelį kartu su lašiša ir druska. Užriškite maišelį ir padėkite jį į šaldytuvą 1 valandai. Sumaišykite marinatui skirtus komponentus ir nuolat maišyd..

Recepto vertinimas: 0

Grilyje keptas otas (Ramunės)

Ne per plonai supjaustytos riekelės iš pradžių 1-2 valandas palaikomos marinate iš citrinos sulčių, druskoje sumaigytos česnako skiltelės, sojų padažo, aliejaus, garstyčių ir pipirų. Po to dedamos į grilį ant grotelių ir, truputį nubraukus marinatą, kepama 3 minutes. Žuvies kep..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su marinuota ir kepta vištiena

Marinatui pagaminti smulkiai sukapokite imbiero šaknį ir česnaką. Sudėkite į sojos padažą, supilkite cukrų, įpilkite po 15 ml(1 šaukštą) ryžių vyno ir sezamo aliejaus ir 30 ml(2 šaukštus) augalinio aliejaus. Gamindami padažą, 60 ml marinate perpilkite į kitą dubenį, ten pat s..

Recepto vertinimas: 0

Orkaitėje keptas sojų pieno sūris (Video)

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išvarvinkite iš tofu susikaupusį vandenį, įdėkite į lėkštę, uždenkite ranšluoščiu ir ant viršaus uždėkite sunkesnį indą spaudimui sudaryti. Iš sojų pieno, buljono, paprikos, ciberžolių, petražolių, šalavijų ir kmynų ..

Recepto vertinimas: 0

Sojos padažo marinatas steikui

Laikyti marinate 2 val. Ant stalo galima pateikti ir marinato. ..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos daržovės ant iešmelių

Darzoves nuplauname, morkas supjaustome 0,5 cm storio griezineliais. Darzoves ir grybus vienus po kitu apverdame pasudytame vandenyje. Sudedame i tinkleli, nuvarviname. Darzoves ir grybus marinuojame is aliejaus, "cilio", citrinos zieveles, sulciu ir kario prieskoniu pagamintame marinate apie 2 vai...

Recepto vertinimas: 0

VYNO MARINATAS ŽVĖRIENAI

Smulkintas darzoves ir pomidoru padaza sumaisome su prieskoniais, supilame vyna ir uzviriname. Po to supilame alieju ir troskiname ant silpnos ugnies, kol darzoves suminksteja. Suminkstejusias darzoves pertriname per sieteli ir 10 minuciu paviriname ant stipresnes ugnies. Paruosta mesa uzpilame verd..

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI OBUOLIAI

Juoduju serbentu sakeles supjaustome 3-5 cm ilgio siaudeliais, jais isklojame indo dugna, tada dedame eile obuoliu, vel serbentu siaudelius ir vel obuolius. Uzviriname vandeni, iberiame cukraus, druskos, uzpilame obuolius, kad marinate butu 8 cm daugiau...

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: marinate