25 rezultatų ieškant "kurios"

Bulvių pyragas su mėsa ir grybais

Šaltas virtas bulves sugrūskite, pasūdykite, sudėkite riebalus, kiaušinius, miltus, manų kruopas ir suminkykite tešlą, iš kurios padarykite du didelius papločius. Vieną dėkite ant riebalais pateptos skardos, uždėkite įdarą, ant jo – antrą paplotį. Užspauskite kraštus, patepkite..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Kalėdinė eglutė"

Išsukti sviestą, į sviestą įmušti po kiaušinį, po 1 valg. š. cukraus, po 1 valg. š. persijotų miltų ir sukti tol, kol bus sudėti visi produktai, suberti van. cukrų, užminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą 2 - 3 val., kad sustingtu. Iš atšaldytos tešlos iškočioti daug įv. dy..

Recepto vertinimas: 0

Sėmenų druska

Paimi linų sėmenis pakepini, įberi druskos, o kai atvėsta - smulkiai sumali ir pasūdai. Labai skanu valgyti su bulvėmis, kurios būna išvirtos su lupenomis..

Recepto vertinimas: 0

Grybų rasalas su karštomis bulvėmis

Trynius issukti su cukrumi, suberti miltus, nuplautas, nusausintas razinas, iki standziu putu isplaktus baltymus. Ismaisyti, pilti i paruosta skarda ir kepti vidutinio karstumo orkaiteje apie 45-60 min. Iskeptus isversti ant lenteles, atausinti. Sviesta sukti, dedant po sauksta obuoliu koses. Sudeju..

Recepto vertinimas: 5

„NUGA" su avižiniais dribsniais

Ištirpinus l šaukštą margarino, jame paskrudinami avižiniai dribsniai. Užbarstyti cukrumi dribsniai dar pakaitinami. Kai cukrus pradeda tirpti, masė supilama į aliejum išteptą lėkštę ir atšaldoma. Sustingusi masė sulaužoma ir sumalama. Likęs margarinas išsukamas, suberiami miltini..

Recepto vertinimas: 3

Riešutiniai saldainiai

Riešutai, kakava, cukrus ir vanilė sumaišoma su kondensuotu pienu, sviestu ir romu. Masė palaikoma 10 minučių, daromos apvalios bulvelės, kurios pavoliojamos tarkuotame šokolade. ..

Recepto vertinimas: 0

Kimšti paukščių kakleliai

Paukščių kaklelių odą nusmaukti nuo kaklo kaulėtosios dalies ir išplauti. Paukštienos kepenėles, skilvelius, širdeles, sparnelius ir kiaulieną išvirti ir sumalti mėsmale. Kartu sumalti česnakus ir svogūną. Į mėsos masę įberti pipirų, druskos, sudėti išmirkytas pyrago riekeles..

Recepto vertinimas: 0

Trintų kukulaičių sriuba

Kiaušinis išplakamas, įpilami 1—2 šaukštai vandens, įberiama truputis druskos, supilama į miltus ir užminkoma kieta tešla. Paskui ji stambiai sutarkuojama, dedama į verdantį pasūdytą vandenį, pavirinama 5 min ir supilamas pienas. Tik užvirusi nukeliama nuo ugnies. ..

Recepto vertinimas: 0

Virta jautiena su daržovėmis

Jautiena išverdama prieskonių ir prieskoninių daržovių sultinyje, įvairios daržovės išverdamos atskirai (pirma dedamos tos, kurios ilgiau verda). Išvirusi mėsa supjaustoma, sudedama į pašildytą dubenį, aplink krūvelėmis apdėliojamos išvirtos daržovės. Viskas pašlakstoma s..

Recepto vertinimas: 4

Užpilti obuoliai su ryžiais ir slyvomis

Nuplauti ryžiai užpilami vandeniu ir užvirinami. Paskui išberiami ant sietelio ir perpilami šaltu vandeniu. Vėl suberiami į puodą, užpilami pienu, pasūdomi ir verdami ant mažos ugnies arba orkaitėje, kol suminkštės. Tada ryžiai sudedami kūgeliu į lėkštę, apdedami džiovintomis ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su varške, obuoliene ar kitais priedais

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui. Varškė gerai ištrinama su sviestu, mušama po vieną kiaušinį, dalimis beriamas cukrus ir gerai ištrinama, kad būtų vientisa masė, tada suberiamas vanilinis cukrus, nuplautos razinos ir miltai. Kai užminkyta tešla pakyla, iškočiojamas ..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiški džiūvėsėliai

Tešla gaminama kaip pagerintam mieliniam pyragui, tik nededama riebalų. Iš pakilusios tešlos iškočiojamas 2 cm storio paplotis ir stikline išspaudžiami skrituliukai. Pastarieji po 2 sudedami vienas ant kito, prieš tai storai patepus minkštais riebalais. Kai pakyla, kepama 25—30 min. I..

Recepto vertinimas: 0

Varškinės spurgos

Ištrinti su cukrumi kiaušiniai, varškė, grietinė, sumaišyta su soda, miltai ir prieskoniai gerai suminkoma. Iš jos daromi maži kukuliukai arba riestainėliai. Verdama iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Išgriebtos ant rėčio spurgos pabarstomos miltiniu cukrumi. Kuo tešla mink..

Recepto vertinimas: 4

Tortas „Napoleonas"

Ant virtuvinės lentos paberiami miltai, užbarstoma druskos, padarius duobutę, supilama grietinė, įmušamas kiaušinis, padedamas atšaldytas supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada tešla suspaudžiama, padedama ant lėkštės ir, prideng..

Recepto vertinimas: 4

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

Paprasti žirniniai blynai

Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma tešla, gerai išplakama, kad nebūtų sausų miltų ar gumulų, ir įkaitintuose riebaluose kepami blyneliai. Kai kurios šeimininkės vartoja vandenį, pusiau atskiestą su rūgusiu pienu, miltus sumaišo su 1/2 šaukštelio sodos. Tada blyneliai esti..

Recepto vertinimas: 0

Skryliai su džiovintais grybais

Išverdami skryliai. Grybai išmirkomi, gerai nuplaunami (jeigu džiovinti pačios šeimininkės, galima neplauti) ir išverdami tame pačiame vandenyje, kuriame mirko. Išvirę grybai supjaustomi siauromis juostelėmis. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami aliejuje, kol pagels, suberiami ..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių paplotėliai

Į ryžius sudedame smulkiai supjaustytą virtą kiaušinį, įmušame žalius kiaušinius, įberiame druskos ir džiūvėsėlių. Turi buti rankomis minkoma mase, iš kurios padarome nedidelius paplotelius. Juos is abiejų pusių apkepame keptuveje kol gražiai aprus. Pateikiama: su uog..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis po antklode (foto)

Žuvies file gabaliukus sulaistyti citrina, apibarstyti prieskoniais, palaikyti apie 30 minučių. Per tą laiką supjaustyti smulkiai kubeliais daržoves, pakepinti svieste, pagardinti imbiero prieskoniu. Išplakti kiaušinius, juose ir miltuose apvolioti žuvies gabalėlius, kepti alieju..

Recepto vertinimas: 5

Keptas baklažanas tešloje (foto)

Baklažaną gerai nuplauti ir nenulupus supjaustyti 0,5cm - 1cm storio griežinėliais. Miltus užpilti vandeniu, sudėti prieskonius, gerai išmaišyti (tešlos konsistencija turi būti panaši į jogurto). Taip pat į tešlą galima įdėti susmulkinto svogūno, ciberžolės, nuo kurios blynelia..

Recepto vertinimas: 5

Kaip paruošti moliuskus

Perkamos geldelės turi būti uždarytos. Tas, kurios patapšnojus atsiveria arba yra suskilusios, išmeskite. Prieš virdami nuo kiekvienos geldelės gerai peiliu nugemžkite visus polipus. Gremžkite kita geležtės puse, kad nesugadintumėte ašmenų. Visas ataugėles ir "barzdeles" nuo geldeli..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS KEPSNELIAI

Vistos isdarinejamos, nuo kurutineliu nulupama oda, virs pirmojo sanario nupjaunami sparneliai ir mesa nuskutoma iki raktikaulio. Sanarys apipjaunamas ir atpalaiduojamas, o raumuo peiliu atkieliamas nuo krutinkaulio ir isimamas. Pasalinus sausgysles, raumenys lengvai ismusami, atskiriant didiji ir m..

Recepto vertinimas: 4

RYŽIŲ PAPLOTĖLIAI

I ryzius sudedame smulkiai supjaustyta virta kiausini, imusame zalius kiausinius, iberiame druskos ir dziuveseliu. Turi buti rankomis minkoma mase, is kurios padarome nedidelius paplotelius. Juos is abieju pusiu apkepame keptuveje kol graziai aprus. Pateikiama: su uogiene ar grietine ir cukrumi arba..

Recepto vertinimas: 0

Apkeptos midijos

Midijas nuplauname po tekancio vandens srove ir pasaliname ju plaukelius. Vyna ir vandeni supilame i dideli puoda, idedame ciobrelius ir uzverdame. Tuomet sudedame midijas ir verdame 10 min. uzdenge dangciu, retkarciais puoda pakratydami. Cesnakus nulupame ir isspaudziame spaustuvu. Svogunus smulkia..

Recepto vertinimas: 4

Varškės spurgos

Išplakame kiaušinius su cukrumi. Į varškę pilame su cukrumi išplaktus kiaušinius, dedame miltus, kepimo miltelius ir maišome. Suformuojame nedidelius rutuliukus, juos verdame įkaitintame aliejuje. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra. (Siesta)..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: kurios