VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS KEPSNELIAI

Ingridientai:
2 vištų krūtinėlės
4 šaukštai sviesto
3 šaukštai miltų
stiklinė maltų džiūvesėlių
2 kiaušiniai
nepilna stiklinė riebalų kepsneliams kepti
krapų
truputis druskos
Gaminimas
Vištos išdarinėjamos, nuo kūrūtinėlių nulupama oda, virš pirmojo sąnario nupjaunami sparneliai ir mėsa nuskutoma iki raktikaulio. Sąnarys apipjaunamas ir atpalaiduojamas, o raumuo peiliu atkieliamas nuo krūtinkaulio ir išimamas. Pašalinus sausgysles, raumenys lengvai išmušami, atskiriant didįjį ir mažąjį raumenėlį. Iš sviesto, sumaišyto su smulkiai sspjaustytais krapais, padaromi agrasto dydžio rutuliukai ir pavoliojami miltuose. Krūtinėlė pasūdoma, ant jos dedamas sviesto rutuliukas, uždengiamas mažuoju raumeniu ir apvyniojama didžžiuoju raumeniu, padarant kriauššės formos, kurios viename gale lieka sparno ūkaulelis. Paruoššti kepsneliaiž apibarstomi miltais, pavilgomišš išplaktuose kiaušiniuose, pavoliojami džiūvėėsėėliuose ir verdami riebaluose.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!