Klasikinė lazanija

Ingridientai:
250 g lazanjios lakštų
80 g sviesto
300 g faršo
100 g salierų
2 morkos
1 svogūnas
5 skiltelės česnako
150 ml raudonos vyno
70 g pomidorų tyrės
2 šaukšteliai miltai
400 ml mėsos sultinio
250 g grietinėlės
70 g tarkuoto parmezano
tarkuotos muskato
Gaminimas

Puode užvirinkite 2 1 sūdyto vandens. Kiekvieną lazanijos lakštą virkite atskirai po 5 minutes, po to pamerkite į šaltą vandenį. Įdaras. Keptuvėje ištirpinkite 30 g sviesto ir pakepinkite faršą. Nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite morkas, salierą ir sutarkuokite. Nulupkite svogūną ir česnako skilteles, smulkiai supjaustykite svogūną ir išspauskite česnaką. Viską sudėkite į mėsą su daržovėmis, pakepinkite, supilkite vyną. Įdarą paskaninkite druska ir pipirais. Supilkite pomidorų tyrę. Bešamelio padažas. Puode ištirpinkite 50 g sviesto. Maišydami dėkite miltus ir kaitinkite, kol suvirs ir truputį pakeis spalvą. Į padažą supilkite grietinėlę ir sultinį. Viską gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų, ir užvirinkite. Padažą virkite 10 minučių. Sudėkite tarkuotą muskatą ir parmezaną. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 225-250 °C temperatūros. Kepamąjį indą gerai ištepkite sviestu, sudėkite sluoksniais lazanijos lakštus, įdarą ir paskiausiai užpilkite bešamelio padažą. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto parmezano ir uždėkite kelis sviesto gabaliukus. Lazaniją kepkite orkaitėje 25 — 30 minučių. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!