24 rezultatų ieškant "karta"

Kalėdų seniai

Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75 g cukraus, vanilinį cukrų, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliu mielinei tešlai iš pradžių mažiausiu, paskui vidutiniu greičiu tešlą maišykite 5 minutes. Tešlą pastatykite ..

Recepto vertinimas: 0

Kūčiukai II

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į..

Recepto vertinimas: 5

Džiovintų vaisių sriuba

Figas mirkyti 4 valandas, abrikosus – 30 minučuų, razinas užpilti romu. Tada visus vaisius sudėti i 1 litrą vandens, suberti gvazdikėlius, cinamoną ir virti. Praaušusią masę sutrinti, suberti žievelę, įdėti medaus ir dar kartą užvirti. Apibarstyti migdolų drožlėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanas

Nuplauname ir supjaustome baklažaną apskritimais dar karta nuplauname ir įtriname druska. Pakaukiame kelias minutes. Nuplauname dar karta. Įkaitiname keptuve ir pilame aliejaus arba sviesto. Mirkom baklažano gabaliukus į miltus ir dedame į keptuvę.Kepti kol apsrk..

Recepto vertinimas: 4

Raudonasis buljonas

Paimti 1,5 jautienos, nuplauti, padėti į puodą, įpylus 3 šaukštus vandens, pridėti supjaustytų šaknelių ir žalumynų. Užvožti ir troškinti mėsą ant mažos ugnies; žiūrėti, kad gerai apraustų, bet kad neprisviltų. Aprausvinus mėsą, įpilti 15 stiklinių. šalto vandens, pasta..

Recepto vertinimas: 0

Agurkų sriuba su grybais

Agurkus nulupti, supjaustyti ir virinti, kol suminkštės. Į likusį verdantį sultinį suberti kruopas, ir kubeliais supjaustytas bei svieste pakepintas daržoves. Supjausčius įdėti bulves ir grybus. Virti, kol bulvės suminkštės. Įdėti lauro lapų, pipirų ir 5 minutes pavirti. Po to sud..

Recepto vertinimas: 4

Silkių vyniotiniai "Rolmopsai"

Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriant išilgai į dvi puses. Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus - pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 min. P..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas Hermanas

Pries kepdami berkite du saukstelius vanilinio cukraus,2 saukstelius kepimo milteliu,2 stiklines miltu,imuskite 3 kiausinius,ipilkite puse stiklines aliejaus.Galite iberti razinu arba kitu dziovintu vaisiu.Labai gerai viska ismaisykite.Kepimo forma istepkite riebalais,kepkite 40 minuciu 180-200 lai..

Recepto vertinimas: 3

Sūrio kepsnys su špinatų padažu ir salotomis „Freese“

Sutarkuoti fermentinį sūrį, įdėti kiausinio ir suformuoti apskritos formos kepsnį. Pavolioti plaktame kiausinyje, tada džiūvėsėliuose, tą patį pakartoti dar kartą. Dėti į įkaitusią keptuvę ir kepti aliejuje ant mažos ugnies, kol gražiai pagels is abiejų pusių. Svogūnus ir sp..

Recepto vertinimas: 4

Žaliųjų šparaginių pupelių ir abrikosų salotos

Abrikosus užpilame šaltu vandeniu ir palaikome 3 val. Išmirkytus abrikosus kartu su vandeniu supilame į puodą, užviriname, uždengiame ir paverdame 5-10 min., kol suminkštėja. Nuvarviname, kiekvieną abrikosą supjaustome šiaudeliais, sudedame į salotinę ir sumaišome su tarkuotomis ape..

Recepto vertinimas: 0

Paprastas pyragas

Pienas pašildomas iki 35°C. Į dubenėlį, kuriame bus maišoma, suberiama pusė miltų. Mielės sutrupinamos į stiklinę ir ištrinamos su cukrumi. Tada jos supilamos į pieną ir įmaišoma tešla. Išplakta tešla apibarstoma miltais, šiltai uždengiama ir paliekama šiltoje vietoje, kad pa..

Recepto vertinimas: 3

Mieliniai riestainiai

Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpyti riebalai ir visi recepte nurodyti produktai, gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų. Pakilusi tešla dar kartą suminkoma. Jei tešla minkšta, pridedama miltų ir dar kartą pakildinama. Iš pakilusios tešl..

Recepto vertinimas: 3

Krabų lazdelių salotos

Išverdame ryžius ir juos sudedame į gilų indą. Krabų lazdeles smulkiai supjaustome ir taip pat dedame į indą. Tada atidarome kukurūzų skardinę ir nupylę skystį sudedame juos į indą. Sumaišome produktus ir įdedame majonezą, tada reikia dar kartą gerai išmaišyti. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 5

Įdaryta žąsis (Ramintos)

Supjaustykite kubeliais duoną ir paskrudinkite aliejuje. Palikite atvėsti, o kol atvės nuplaukite ir supjaustykite kubeliais svogūnus ir obuolius. Sumaišykite su riešutais, pelynu, gvazdikėliais, svogūnų laiškais, kiaušiniais, citrinos žievele ir sultimis, įberkite druskos ir pipi..

Recepto vertinimas: 0

Kumpis, keptas su garstyčiomis ir medumi

Nulupame kumpio odelę. Riebųjį kumpio paviršių supjaustome rombais. Į kiekvieno rombo vidurį įsmeigiame po gvazdikėlį. Taip paruoštą kumpį dedame į keptuvą, išklotą folija. Gaminame glajų. Apelsinų sultis maišome su cukrumi, medumi ir garstyčiomis, kol cukrus ištirpsta. T..

Recepto vertinimas: 0

Kūčiukai pagal Skanus.lt receptą (foto)

Pakaitinome bliūdelyje vandenį ir prieš jam užverdant užsukome ugnį, supylėme aguonas, kad šiek tiek suminkštėtų. Mieles sudėjome į stiklinę ir užpylę keliais šaukštais cukraus ištrynėme. Šiek tiek pašildę pieną (iki 30-40 laipsnių temperatūros, kad nebūtų per karšta p..

Recepto vertinimas: 5

Vaisinis sandešas

Varškę padėkite į dubenėlį ir suminkykite su cukrumi. Apšlakstykite vanilijos esencija ir dar kartą gerai suminkykite. Padalinkite tešlą lygiais gabaliukais ir iš jų suvoliokite rutuliukus. Į kiekvieną rutuliuką įsprauskite po mango kubelį. Galiausiai išvoliokite rutuliukus po ko..

Recepto vertinimas: 0

Bezė tortas su braškėmis

Orkaitę įkaitinti iki 100°C temperatūros. Baltymus išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti cukrų, cukraus pudrą bei vanilinį cukrų. Supilti citrinos sultis ir dar kartą gerai išplakti. 26 cm skersmens torto formą iškloti pergamentiniu popieriumi ir plonai pabarstyti..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuota mielinė tešla

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį sutrupinti mieles, įberti 50 gramų cukraus ir pilti šaltą pieną. Atsargiai išmaišyti kauburėlio vidurį. Jį apibarstyti miltais ir uždengus 15 minučių laikyti vėsioje, be skersvėjų vi..

Recepto vertinimas: 2

Šviesi kvietinė duona

Miltus sumaišyti su mielėmis, supilti drungną pieną, suberti cukrų, druską, margariną ir viską sudėti į dubenėlį. Elektriniu maišikliu sukti apie 3-5 min., kol tešla pasidarys elastinga. Tešlą laikyti šiltoje vietoje, kad dvigubai padidėtų jos tūris. Orkaitę įkaitinti iki 200..

Recepto vertinimas: 3

Vengrinių slyvų pyragas su saulėgrąžomis

Miltus persijoti į dubenėlį ir viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles, supilti drungną pieną, šiek tiek miltų ir paruošti įmaišalą. Pabarstyti cukrumi ir miltais. Uždengti ir palaikyti šiltoje vietoje apie 10 min. Įmaišalo paviršiuje turi atsirasti įtrūkimų. Į du..

Recepto vertinimas: 0

Afganiška paukštiena su ryžiais

Vištą arba laukinius paukščius iškepkite orkaitėje arba ant iešmo. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Keptuvėje pašildykite aliejų ir visą laiką maišant pakepinkite svogūnus. (Kepkite ant silpnos ugnies). Kai svogūnai bus gerai iškepę, išimkite juos iš keptuvės ir sudėkite į..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su aguonomis

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 0

Vanilinis padažas

Išmaišome kremo miltelius 1/8 l pieno. Likusį pieną užviriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame piene išmaišytus kremo miltelius ir nuolat maašydami šluotele dar kartą užviriname, įpilame romą.Patiekiame su šiltais kepiniais, vaisių desertais ar varškės patiekalais...

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: karta