25 rezultatų ieškant "kardamono"

Žemaitiškas meduolis

Tryniai gerai išsukami su cukrumi, supilamas medus, suberiami prieskoniai, miltai, soda, ir viskas išmaišoma. Sudėjus išplaktus baltymus, dar kartą atsargiai išmaišoma, supilama į formas ir kepama vidutinio karštumo krosnyje. ..

Recepto vertinimas: 0

Nugarinė su apelsinais

Nupjauti nuo mėsos riebalus, įdėti nugarinę į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir virti, nustačius maksimalų galingumą, 8 min. Po to vandenį nupilti. Mėsą užpilti apelsino sultimis, įberti cinamono, kardamono, citrinos žievelę, sudėti svogūnus, medų. Kepti krosnelėje 40 min., nus..

Recepto vertinimas: 0

Avižinių miltų spurgos

Suberiame visus sausus ingredientus į dubenį ir išmaišome. Toliau, pildami vandenį, pastoviai maišome. Valgomuoju šaukštu į įkaitintą aliejų dedame tešlą. Vienu metų verdame tiek spurgų, kad šios puode neliestų viena kitos. Verdame tol, kol paruduos. Išvirtas spurgas apibarstome ..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinis namelis

Margariną, medų ir cukrų sudėti į puodą ir ištirpinti ant mažos ugnies. Supilti vandenį, sudėti nugesintą sodą, suberti prieskonius ir miltus. Išminkytą tešlą dėti į indą ir palaikyti šaldytuve per naktį ar ilgiau. Iš popieriaus padaryti namelio formas, dėti ant plonai iško..

Recepto vertinimas: 5

Ledai

1. Kiaušinių trynius išplakite kartu su sirupu. Įdėkite vieną iš skoniui pagerinti skirtų ingredientų. 2. Plakite kiaušinių baltymus tol, kol pasidarys putos. 3. Kitame inde suplakite grietinėlę. 4. Kiaušinių baltymus ir grietinėlę sumaišykite su išplaktais kiaušinių tryniais. ..

Recepto vertinimas: 0

Velykų boba

Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą vandenį . Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai kol iškils. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti pašildytą sviestą , smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarku..

Recepto vertinimas: 3

Duoninis biskvitas

Kiaušinio trynius ištrinkite su cukrumi, į juos suberkite prieskonius, kakavą ir pusę turimų džiūvėsėlių sudrėkintų piene. Po to sudėkite likusius džiūvėsėlius, krakmolą ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite į formą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 – 50 minuč..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų vaisių mišrainė

Kardamono ankštis sudėkite į muslino skiautę ir potvričiai suriškite. Figas ir kriaušes perpjaukite pusiau. Vaisius sumaišykite dideliame prikaistuvyje, užpilkite vandeniu. Užvirinkite, įdėkite kardamono ankštis. Palengva pavirinkite 10 minučių, tada ataušinkite. Išimkite kardamono..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai meduoliukai

Ant garų ištirpinkite medų, cukrų ir sviestą. Sudėkite likusius ingredientus (visi prieskoniai turėtų būti sumalti). Viską suminkykite. Tuomet iškočiokite apie 0,5cm storio blyną. Išpjaustykite norimos formos meduoliukus ir kepkite orkaitėje (ant sviestinio popieriaus) kol gražiai ..

Recepto vertinimas: 5

Ryžių salotos su aguročiais

Susmulkintus svogūnus pakepinti aliejuje. Sumesti cinamono lazdeles, aitriųjų paprikų gabalėlius, gvazdikėlius, suberti kardamoną, imbierą ir minutę pakaitinti. Sudėti ryžius, supilti litrą vandens ir užvirti. Sumažinus ugnį virti, kol suminkštės. Cinamono lazdeles ir gvazdikėliu..

Recepto vertinimas: 0

Mango desertas

Išimti iš vaisiaus kauliuką, nulupti, sutrinti įbėrus kardamono. Aukštoje taurėje sluoksniuoti mango, grietinėlę. Viršų padaryti grietinėlės, užbarstyti riešutų. ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragaičiai su riešutų įdaru

Grietinėlės sūrį ir sviestą maišikliu išsukti iki purumo. Suberti cukrų, miltus ir užminkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti rutulį ir padalyti į keturias dalis. Jas šiek tiek paploti, sudėti į atskirus plastikinius maišelius ir 2 val. palaikyti šaldytuve. Ištraukus iš šaldy..

Recepto vertinimas: 0

Meduoliniai sausainukai

Medų ir sviestą kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išsilydys. Palikite atvėsti. Miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir druską sumaišykite. Džiovintus vaisius susmulkinkite, užsijokite miltus bei prieskonius, sukrėskite į medaus bei sviesto masę ir užminkykite tešlą. Suvyniojusi ją..

Recepto vertinimas: 0

Miežinių kruopų apkepas su mėsa

Smulkiai supjaustytus svogūnus ir mėsą pakepinti. Sumaišyti su koše, įberti kardamono arba miltų kmynų, pasūdyti, gerai išmaišyti ir sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. Kepti orkaitėje. Patiekti su raugintais ar marinuotais agurkais, raugintais kopūstai..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai meduoliai „Grybukai“ (Jūratės)

Maišant kaitinti medų, sviestą ir cukrų kol ištirps (geriau cukrų prieš tai sumalti). Atvėsinti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, prieskonius, riešutus, kiaušinį. Gerai išminkyti ir palikti 2 valandoms. Iškočioti 1cm storio lakštą ir išspausti grybukų formeles. J..

Recepto vertinimas: 4

Imbieriniai sausainiai (Jūratės) (foto)

Į miltus sukrėsti plaktus trynius su cukrumi ir vanil. cukrumi, grietinę, supilti tirpintą sviestą, įberti imbiero, kardamono prieskonių. Tešlą gerai išminkyti, iškočioti ir išspausti formeles. Kepti orkaitėje kol gražiai pagels. Indelyje ištirpinti šokoladą su šlakeliu pieno. ..

Recepto vertinimas: 2

Imbierų gira su medumi

Medų išmaišykite vandenyje, užvirinkite, nugraibykite susidariusias putas, suberkite kardamono, pipirų grūdelius, smulkintą imbierą, cinamoną ir dar kartą užvirinkite. Ataušinkite, įmaišykite mieles ir pastatykite maždaug 12 val. šiltoje vietoje. Girą supilstykite į butelius, san..

Recepto vertinimas: 5

Kalėdinis kepalėlis

Miltus suberti į puodą ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Jame iš šiek tiek miltų, mielių, 3 valg. š. cukraus ir 200 ml drungno pieno paruošti įmaišalą. Jį pabarstyti miltais ir uždengus palaikyti 20 min., kad pakiltų. Į indą su įmaišalu ir miltais suberti likusį c..

Recepto vertinimas: 0

Niurnbergietiškas Kalėdų pyragas su medumi

Margariną ištirpinti dideliame puode ir sumaišyti su alumi, medumi bei cukrumi. Viską ant nedidelės ugnies maišyti, kol susidarys vientisa masė. Ją kiek ataušinti, įmušti kiaušini, sudėti prieskonius, įlašinti romo ir karčiųjų miglų aliejaus, sudėti trintą citrinos žievelę. ..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinis džiovintų vaisių vyniotinis

Miltus suberti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles, įpilti truputį drungno pieno, suberti cukrų ir su šiek tiek miltų sumaišyti įmaišalą. Dubenį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į miltus su įmaišalu supilti..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai riešutėliai

Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijoti ant stalo arba lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį berti cukrų, prieskoniu, įmušti kiaušinius, ant kauburėlio kraštų išdėlioti gabalėliais supjaustytą sviestą ir užminkyti vientisą tešlą. Galiausiai įminkyti v..

Recepto vertinimas: 0

AVIENA SU DŽIOVINTAIS ABRIKOSAIS

Ikaitinkite dideleje keptuveje alieju ir pakepinkite susmulkintus svogunus, cesnakus, imbiera ir kitus prieskonius. Kepti kol suminkstes. Suberkite i keptuve kubeliais pjaustyta mesa ir apskrudinkite. Suberkite kalendra ir pipirus, pasudykite. I mesa supilkite sultini ir troskinkite ant mazos ugn..

Recepto vertinimas: 0

MIEŽINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU MĖSA

Smulkiai supjaustytus svogunus ir mesa pakepinti. Sumaisyti su kose, iberti kardamono arba miltu kmynu, pasudyti, gerai ismaisyti ir sudeti i sviestu istepta ir dziuvesiais pabarstyta skarda. Kepti orkaiteje. Patiekti su raugintais ar marinuotais agurkais, raugintais kopustais, marinuotu darzoviu mi..

Recepto vertinimas: 1

KEPTI BANANAI SU MIGDOLAIS

Sumaisykite apelsinu sultis su citrinos sultimis, sudekite muskato riesuta ir kardamona. Skarda, kur kepsite bananus istepkite sviestu. Aplupkite bananus ir perpjaukite isilgai pusiau, sudekite ant skardos. Bananus apipilkite sultimis, apslakstykite likusiu sviestu, tolygiai apibarstykite cukrumi. D..

Recepto vertinimas: 0

MEDUOLIAI SU ŠOKOLADU

Ant silpnos ugnies, nuolat maisydami, pakaitinkite medu arba melasa su cukrumi, sviestu ir pienu. Kai istirps, supilkite i dubeni ir palikite, kad atvestu. Imaisykite kiausinius, citrinos esencija, kardamona, muskata ir cinamona.Po truputi suberkite miltus, sumaisytus su kakava ir kepimo milteliais...

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: kardamono