25 rezultatų ieškant "kepsnys"

Troškinta bekoniena su grietine

4 asmenims Mėsa išmirkoma ir įtrinama pipirais. Į keptuvą sudedamos paruoštos daržovės, užpilamos įkaitintais riebalais, ant jų padedama mėsa ir kepama karštoje orkaitėje, kol iš visų pusių pagelsta. Mėsą taip pat galima pakepti ant viryklės ir tik tada uždėti ant daržovių. ..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškas troškintos menkės kepsnys

4 asmenims Išmirkyta mėsa nusausinama, išimamas kaulas ir įtrinama pipirais bei cukrum. Vienas agurkas, nurodytas kiekis rūkyto kumpio, 1 morka, 1/2 petražolės supjaustomi pailgais trikampiais gabalėliais ir susmaigstomi į mėsą. keptuvėje su riebalais paspirginami svogūnai ir iš visų..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos kepsnys

Mėsa įtrinti prieskoniais ir 30 minučių palaikyti. Tada pakepinti. Apkeptą mėsą kepti orkaitėje. Kepsnys turi būti ne visai iškepęs. Pagaminta mėsa užpilama padažu, pagamintu iš mėsos sulčių ir sviesto. Prie mėsos tinka bulvės. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Nugarinės kepsnys

Nugarinę apibarstykite druska, pipirais ir kepkite karštoje keptuvėje ant sviesto kol nugarinė pasidarys gražios aukso spalvos. Tada dėkite į orkaitę ir kepkite 30 minučių apipildami ištekėjusiomis sultinis ir riebalais. Mėsą išimkite, o likusias sultis užvirinkite, įpilkite mėsos..

Recepto vertinimas: 0

Įdarytas maltos mėsos kepsnys

Smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas taukuose, pyragas išmirkomas. Mėsa, svogūnas ir pyragas sumalami, į masę įmušamas kiaušinis, įberiama pipirų, pasūdoma ir gerai išsukama. Ant lentelės paberiama džiūvėsėlių, dedama mėsa, suformuojamas pailgas plokščias gabalas, į jo ..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškas kepsnys

Vynas su actu užvirinami, sudedami prieskoniai ir atšaldoma. Šaltu marinatu apipilama paruošta mėsa ir 24 valandas laikoma šaltai. Išėmus iš marinato, mėsa apšluostoma, įtrinama aliejaus, druskos, pipirų ir sutrintų šalavijų lapelių mišiniu. Paskui apkepama įkaitintame aliejuje. ..

Recepto vertinimas: 0

Sojų kepsnys

Sojų mėsą paruošti pagal aprašymą ant dėžutės. Turimus maždaug 4x5 cm gabalėlius įpjauti horizontaliai taip, kad atsiverstų lyg knygos lapas.Pabarsčius prieskoniais, į vidų dėti po griežinėlį sūrio ir obuolio, šiaudelį paprikos. Suvožti, apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti..

Recepto vertinimas: 0

Prismaigstytas šernienos kepsnys

Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais ir kadagio uogomis, ataušinti, pridėti acto ir krienų. Pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti šaltoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. Išimtą iš marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti išilgai raumen..

Recepto vertinimas: 4

Kaubojų kepsnys

60 g taukų sumaišyti su druska bei uoginėmis paprikomis ir šiuo mišiniu įtrinti mėsa, Likusius taukus (65 g) ir sviestą sukrėsti į 100 ml karšto vandens ir sudėti kitus marinato komponentus. Mėsą dėti į marinatą, laikyti šaltai ir porą kartų per dieną apversti. Kepsnį ant grot..

Recepto vertinimas: 3

Jautienos kepsnys (rostbifas)

Nuo mėsos nugramdyti plėves, įtrinti ją druska, pipirais ir palaikyti 30 minučių. Paskui apkepinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose po truputį įpilant vandens. Apkepintą mėsą pastatyti į orkaitę ir kepti retkarčiais palaistant išsiskyrusiomis sultimis. Rostbifu (angį. Roast beef)..

Recepto vertinimas: 5

Kiaulienos kepsnys

Šviežio kumpio gabalas keliose vietose praduriamas peiliu ir į skylutes prikemšama česnako skiltelių, lašiniukų, gvazdikėlių, pipirų. Į mėsą įtrinama druskos ir sutrinto lauro lapelio mišiniu. Į keptuvą įpilama 3—4 šaukštai karšto vandens, sudedama kiauliena ir pastatoma į..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos kepsnys grybų padaže

Visas gabalas kiaulienos įtrinamas citrinos rūgštimi arba citrinos sultimis, pabarstomas prieskoniais (pipirais, sutrintais lauro lapeliais) ir druska. Kepamas riebaluose uždengtame keptuve orkaitėje, palaistant sultimis. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į pusdubeni ir užpilamas grybų p..

Recepto vertinimas: 3

Nugarinės kepsnys

Mėsa pamušama, įtrinama druska, sumaišyta su prieskoniais, cukrumi ir aliejumi, apibarstoma prieskoninėmis daržovėmis ir kiek palaikoma (2—3 val.). Kepamas nepjaustytas visas mėsos gabalas (galima kepti ir supjausčius skersai raumenų nedideliais gabalėliais). Mėsa sudedama į keptuv..

Recepto vertinimas: 0

Aukštaitiškas kepsnys

Jautiena gerai išmušama, nuplikoma, parūgštintu verdančiu vandeniu, nusausinama, įtrinama su prieskoniais sumaišyta druska, apibarstoma prieskoninėmis daržovėmis, dedama į įkaitintus riebalus ir kepama krosnyje ar orkaitėje nuolat palaistant sultiniu. Pusiau iškepęs kepsnys išimama..

Recepto vertinimas: 0

Kepta marinuota veršiena

Prieskoninės daržovės (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras) susmulkinamos ir jomis įtrinamas veršienos gabalas. Išverdamas marinatas iš prieskonių (pipirų, lauro lapelių), acto, cukraus ir vandens ir atvėsęs užpilamas ant mėsos. Marinuojama 4—6 val. Išimta iš marinato ..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepsnys vyno padaže

Į keptuvą sudedami susmulkinti veršienos kaulai, ant jų dedamas veršienos kumpio gabalas, įtrintas druska, sumaišyta su prieskoniais, pabarstoma susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, užpilama trupučiu karšto vandens ar sultinio ir kepama orkaitėje 1—2 val. Padažui smulkiai..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiškas avienos kepsnys

Mėsa keletą valandų pamirkoma išrūgose ar rūgusiame piene (galima marinuoti ir parūgštintame vandenyje — marinate). Ma- rinuota mėsa nusausinama, įvyniojama į drobę, iš visų pusių pamušama, prismaigstoma česnako skiltelių ir paviršius dar įtrinamas sugrustu su druska čes..

Recepto vertinimas: 0

Šaltas jautienos kepsnys

Jautiena išmušama, pasūdoma, prismaigstoma lašinukų ir paliekama valandai. Keptuve kaitinamas sviestas. Į jį dedama jautiena ir kepama, kol apkepa iš visų pusių. Tuomet sudedamos veršio kojos, smulkiai supjaustytos morkos, burokėlis, poras, svogūnas, salieras, keli kvapieji pipirai ir..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepsnys

Veršiena gerai nuplaunama, nušluostoma, iš jos išimami kaulai. 1 kg veršienos reikia 10-12 maltų kvapiųjų pipirų, šaukštelio cukraus ir šaukštelio druskos. Tokiu mišiniu mėda įtrinama ir prismaigstoma lašinukų. Lašiniai supjaustomi 3cm. ilgio ir 1cm. pločio juostelėmis ir..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos kepsnys su pipirais

Nuo mėsos nupjauti visus riebalus, įtrinti pipirais ir druska. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų su sviestu ir apkepinti mėsą ant stiprios ugnies iš abiejų pusių. Tuomet ugnį sumažinti ir kepti mėsą iš abiejų pusių dar 5 minutes. Iškeptą mėsą įdėti į karštą pusdubenį. ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos kepsnys grybų padaže

Visas gabalas kiaulienos įtrinamas citrinos rūgštimi arba citrinos sultimis, pabarstomas prieskoniais (pipirais, sutrintais lauro lapeliais) ir druska. Kepamas riebaluose uždengtame keptuve orkaitėje, palaistant sultimis. Iškepęs kepsnys supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir užpila..

Recepto vertinimas: 0

„Gildijos“ jautienos kepsnys

Mėsą truputį pamušti, įtrinti prieskoniais ir palaikyti. Įkaitinti šiek tiek aliejaus keptuvėje, sudėti mėsą ir gerai prispausti. Abi puses apkepti po 2-3 min., tada ant mėsos suberti smulkintus svogūnus, tarkuotą fermentinį sūrį ir šaukštelį majonezo. Uždengti keptuvę ir, su..

Recepto vertinimas: 4

Kepsnys "Aušra"

Fermentinis suris sutarkuojamas, paprika supjaustoma, slyvos taip pat smulkiai supjaustomos, i kepsnio vidu idedama gabalelis sviesto.Mesa ismusama taip pat, kaip senajam kepsniui. Kepsnys kepant sulenkemas ir susmeigemas smeiktukais, o iskepus istraukiami smeiktukai. Kepama keptuveje. (Ausra)..

Recepto vertinimas: 0

KEPSNIŲ PADAŽAS

Si padaza pagaminti yra labai lengva. Tereikia i skysti, kuriame kepe kepsnys, ipilti siek tiek vyno, saltame vandenyje atskiesto krakmolo. Likusi vyna sumaisome su grietine, supilame i padaza ir paviriname. Padaza tiekiame atskirai...

Recepto vertinimas: 0

Maltos mėsos kepsnys su kiaušiniu

Į mėsą įdedame susmulkinto išmirkytobatono, perplautų kmynų, kiaušinio,prieskonių, gerai išminkome. Tešla turi liptiprie rankų. Jei reikia, galima įpilti truputįvandens.Padarome kepsnį, įspaudžiame duobutę ir apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kepsnį įdedame į skardą, ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kepsnys