25 rezultatų ieškant "keleta"

Sūrio ir brokolių omletas

Papriką ir pomidorus nuplaukite, nulupkite svogūną, susmulkinkite juos vidutinio dydžio gabalėliais. Brokolių žiedynus išskirstykite, stiebelius supjaustykite mažais gabalėliais ir pavirkite keletą minučių. Ištirpinkite sviestą (arba margariną), sudėkite daržoves ir pakaitinkite (..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas kiniškai

Filė supjaustykite juostelėmis. Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Cukiniją, kukurūzus, papriką ir porą nuplaukite ir supjaustykite. Grybus nuplaukite ir supjaustykite. PUODE IŠGAUBTU DUGNU įkaitinkite aliejų, keletą minučių pakepkite vištienos juosteles ir svogūną, tada sudėkite..

Recepto vertinimas: 3

Lazanija

Bolonese padažas gaminamas taip Gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirky..

Recepto vertinimas: 4

Pusrytinė ryžių košė

Ryžius nuplauti šaltu vandeniu ir suberti į neribotą kiekį verdančio vandens, užvirti ir nuplauti per koštuvą. Kol nuvarvės ryžiai, užkaisti 9 stiklines vandens (pieno) ir iš karto suberti ryžius. Verdant dažnai maišyti, kad neprisviltų. Nukėlus nuo ugnies uždengti ir palaikyti k..

Recepto vertinimas: 0

Rabarbarai su varške

Keletą riekučių baltos duonos supjaustyti nedideliais gabalėliais, suvilgyti juos piene ir sudėti į keptuvę. 500g nuvalytų rabarbarų supjaustyti, apvirti pasūdytame vandenyje ir kiaurasamtyje nuvarvintus sudėti į keptuvę ant duonos gabaliukų. 200- 300 g varškės gerai ištrinti ir pr..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija

Išmirkytus grybus išvirti. Nuovirą supilti į mėsos sultinį. Raugintus kopūstus troškinti, užpylus stikline vandens ir įdėjus šaukštą riebalų. Baigiant troškinti, į kopūstus sudėti riebaluose su miltais pakepintus svogūnus, grybus, tarkuotas morkas, petražolę. Sudėti prieskon..

Recepto vertinimas: 4

Midus su obuolių sultimis

Į 20 l sulčių supilkite 2 kg ištirpinto cukraus ir pastatykite rūgti šiltai. Kai rūgimas susilpnėja, nupilkite, pridėkite 1,5 kg cukraus ir vėl palaikykite. Paskui nupilkite ir vėl pridėkite 1 kg medaus. Palaikykite, kol baigs rūgti. Supilstykite į butelius ir laikykite bent keletą m..

Recepto vertinimas: 0

Aštrūs rauginti agurkai

Užpilui vienam litrui vandens reikės šaukšto su kaupu druskos. Į trijų litrų stiklainio dugną dedame krapo žiedyną, dešimt vynuogių lapų (jie duos rūgšties), keletą skiltelių česnako, juodųjų serbentų lapų ir keturis čili pipiriukus (geriau šviežius, bet tinka ir džiovint..

Recepto vertinimas: 0

Vistienos sriuba

Apverdame vištienos ketvirčius, nupilame sultinį. Dedame apvirtus ketvirčius i svaru vandenį ir vėl verdame. Mėsai išvirus, ja kiek atvėsiname ir susmulkiname, dedame atgal į verdantį sultinį kartu su gana smulkiai supjaustytomis bulvėmis, morka, ryžiais ir svogūnu (jei pageidaujate,..

Recepto vertinimas: 3

Grybų sultinys

Is įvairių grybų isvirkite sultinį, pries tai juos gerai nuplovę ir keletą val. pamirkykę litre salto vandens. Virkite 30-45 min. ant mažos ugnies. Turi likti 800ml nuoviro. Nuplaukite džiovintus baravykus, užpilkite ant jų cheresą ir palikite pastovėti 2 val. Tada įpilkite 150g grybų..

Recepto vertinimas: 5

Citrininis pudingas su uogomis

1. Uogas nuplauname, nusausiname ir lygių sluoksniu suberiame į 600ml talpos kepimo formą. Keletą paliekame papuošti. 2. Dideliame dubenyje išsukame sviestą su 50g cukraus. Įmaišome citrinos žievelę ir pamažu, sukdami įmaišome likusį cukrų, miltus, kiaušinių trynius ir pieną..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai ledai su aitriąja paprika

1. Į puodą įpilame 400ml vandens, suberiame cukrų, aitriąsias paprikas, pipirus, įdedame cinamono lazdeles, apelsino žieveles ir užviriname. Verdame 20 minučių. Paliekame pastovėti keletą minučių, paskui suberiame kakavą. Perkošiame ir atvėsiname. 2. Užverdame 200ml grietinė..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinės bandos

Bulvės sutarkuojamos, dalis skysčio nupilama, pasūdoma, sudedama virtos trintos bulvės, išmaišoma. Ant švaraus kopūstlapio dedama po 2—3 šaukštus tešlos, paplojama ir kepama krosnyje arba orkaitėje. Iškepusios bandos, nulupus kopūstlapius, sudedamos į indą viena ant kitos, u..

Recepto vertinimas: 0

Kupiškėnų žirniniai papločiai (papalaniai)

Iš miltų ir vandens įmaišoma tirštoka tešla ir labai gerai išplakama. Po 2—3 šaukštus paruoštos tešlos krečiama ant džiovintų kopūstlapių ir tuojau kepama duonkepėje krosnyje ant pado. Iškepę papločiai karšti valgomi pusryčiams su rūgusiu pienu, pasūkomis arba dažini..

Recepto vertinimas: 0

Krabų lazdelių užkandėlė

Krabus atšildyti, grybus nupjaustyti gana smulkiai. Supjaustytą svogūną pakepinti aliejuje, sužerti grybus ir patroškinti keletą minučių. Po to supilti baltąjį vyną ir pakaitinti iki virimo. Miltus sumaišyti su grietine, supilti ant grybų. Užvirus, suberti kubeliais supjaustytus kra..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotos tešlos pyragas dubenyje

Obuolius ir rabarbarus nulupti, supjaustyti. Obuolius sudėti į puodą, suberti cinamoną ir įpilti 50 ml vandens. 10 min. kaitinti ant vidutinės ugnies. 2 Rabarbarus pakaitinti puode uždengus 5-10 min. Obuolius ir rabarbarus išmaišyti ir supilti į kepimo indą. Tešlą atšildyti. Iš ..

Recepto vertinimas: 0

Veganiškas obuolių pyragas

Obuoliai nulupami, supjaustomi kūbeliais, užpilami cukrumi, pakaitinami ant vidutinės ugnies keletą minučių, laikomi pusė paros kambario temperatūroje, kad iš obuolių išsiskirtų sultys. Po to gerai išmaišyti, kad ištirptų likęs cukrus. Supilti aliejų, suberti citr. rūgštį, sod..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai skanėstai (Jūratės)

Sausainius sutrupnti. Šokoladą sulaužyti gabalėliais į kitą dubenį ir kaitinti kol ištips. Sudėti sviestą ir medų. Ištirpus sviestui suberti sutrupintus sausainius. Išmaišius mišinį supilti į sviestu išteptą formą. Ant viršaus vienodais atstumais išdėlioti uogas. Palaikyti ..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška kiaušinienė (Huevos ahogados) (foto)

Įkaitinkite didelę keptuvę. Žaliųjų paprikų ankštis nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite ant jos. Keletą kartų apverskite, kol odelėje iškils pūslelės. Uždenkite 20-30 min. drėgna servetėle- taip lengviau nusiims odelės. Sėklas bei pertvarėles pašalinkite ir paprikas supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių sriuba

Į puodą sudedame vyšnias, įpilame vandenį, vyną, įberiame cukraus, įdedame cinamonų lazdelę. Užviriname ir, sumažinę kaitrą, verdame 25-30 minučių, kol vyšnios pasidaro minkštos. Nuimame nuo kaitvietės. Įpilame migdolų esensijos. Dubenyje sumaišome keletą šaukštų grie..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiškas pomidorų padažas (Salsa de jitomate)

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir sukapokite. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnakus sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir smulkiai supjaustykite. Petražoles ..

Recepto vertinimas: 0

Krevetės su sūriu ir kiaušiniais (Camarones al queso con huevo y pimientos)

Paprikos ankštis sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite 30 min. į iki 180°C temperatūros įkaitinta orkaitę. Po to uždenkite drėgna servetėle ir po 15-20 min. pašalinkite odelę bei sėklas. Paprikos ankštis supjaustykite juostelėmis. Svogūną nulupkite ir supjaustykite griežinėl..

Recepto vertinimas: 0

Quesadillas su grybais (Quesadillas de hongos)

Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite arba sutraiškykite. Grybus nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir keletą minučių patroškinkite jame svogūnus. Sudėkite česnakus ir grybus.Troškinkite, kol išgaruos skystis. Kalendrų arba c..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena su raudonuoju Mole padažu (Cerdo en mole coloradito)

Aitriąsias paprikas įpjaukite ir, pašalinę sėklas bei pertvarėles, šiek tiek susmulkinkite. Sudėkite į sausą, įkaitintą keptuvę ir apskrudinkite, nuolat maišydami. Atsargiai, kad neprisviltų- iš pradžių aitriosios paprikos skrunda lėtai, o paskui- labai greitai! Aitriosios papri..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai Elizos meduoliai

Kiaušinius iki purios masės išplakti su medumi. Įmaišyti prieskonius, migdolus, lazdyno riešutus, su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei cukatas. Orkaitę įkaitinti iki 150-175°C temperatūros. Popierinius „paplotėlius“ paskirstyti ant skardų. Tešlą tepti ant jų maždaug ..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: keleta