25 rezultatų ieškant "kardamono"

Pynutė su džiovintomis slyvomis

Mieles sumaišyti su ½ stiklinės šilto pieno ir 1 šaukšteliu cukraus, paliekti 15-20 minučių, kad pakiltų. Į dubenį suberti miltus, sudėti tarkuotą sviestą, kiaušinio trynį, mieles, cukrų ir druską, citrinos sultis ir žieveles. Supilti likusį pieną ir citrinos sultis. Tešlą ge..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiškas meduolis

Tryniai gerai išsukami su cukrumi, supilamas medus, suberiami prieskoniai, miltai, soda, ir viskas išmaišoma. Sudėjus išplaktus baltymus, dar kartą atsargiai išmaišoma, supilama į formas ir kepama vidutinio karštumo krosnyje. ..

Recepto vertinimas: 0

Nugarinė su apelsinais

Nupjauti nuo mėsos riebalus, įdėti nugarinę į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir virti, nustačius maksimalų galingumą, 8 min. Po to vandenį nupilti. Mėsą užpilti apelsino sultimis, įberti cinamono, kardamono, citrinos žievelę, sudėti svogūnus, medų. Kepti krosnelėje 40 min., nus..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų vaisių mišrainė

Kardamono ankštis sudėkite į muslino skiautę ir potvričiai suriškite. Figas ir kriaušes perpjaukite pusiau. Vaisius sumaišykite dideliame prikaistuvyje, užpilkite vandeniu. Užvirinkite, įdėkite kardamono ankštis. Palengva pavirinkite 10 minučių, tada ataušinkite. Išimkite kardamono..

Recepto vertinimas: 0

Virtos rūkytos dešrelės

Mėsa sumalama mėsmale kartu su lašiniukais, pridedama sumaltų prieskonių, druskos pagal skonį, įpilama truputis sultinio ir viskas gerai išminkoma. Daromos trumpos minkštos dešrelės persukant žarnas ar jas perrišant. Kiek apdžiovinamos ir paskui trumpai parūkomos karštuose dūmuose..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta veršiena

Veršiena su kaulais sukapojama gabalais, įtrinamą prieskoniais, sumaišytais su druska, apibarstoma miltais ir apkepinama riebaluose, kol gražiai parusvės. Tada mėsa sudedama į puodą kartu su prieskoninėmis daržovėmis, įpilama šiek tiek sultinio ar karšto vandens ir troškinama ant m..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiškas veršienos kumpis su obuoliais

Veršienos kumpis ar kumpio gabalas palaikomas šaltame marinate ar rūgusiame piene 2—3 val. Išimtas nusausinamas, įtrinamas druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir kepamas orkaitėje pridėjus susmulkintų prieskoninių daržovių, truputį sviesto ar riebalų ir įpylus šiek t..

Recepto vertinimas: 2

Virta antiena

Išdarinėta antis nuplaunama ir verdama supjaustyta dideliais gabalais (nedidelė verdama nepjaustyta) prieskonių ir prieskoninių daržovių sultinyje. Išvirusi supjaustoma, pasūdoma ir apkepinama riebaluose, kol gražiai pagels. Patiekiama karšta, sudėta į pašildytą pusdubenį, apš..

Recepto vertinimas: 0

Duoninis tortas

Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai. Duonos džiūvėsėliai sudrėkinami grietinėle ir ištrinami, kad pasidarytų purūs. Pusė jų supilama į trynius kartu su kakava ir išmaišoma. Baltymai gerai išplakami ir dedami į trynius, atsargiai maišant ir perpilant krakmol..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka, šutinta su daržovėmis

Paruošta ir nusausinta lydeka įtrinama druska. Prieskoninės daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste ir sukemšamos į lydeką. Dedama į puodą ir užpilama trupučiu šalto vandens, įpilama citrinos sulčių (ar kitos rūgšties), sudedami prieskoniai, apibarstoma tarkuota citrinos žie..

Recepto vertinimas: 0

Aviena su džiovintais abrikosais

Įkaitinkite didelėje keptuvėje aliejų ir pekepinkite susmulkintus svogūnus, česnakus, imbierą ir kitus prieskonius. Kepti kol suminkštės. Suberkite į keptuvę kubeliais pjaustytą mėsą ir apskrudinkite. Suberkite kalendrą ir pipirus, pasūdykite. Į mėsą supilkite sultinį ir trošk..

Recepto vertinimas: 0

Ypatinga veršiena

Mėsą nuplauti ir gerai išmaigyti rankomis. Pusę česnako skiltelės sutrinti su druska, muskato riešutais, kardamonu ir cinamonu. Šiuo prieskonių mišiniu įtrinti mėsą, keliose vietose prieš tai ją pradūrus. Kitą pusę česnako skiltelės sutrinti su druska, pipirais, citrinos sultim..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai meduoliukai

Ant garų ištirpinkite medų, cukrų ir sviestą. Sudėkite likusius ingredientus (visi prieskoniai turėtų būti sumalti). Viską suminkykite. Tuomet iškočiokite apie 0,5cm storio blyną. Išpjaustykite norimos formos meduoliukus ir kepkite orkaitėje (ant sviestinio popieriaus) kol gražiai ..

Recepto vertinimas: 5

Mango desertas

Išimti iš vaisiaus kauliuką, nulupti, sutrinti įbėrus kardamono. Aukštoje taurėje sluoksniuoti mango, grietinėlę. Viršų padaryti grietinėlės, užbarstyti riešutų. ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragaičiai su riešutų įdaru

Grietinėlės sūrį ir sviestą maišikliu išsukti iki purumo. Suberti cukrų, miltus ir užminkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti rutulį ir padalyti į keturias dalis. Jas šiek tiek paploti, sudėti į atskirus plastikinius maišelius ir 2 val. palaikyti šaldytuve. Ištraukus iš šaldy..

Recepto vertinimas: 0

Miežinių kruopų apkepas su mėsa

Smulkiai supjaustytus svogūnus ir mėsą pakepinti. Sumaišyti su koše, įberti kardamono arba miltų kmynų, pasūdyti, gerai išmaišyti ir sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. Kepti orkaitėje. Patiekti su raugintais ar marinuotais agurkais, raugintais kopūstai..

Recepto vertinimas: 0

Imbieriniai sausainiai (Jūratės) (foto)

Į miltus sukrėsti plaktus trynius su cukrumi ir vanil. cukrumi, grietinę, supilti tirpintą sviestą, įberti imbiero, kardamono prieskonių. Tešlą gerai išminkyti, iškočioti ir išspausti formeles. Kepti orkaitėje kol gražiai pagels. Indelyje ištirpinti šokoladą su šlakeliu pieno. ..

Recepto vertinimas: 2

Cukriniai graikiniai riešutai

Inde ištirpinti sviestą, sudėti cinamoną ir kardamoną. Suberti į sviestą riešutus ir gerai išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 210° C temperatūros. Riešutus suberti į skardą ir kepti 5 min. Į indą su sviestu suberti cukrų, sudėti riešutus ir gerai išmaišyti. ..

Recepto vertinimas: 3

Imbierų gira su medumi

Medų išmaišykite vandenyje, užvirinkite, nugraibykite susidariusias putas, suberkite kardamono, pipirų grūdelius, smulkintą imbierą, cinamoną ir dar kartą užvirinkite. Ataušinkite, įmaišykite mieles ir pastatykite maždaug 12 val. šiltoje vietoje. Girą supilstykite į butelius, san..

Recepto vertinimas: 5

Atogrąžinės salotos su vištiena

Nuluptą svogūną ir nuskustą morką supjaustykite į keturias dalis. Salierų viršūnėles ir lapelius nuskabykite. Suriškite į ryšelį petražoles, čiobrelius ir lauro lapą. Pripilkite platų puodą vandens. Sudėkite į jį pipirus, daržoves ir prieskonių mišinį. Užvirinkite ir vir..

Recepto vertinimas: 0

Spurgos su abrikosų džemu

350 g miltų persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles. Supilti pieną, įberti šaukštelį cukraus bei šaukštelį miltų ir paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į dubenėlį su miltais ir įmai..

Recepto vertinimas: 5

Berlynietiškas varškės keksas

Vaisių cukrinukus (cukatas) sumaišyti su migdolais, razinomis ir romu, palikti 30 min. pastovėti. Varškę ištrinti su cukrumi, 170 g sviesto ir kiaušiniais. Po to sudėti migdolų ir razinų mišinį, tarkuotą citrinos žievelę, miltus, kepimo miltelius bei kardamoną ir viską gerai išmi..

Recepto vertinimas: 1

Kalėdinis kepalėlis

Miltus suberti į puodą ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Jame iš šiek tiek miltų, mielių, 3 valg. š. cukraus ir 200 ml drungno pieno paruošti įmaišalą. Jį pabarstyti miltais ir uždengus palaikyti 20 min., kad pakiltų. Į indą su įmaišalu ir miltais suberti likusį c..

Recepto vertinimas: 0

Migdoliniai Kalėdų sausainiai

Sviestą išsukti su cukrumi ir marcipanų mase, įmušti kiaušinį, suberti prieskonius, persijotus miltus ir suminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į plėvelę ir 2 val. laikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Formeles pabarstyti miltais, o taip pat miltais pabarstyti v..

Recepto vertinimas: 0

Skanėstai su anakardzių riešutais

Is teslai skirtu produktu uzmaisome tesla. Ant sviestiniu popieriumi isklotos skardos konditeriniu svirkstu formuojame sausainius ir kepame 180 C temperaturoje apie 15 min. Atvesusius sausainelius papuosiame is citrinos sulciu ir cukraus pudros paruostu glajumi ir pabarstome konditeriniais karoliuka..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kardamono