Margieji sausainėliai


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.250 g miltų,
2.100 g grietinės,
3.100 g cukraus,
4.1/4 šaukštelio sodos ar kepimo miltelių,
5.0,5 šaukšto kefyro ar acto,
6.1 kiaušinis,
7.2 šaukšteliai kakavos miltelių,
8.1 šaukštelis džiovintų mėtų ar melisų.
Glajui:
9.0,5 stiklinės miltinio cukraus,
10.0,5 kiaušinio baltymo,
citrinos rūgšties, kakavos miltelių.
Gaminimas:
Kiaušinis išplakamas su cukrumi ir grietine. Soda ar kepimo milteliai užgesinami kefyru ar actu. Viskas išsukama. Subėrus sijotus miltus minkoma, kol tešla nelimpa prie rankų, Tešla padalijama į dvi dalis: į vieną dalį suberiami kakavos milteliai ir viskas dar kartą išminkoma, o į kitą — prieskoniai (mėtos ar melisos). Iš paruoštų tešlų formuojami įvairiausi sausainėliaį Kepami 20 minučių. Iškepti apliejami skirtingų spalvų glajais. Tamsius — šviesiu, o šviesius — tamsiu. Glajui baltymas išsukamas su miltiniu cukrumi iki tirštos tyrės konsistencijos. Į vieną dalį įberiama citrinos rūgšties, kad jaustųsi rūgštus skonis, o į kitą — kakavos miltelių iki norimos rusvos spalvos. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!