25 rezultatų ieškant "keli"

Veršiena slyvų padaže

Kopūstų lapus nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais. Giliame inde įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus kopūstus ir patroškinkite 2 – 3 minutes. Padėkite šiltai. Veršienos nugarinę supjaustykite griežinėliais, pakepinkite aliejuje. Likusiuose r..

Recepto vertinimas: 0

Sriuba iš stručio kaklo

Nulupkite ir ketvirčiais supjaustykite daržoves. Kelis žalumynus palikite papuošimui. Apskrudinkite mėsą svieste ar aliejuje dideliame puode. Pridėkite daržovių, prieskonių, Shery ir užpilkite 3 litrais vandens. Virkite, patikrindami, kad nepridegė. Vis pripilkite vandens, jei jis i..

Recepto vertinimas: 0

Grybų užkandis

Salotine iškloti salotų lapais ir eilutėmis sudėlioti kumpį, dešrą su kepsniu, įvairiai sudėlioti griežinėliais pjaustytas daržoves ir grybus. Grietinę suplakti su citrinos sultimis ir prieskoniais ir užpilti ant sudėliotų mėsos ir daržovių eilučių. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Kubiška troškinta antis

šdarinėta antis supjaustoma gabalais, įtrinama druska su česnaku ir apkepinama aliejuje. Sudedami stambiai supjaustyti svogūnai, įpilama keli šaukštai vandens bei acto, užbarstoma raudonųjų pipirų ir uždengus patroškinama. Bulvės supjaustomos, sudedamos prie troškinamos anties ir u..

Recepto vertinimas: 0

Agurkų ir grietinės padažas

Nuskuskite agurko odelę ir supjaustykite jį kubeliais. Sumaišykite likusius ingredientus dubenėlyje ir sudėkite agurko kubelius. ..

Recepto vertinimas: 0

Akapulko kava

Kava su cukraus pudra ištirpi-nama vandenyje. Į pailgą stik-linę dedama ledo gabaliukų ir supilamas kavos mišinys. Pagal skonį pilama truputį romo ir keli lašai citrinos sulčių. Patiekiama šalta su šiaudeliu. ..

Recepto vertinimas: 0

„NUGA" su avižiniais dribsniais

Ištirpinus l šaukštą margarino, jame paskrudinami avižiniai dribsniai. Užbarstyti cukrumi dribsniai dar pakaitinami. Kai cukrus pradeda tirpti, masė supilama į aliejum išteptą lėkštę ir atšaldoma. Sustingusi masė sulaužoma ir sumalama. Likęs margarinas išsukamas, suberiami miltini..

Recepto vertinimas: 3

Kavos tortas

Trynius ištrinti su cukrumi, įpilti citrinos, gerai išplaktus baltymus, miltus ir atsargiai sumaišyti. Tortinę iškloti popieriumi (rato formos), patepti sviestu ir supilti tešlą. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-45 min., geriausiai dieną preieš ruošiant tortą. Indelyje užplikyti stipri..

Recepto vertinimas: 4

Piene virtas karpis

Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2-3 valandoms paliekamas šaltoje vietoje. Po to karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dugn..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena, marinuota su garstyčiomis

Dubenyje sumaišome laurų lapelius, garstyčias, obuolių sultis, actą, pipirus ir druską. Mėsą supjaustome nemažais kubeliais, sudedame į marinatą, pridengiame ir padedai šaltai. Marinuojame valandą. Obuolius perpjauname per pusę, pašaliname sėklalizdžius ir supjaustome skil..

Recepto vertinimas: 0

Ant iešmų keptos daržovės

Papriką nuplauname, supjaustome į 4 dalis ir išimame sėklas. Ketvirčius perpjauname skersai per pusę. Nulupame svogūną ir supjaustome į 8 dalis. Cukiniją nuplauname, nuvalome ir supjaustome skersai į 8 dalis. Pomidorus nuplauname, perpjauname į 4 dalis, išimame sėklas ir pašaliname ..

Recepto vertinimas: 0

Jaučio liežuvis, keptas ant grotelių

Liežuvį nuplauname ir verdame pasūdytame vandenyje 20 minučių. Tada nugriebiame putas, įberiame pipirų, sudedame kitus prieskonius, įmetame lauro lapelį, įpilame acto ir verdame, kol liežuvis beveik išvirs. Liežuvį išgriebiame iš sultinio, ataušiname ir nulupame. Lašinukus su..

Recepto vertinimas: 0

Kalcioni su vištienos kepenėlėmis

Puode įkaitinkite sviestą ir greitai jame apkepkite vištienos kepenėles. Kepinkite taip, kad kepenėlės iš išorės apskrustų, tačiau iš vidaus būtų dar rausvos. Kiaurasamčiu išimkite kepenėles iš puodo, sudėkite į atskirą indą ir atidėkite į šalį. Į tą patį puodą sudėk..

Recepto vertinimas: 4

Kalakutienos balandėliai

Ryžius biriai išvirkite ir sumaišykite su malta kalakutiena. Svogūną susmulkinkite, morką supjaustykite plonais griežinėliais. Daržoves pakepinkite dviejuose šaukštuose sviesto ir sumaišykite su mėsa. Suberkite smulkintus žalumynus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juod..

Recepto vertinimas: 5

Daržovių sriuba su jautiena

Maltą mėsą sumaišykite su virtais ryžiais ir smulkintais porais, įmuškite kiaušinį, supilkite pomidorų sultis, suberkite petražoles, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Iš gautos masės suformuokite graikinių riešutų dydžio kukulaičius. Puode užvirkite litrą vande..

Recepto vertinimas: 0

Florentinai

1. Sumaišyk ir suminkyk visus ingridientus pagrindui. Iškočiok tešlą, ir išklok į formą 30-40 cm dydžio (tefloninės formelės tepti riebalais nebūtina). Kepti pagrindą 175 laipsnių temperatūroje - 10 min. 2. Puriai išsukti sviestą migdolų masei. Sudėti susmulkintą migdolų ..

Recepto vertinimas: 0

Tiršta vištienos sriuba

Vištieną apvirti. Kol ji verda, kubeliais supjaustyti morką, salierą ir sudėti į puodą su vieštiena. Pavirti apie 15min. Per šį laiką kubeliais supjaustyti papriką, cukiniją. Supjaustyti kopūstą, susmulkinti česnako skiltelę. Porą pjaustyti griežinėliais. Šias daržoves bei ke..

Recepto vertinimas: 4

Jautienos ir grybų kotletai

Į jautieną sudėti svogūnus, plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Suberti supjaustytus grybus, druskos ir pipirų. Formuoti kotletus. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir apkepti kotletus iš abiejų pusių keletą minučių ant didelės ugnies. Padažui pomidorus užpilti verd..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai kukuliai su mėsos padažu (Jelenos)

Bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkiai, gerai nusunkite skystį (per marlę). Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, sudėkite varškę, druską, krakmolą ir labai gerai išmaišykite. Iš masės formuokite nedidelius kukulius ir virkite apie 20 min. Padažui maltą mėsą apkepkite su susmul..

Recepto vertinimas: 0

Vegetariškas plovas (Skirmantės) (foto)

Puode įpilti aliejaus, įberti malto muškato ir kvapniųjų pipirų. Supilam ryžius, griežinėliais supjaustytas morkas ir 5 min pakepinam. Supilam vandenį. Įdedam kurkumos ir cinamono. Gerai nuo dugno išmaišom, uždengiam ir verdam ant silpnos ugnies. Už kelių minučių suberiam šaldyt..

Recepto vertinimas: 0

Aštrūs makaronai su pomidorų padažu

Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti stambiai supjaustytas česnako skilteles, baziliko lapelius, smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Viską truputį pakaitinti. Tada sudėti konservuotus pomidorus su sultimis ir kaitinti apie 10 min. Kartkartėmis vis įpilti po šaukštą jau..

Recepto vertinimas: 2

Vokiška alaus sriuba (Biersuppe)

Miltus atskieskite trupučiu šalto vandens, įpilkite maždaug 75 g cukraus. Pieną su cinamonu (2 cm gabaliuką) pašildykite puode; kai pienas užvirs, į jį supilkite pasaldintą košę vis maišant ir kaitinant 5-6 minutes, kad masė sutirštėtų. Tada supilkite alų ir likusį cukrų. Neu..

Recepto vertinimas: 0

Konservuota kopūstų mišrainė (Ramunės)

Kopūstą smulkiai supjaustome, kitas daržoves ir obuolius sutarkuojame burokine tarka. Sumaišome ir sudedame į 3 l stiklainį. Marinatui - užviriname vandenį, supilame actą, druską, cukrų, aliejų, pipirus. Užpilame daržoves stiklainyje šiltu marinatu, atvėsiname ir į šaldytuvą. Va..

Recepto vertinimas: 1

Konservuoti agurkai su patisonais (Ramunės)

Patisoną perpjauti pusiau, išimti sėklas ir kartu su agurkais supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais. Į stiklainį sudėti žalumynus ir prieskonius, paskui susluoksniuoti agurkus ir patisonus. Daržoves užpilti karštu marinatu (kad liktų nuo viršaus 2–1,5 cm tarpas), uždengti dangteli..

Recepto vertinimas: 5

Pomidorų ir paprikos mišrainė žiemai (Rasos)

Dideliame prikaistuvyje ar puode įkaitinti aliejų. Sudėti pjaustytus svogūnus ir virti, kol jie suminkštės. Tuomet sudėti smulkintus agurkus, pavirti 5 min. ir sudėti paprikas. Pavirti dar 5-8 min ir sudėti pomidorus be odelių. Sudėti actą, cukrų druską ir lauro lapelius. Mišrainę ..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: keli