25 rezultatų ieškant "keli"

Aštrūs makaronai su pomidorų padažu

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko lapelius, įberkite džiovintos aitriosios paprikos. Viską truputį pakaitinkite. Tada sudėkite konservuotus pomidorus su sultimis ir kaitinkite apie 10 min. Kartkartėmis vis įpil..

Recepto vertinimas: 3

Pomidorų ir paprikų tyrsriubė

1. Daržoves nuplauname, supjaustome (išskyrus puse paprikos) ir 3-4 min. kepiname alyvų aliejuje. 2. Sultinio kubelį ištirpiname vandenyje ir užviriname. Sudedame daržoves ir viriname 30 min. 3. Likusią puse paprikos labai smulkiai sukapojame (degtuko galvutės dydžio gabalėliais). 4. Sri..

Recepto vertinimas: 0

Svogūnų bokšteliai

Nuvalius svogūnus, nupjauti viršūnes. Taip paruoštus svogūnus pavirinti grietinėje, po to juos suskirstyti į vis mažėjančius svogūnėlius. Į mėsą įdėti smulkiai pjaustyto svogūno , įmušti kiaušinį, prieskonius, druskos ir sumaišyti. Keptuvėje svieste pakepinti mėsos masę. P..

Recepto vertinimas: 0

Pievagrybių salotos

Pievagrybius supjaustyti griežinėliais ir ištroškinti svieste. Kiaušinius, pomidorus, obuolį supjaustyti plonyčiais griežinėliais ar skiltelėmis ir eilėmis sudėlioti į salotų lapais išklotą salotinę. Grietinę išplakti su prieskoniais, citrinų sultimis, aliejumi, obuolių sultimi..

Recepto vertinimas: 5

Lašiša su baziliko sviestu

Baziliką, česnaką ir sviestą sumalame smulkintuvu . Sudedame likusius produktus ir toliau sumalame smulkintuvu .Gabalą lašišos ( steiką, arba, kaip šiuo atveju, file ) krauname ant folijos, pasūdome, pabarstome pipirais .Per vidurį lašišos dedame pilną šaukštelį paruošt..

Recepto vertinimas: 5

Virta šerno galva

Išvalytą šerno galvą kelioms valandoms pamerkti šaltame vandyne, o paskui apiplikyti karštu vandeniu. Galvą įvynioti kepimo popieriuje ir virti vandenyje. Į vandenį įpilti acto, pasūdyti, įberti pipirų, lauro lapų. Taip pat įdėti perpus perpjautus svogūnus ir česnako skilteles. I..

Recepto vertinimas: 1

Vištos krūtinėlės šašlykai

Mės? įtrinti druskos, pipirų, sojų padažo bei kalendros mišiniu ir iškepti keptuvėje, įpylus šaukštelį aliejaus. Pomidorą ir avokadą supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su padažu, pagamintu iš visų nurodytų produktų. Keptą krūtinėlę supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant..

Recepto vertinimas: 0

Menkė su morkomis

Menkės file gabaliukus pasūdyti, pabarstyti pipirais. Morkas supjaustyti plonais griežinėliais. Imbierą smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su medumi, šaukštu citrinų sulčių, žiupsneliu maltų kalendrų. Morkas ir imbiero mišinį porą minučių patroškinti keptuvėje įkaitintame svies..

Recepto vertinimas: 0

Piene virtas karpis

Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2- 3 valandas paliekamas šaltoje vietoje. Vėliau karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dug..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių salotos su kiaušiniais

Pradurkite kiausinių virsūnes, kad verdami nesuaižėtų, sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 7 minutes. Isvirtus kiausinius perpilkite saltu vandeniu ir nulupkite. Užvirinkite litrą pasūdyto vandens, suberkite žirnelius. Virkite 2 minutes ant stiprios ugnies, po to isgriebkite, perpilk..

Recepto vertinimas: 0

Ragaišis su troškintais kopūstais

Stiklinėje ištrinti mieles ir cukrų., kad pasidarytų skysta tyrė. Pašildytą pieną, 1/3 miltų ir mieles supilti į dubenį. Užmaišyti tešlą ir pastatyti šiltai, kad pakiltų. Pakilusią gerai išminkyti, suberiant tikusius miltus bei druską. Sudėti į kepinių formą, pateptą rieba..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos salotos su avokadais

Veršieną supjaustyti Šiaudeliais. Apelsinus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Avokados vaisius perpjauti išilgai iki kaulo ir nuo žievės 0,5 cm gyliu išpjauti minkštimą. Supjaustyti kubeliais, apšlakstyti citrinos sultimis. Bananus nulupti, supjaustyti griežinėliais. Viską sudėti į ..

Recepto vertinimas: 0

Mango desertas

Išimti iš vaisiaus kauliuką, nulupti, sutrinti įbėrus kardamono. Aukštoje taurėje sluoksniuoti mango, grietinėlę. Viršų padaryti grietinėlės, užbarstyti riešutų. ..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto kepsneliai su vyšnių padažu

Kalakuto krūtinėlę supjaustykite, įtrinkite prieskoniais, užpilkite vynu ir pamarinuokite 30-40 minučių. Paskui šiek tiek nusausinkite, apvoliokite sezamo sėklose ir iškepkite. Kepsnelius laikykite šiltai, kol paruošite padažą. Į puodą įpilkite 2-3 stiklines vandens, raudonjį vyn..

Recepto vertinimas: 3

Kalakutienos balandėliai

Ryžius biriai išvirkite ir sumaišykite su malta kalakutiena. Svogūną susmulkinkite, morką supjaustykite plonais griežinėliais. Daržoves pakepinkite dviejuose šaukštuose sviesto ir sumaišykite su mėsa. Suberkite smulkintus žalumynus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juod..

Recepto vertinimas: 5

Daržovių sriuba su jautiena

Maltą mėsą sumaišykite su virtais ryžiais ir smulkintais porais, įmuškite kiaušinį, supilkite pomidorų sultis, suberkite petražoles, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Iš gautos masės suformuokite graikinių riešutų dydžio kukulaičius. Puode užvirkite litrą vande..

Recepto vertinimas: 0

Florentinai

1. Sumaišyk ir suminkyk visus ingridientus pagrindui. Iškočiok tešlą, ir išklok į formą 30-40 cm dydžio (tefloninės formelės tepti riebalais nebūtina). Kepti pagrindą 175 laipsnių temperatūroje - 10 min. 2. Puriai išsukti sviestą migdolų masei. Sudėti susmulkintą migdolų ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas "patalėliuose" (Jūratės)

1.Trapios tešlos visus produktus sumaišyti, gerai išminkyti ir iškočioti ploną stačiakampį tešlos sluoksnį. 2.Puriai tešlai atskirai gerai išplakti baltymus su cukrumi ir trynius. Miltus sumaišyti su kep. milteliais. Į miltus įdėti grietinės, sukrėsti trynius,įlašinti kelis..

Recepto vertinimas: 0

Gurmaniškas mėsos kepsnys (Jūratės)

Susmulkinti česnako skilteles ir įmaišyti į mėsos faršą kartu su kitais prieskoniais, trupučiu druskos ir keliais šaukštais grietinės. Špinatų lapus susmulkinti ir pakepinti svieste kartu su smulkintais graikiniais riešutais. Į kepimo formą sukrėsti paruoštą faršą, ant jo sud..

Recepto vertinimas: 0

Paukštienos kepenėlių paštetas

Kepenėlės supjaustomos ir 30 min. pamirkomos piene. Išgriebtos nusausinamos. Mėsa ir kepenėlės du kartus permalamos mėsmale. Įmušami kiaušiniai, supilamas konjakas (arba degtinė), ištirpinta želatina, suberiami prieskoniai, druska ir viskas gerai išmaišoma. Karščiui atsparaus ..

Recepto vertinimas: 3

Saldi Velykų varškė

Sūrį sumalkite, razinas nuplikykite, trynius su cukrumi ištrinkite. Grietinėlę užkaitinkite, supilkite trynius ir kaitindama trinkite, kol masė sutirštės. Į ją sudėkite sūrį, minkštą sviestą, įlašinkite aromato ir viską dar pertrinkite. Persikus nusunkite, 4 puseles palikite pa..

Recepto vertinimas: 0

Paštetas su lašinukais

Kepenis, kiauliena, svoguna ir morka isverdame su prieskoniais pasudytame vandenyje. Atvesiname, sumalame kartu su ismirkytu batonu 2 kartus. Issukame sviesta, maisydami sudedame kepenu mase, isplaktus kiausinius, iberiame prieskoniu, druskos, labai gerai ismaisome. I kepimo formos apacia pridedame ..

Recepto vertinimas: 0

Lašiša su krevečių padažu

Lasisa nuskutame, nuplauname, nusausiname, pabarstome prieskoniais ir palaikome 15-20 min. Keptuveje su sviestu apkepame susmulkintus svogunus, sudedame krevetes, prieskoniu, druskos, o po keliu minuciu suberiame miltus. Gerai ismaisome. Kai miltai apkepa, supilame sultini arba vandeni. Padazas turi..

Recepto vertinimas: 5

Veršienos suktinukas

Mesa nuplauname, mirkome obuoliu sultyse. Nusausiname. Ismusame. Itriname pipiru, cesnaku, druskos misiniu. Morkas ir svogunus sutarkuojame per stambia trintuve. Troskiname svieste. Sudedame razinas, susmulkintas (stambiai) slyvas, smulkiai pjaustytus lasinukus, troskintas morkas su svogunais, drusk..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanų salotos

Baklazanus ir morkas supjaustyti siaudeliais, svogunus pusziedziais, sudeti pipirus, sviesta, supilti vandeni, troskinti keptuveje, 20 min. pamaisant, valgyti su virtom bulvem. (julija)..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: keli