25 rezultatų ieškant "kambario"

Kalakuto šlaunelės(krūtinėlė ) kepti su obuoliais ir slyvomis savo sultyse

• Kalakutieną nuplaunam ir pernakt (ar visą parą) palaikome gerokai parūgštintame vandenyje(geriausiai –citrinos rūgštimi). • Nusausintą mėsą šiek tiek pamušame, be gailesčio įtriname paukštienos prieskoniais (gali būti ir su cinamonu) , kambario temperatūroje palaikom bent 3 va..

Recepto vertinimas: 4

Braškių likeris

Į 1 l talpos stiklainį sluoksniais dedame braškes ir cukrų, užpilame degtine, įmetame gvazdikėlius.1 parą laikome kambario temperatūroje ir 2 paras šaltai. Likerį galima patiekti su smulkiai supjaustytomis braškėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

Žemaičių midus

Medų ištirpinkite vandenyje ir laikykite parą šiltoje vietoje, dažnai pamaišydami. Po to perkoškite, supilkite į puodą ir virinkite tol, kol liks pusė supilto skysčio. Vėl pripilkite vandens iki ankstesnio lygio, įdėkite apynių, surištų į marlę, prispauskite juos raudona plyta ir..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su maskarponės su sūriu

I dubeni sudeti sviesta ir ji istipdinti.Supilti cukru, imusti kiausini, sudeti grietine, kepimo miltelius, miltus. Uzminkyti tesla, ja iskocioti, isspausti formeles ir kepti miltais pabarstytoje skardoje. Iskeptus sausainius atvesinti ir pertepti dzemu. Virsu tepti glajumi(apibarstyti kokoso drozle..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinis maskarponės pyragas

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo , įmaišykite vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite. Į šią masę persijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir vėl plakite, kol gausite vientisą masę. Paruoštą tešlą iškrėskite į ..

Recepto vertinimas: 3

Morkų ir ryžių sriuba

Puode ištirpiname sviestą, suberiame supjaustytas morkas ir 2-3 min. pakepiname. Supilame vištienos sultinį, suberiame cukrų, pasūdome, įberiame pipirų. Užverdame, sumažiname ugnį ir apie 30 min. paverdame neuždengę puodo, kol suminkštėja morkos. Puodą nukeliame nuo ugnies, at..

Recepto vertinimas: 0

Avižų kisielius

Miltai arba dribsniai užpilami drungnu vandeniu, išmaišoma, įmetama duonos plutelė ir kelios medžio anglys. Laikoma kambario temperatūroje apie 1 parą. Paskui perkošiama, pripilama iki 1l. vandens ir juo dar kartą perplaunami miltai. Skystis supilamas į puodą, pasūdoma, užvirinama ir..

Recepto vertinimas: 4

Džiovintų obuolių gira

Obuoliai nuplaunami, užpilami verdančiu vandeniu, pridengiami ir palaikomi parą. Paskui perkošiama, suberiamas cukrus, supilamos ištrintos mielės, išmaišoma ir rauginama šiltoje vietoje apie 20 val. Tada išpilstoma į butelius, gerai užkemšama, palaikoma keletą valandų kambario tempe..

Recepto vertinimas: 0

Midus greitam vartojimui

Į pusę nurodyto vandens kiekio sudedamas medus ir, keliskart pamaišant, laikoma šiltoje vietoje, kol ištirpsta. Gautas medaus tirpalas pavirinamas, kol pusė jo išgaruoja. Tada sudedami apyniai, supilamas likęs vanduo, pavirinama 20—30 min ir perkošiama pro dvigubą marlę. Skystis atvė..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su obuoliais

Tešlą atšildyti kambario temperatūroje, iškočioti ir iš jos išpjauti 12 kvadratinių lopinėlių. Obuolius nulupti ir minkštimą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su vynu, cinamonu, 3 šaukštais cukraus ir vaniliniu cukrumi bei gvazdikėliais. Masę troškinti uždengtą apie 10 min. Nui..

Recepto vertinimas: 0

Menkės šašlykai vakarėliui

Menkių filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabaliukais. Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite panašaus dydžio kaip žuvį gabaliukais. Citrinas nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite pusi..

Recepto vertinimas: 0

Keksiukai su šokolado gabaliukais (Skirmantės) (foto)

Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti jogurtą, pieną ir gerai išplakti. Kepimo miltelius išmaišyti su sijotais miltais. Supilti į mišinį ir gerai išmaišyti. Sudėti šokolado gabaliukus (vaisius) ir atsargiai išma..

Recepto vertinimas: 0

Feta sūrio rutuliukai (Skirmantės) (foto)

Iš sūrio formuojami rutuliukai, kurie apvoliojami miltuose, tešloje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Apie 1 valandai įdedame į šaldytuvą (dėjau į šaldiklį, tai užteko 10-15 min). Kepame įkaitintame aliejuje. Patiekti karštus. ..

Recepto vertinimas: 0

Riešutų sviesto sausainiai (Skirmantės) (foto)

Sumaišyti paprastą sviestą su riešutų sviestu, vėliau suberti baltąjį ir rudąjį cukrų ir gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinį ir mikseriu gerai išplakti. Tuomet suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska ir gerai išminkyti. Padėti tešlą valandai į šaldytuvą...

Recepto vertinimas: 5

Pyragaičiai su aguonomis ir medumi

Miltus suberiame kauburėliu, o viduryje padarome duobutę. Į ją supilame mieles, išleistas 100 ml. pieno su šaukšteliu cukraus. Išmaišome. Paliekame 15 minučių pastovėti. Įdedame 50 g. sviesto, įberiame 1,5 šaukšto cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, druskos, įmušame kiaušini..

Recepto vertinimas: 0

Kepta jautiena su slyvų ir grybų padažu

Jautienos filė nuplauname, nusausiname ir sudedame į indą, kuriame marinuosime. Ruošiame marinatą. Į mažą indelį įpilame išspaustų vienos citrinos sulčių, įberiame druskos, cukraus, jautienos prieskonių, įpilame 4 šaukštus vandens. Viską gerai išplakame. Užpilame ant filė ir..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai biskvitiniai sausainiai (Ryčio)

Sutarkuokite marcipanų masę. Išsukite masę su cukrumi ir kiaušinių baltymais. Gautą tešlą šaukštu išdėliokite ant kepimo skardoje patiesto sviestinio popieriaus. Išlyginkite sausainių paviršių. Palaikykite 30 minučių kambario temperatūroje. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175..

Recepto vertinimas: 5

Varškės pyragas su razinomis (Ramunės)

Tešlai kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi taip, kad cukrus visiškai ištirptų. Po vieną įmuškite kiaušinių trynius ir gerai išsukite, kad gautųsi vientisa masė. Miltus persijokite ir sumaišykite su kiaušinių mase ir įberkite druskos. Užminkykite vientisą tešl..

Recepto vertinimas: 2

Vištienos filė ir daržovių paketėliai

Iš anksto pavirkite bulves verdančiame vandenyje 5 minutes; nusausinkite ir atšaldykite. Padėkite kiekvieną viščiuko krūtinėlę ant 50 cm kvadratinės storesnės folijos. Padalinkite bulves, cukiniją, morkas, grybus ir svogūną į keturias dalis ant folijos gabaliukų; pabarstykite drus..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIS KEPTA ANT GROTELIŲ

Viska sumaisyti dubenyje, sudeti isvalyta zuvi ir marinuoti kambario temperaturoje 30 min. arba saldytuve apie 2 val. Paskui zuvi sudeti ant groteliu ir kepti...

Recepto vertinimas: 0

GERIAMAS CITRININIS ŠERBETAS

Nulupti citrinos zieveles. Uzvirti 2 stiklines vandens ir jame pavirinti citrinos zieveles apie 3 min. Is citrinu isspausti sultis ir likusi tirstima uzpilti stikline karsto vandens; atvesinkite, iskoskite ir supilkite i vandeni, kur vire zieveles. Is likusio vandens ir cukraus isvirkite sirupa. Kol..

Recepto vertinimas: 0

TORTAS IŠKART

Kiausinius su cukrumi isplakti mikseriu, plakant sudeti sviesta (kambario temperaturos), supilti nugesinta soda kartu su grietine, miltus, paprastai 4 saukstus su kaupeliu. Suberti aguonas. Iseina tirstos grietines mase.Nulupti obuolius, isemus seklides, supjaustyti skiltelemis. Torto forma patepti ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su apelsininiu kremu

Teslai sviesta sutarkuojame burokine trintuve ir sumaisome su miltais bei pienu. Stipriai neminkome! Tesla 1 vai. paliekame saltai. Tuomet iskociojame ir ispjauname 8-10 lakstu ir iskepame 170-200 C temperaturoje. Is likusios teslos pjaunant lakstus iskepame kepinius trupiniams.Kremui puodelyje ar k..

Recepto vertinimas: 0

Tinginys su varške

Varske, sviesta (jis turi buti minkstas), cukru ir vanilini cukru sumaisyk ir palaikyk apie valanda. Sausainius sulauzyk. Viska sumaisyk, valanda palaikyk kambario temperaturoje, tada kelioms valandoms padek i saldytuva. Istrauke supjaustykite gabaliukais ir jau galite valgyti. Skanaus!!! (Viktorij..

Recepto vertinimas: 3

Salotos Gurmani

Salotu lapus gerai nuplaukite, nesausinkite lekstese. Ant ju sudekite kuo ploniau supjaustyta avokada, kad nepajuoduotu, apslakstykite citrinos sultimis. Taip pat plonai supjaustyta lasisa ir citrina sudekite ant salotu lapu ir avokados. Viska uzpilkite padazu is aliejaus ir vyno acto, pagardinti pr..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kambario