25 rezultatų ieškant "juodieji"

Veršiena slyvų padaže

Kopūstų lapus nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais. Giliame inde įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus kopūstus ir patroškinkite 2 – 3 minutes. Padėkite šiltai. Veršienos nugarinę supjaustykite griežinėliais, pakepinkite aliejuje. Likusiuose r..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių balandėliai

Bulves ir morkas stambiai sutarkuoti, susmulkinti svogūną ir salierą. Ryžius apvirti, užpilti šaltu vandeniu ir nusunkti. Viską sudėti į indą su pašildytu aliejumi ir truputį pakepinti. Kopūsto lapus nuplikyti verdančiu .Paruoštą daržovių masę dėkite ant kopūstlapių ir darykit..

Recepto vertinimas: 0

Ridikų salotos

Ridikus nulupame ir sutarkuojame. Agurkus ir pomidorus supjaustome nedideliais kubeliais. Greitinę sumaišome su citrinų sultimis, paskaniname druska bei pipirais ir ja užpilame daržoves. Salotas išmaišome, sudedame į salotines ir papuošiame pomidorų puselėmis bei plonai supjaustytomis su..

Recepto vertinimas: 5

Juodųjų ridikų salotos

Ridikus nulupame ir sutarkuojame. Agurkus ir pomidorus supjaustome nedideliais kubeliais. Greitinę sumaišome su citrinų sultimis, paskaniname druska bei pipirais ir ja užpilame daržoves. Salotas išmaišome, sudedame į salotines ir papuošiame pomidorų puselėmis bei plonai supjaustytom..

Recepto vertinimas: 0

Veršiena su šviežiomis slyvomis

Mėsą paruošiame, kaip vyniotiniui ir marinuojame apie 6 val. Galima ir per naktį. Tada iš abiejų pusių pabarstome baziliko lapeliais. Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus. Sudedame ant mėsos ir susukame. Susmeigiame krapštukais, kad neiširtų, užpilame truputėlį aliej..

Recepto vertinimas: 0

Šventinis vyniotinis

Kiaulieną supjaustome juostelėmis ir per naktį laikome marinate. Kiaulių ausis verdame 20 min.Ant maistinės, atsparios karščiui plėvelės sudedame kiaulių ausis, o ant jų - kiaulienos juosteles. Pabarstome prieskoniais.Eilėmis sudedame šiaudeliais supjaustytas marinuotas daržove..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su citrina ir juodosiomis alyvuogėmis

Dideliame inde suplakite aliejų, citrinos žievelę, citrinos sultis, juodąsias alyvuoges, česnaką ir baziliko lapus. Pagardinkite druska ir pipirais. Spagečius sudėkite į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens ir virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir įdėki..

Recepto vertinimas: 0

Spiralės formos makaronai su mėsos padažu

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir taukus/sviestą iki vidutinio karštumo. Sudėkite svogūnus, šoninę ar kumpį, lauro lapelį ir jautienos faršą. Uždenkite ir kepinkite ant vidutiniškos ugnies apie 30 minučių, pamaišykite. Padidinkite ugnį ir supilkite vyną ir sultinį. Pag..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su daržovių padažu

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutiniško karštumo. Sudėkite svogūnus, salierus, morkas, žirnelius ir cukiniją. Įberkite druskos ir pipirų. Pakepinkite apie 5 minutes, kol svogūnai suminkštės. Sudėkite pomidorus ir gerai išmaišykite. Keptuvę uždenkite ir troškinkit..

Recepto vertinimas: 5

Nicos salotos I

Įkaitinkite iki 180°C laipsnių orkaitę. Išvirkite kiaušinius (8 min. nuo vandens užvirimo), išvirusius palaikykite šaltame vandenyje, nulupkite ir supjaustykite kiekvieną į keturias dalis. Į kepimo skardą suberkite duonos kubelius ir pakepinkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Leisk..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su pomidorais ir rikotos sūriu

Sumaišykite rikotos sūrį, aliejų, česnaką ir baziliką, pagardinkite druska, pipirais ir išsukite iki vientisos masės. Puode su pasūdytu vandeniu išvirkite makaronus taip, kad būtų ne per daug minkšti. Nusausinkite, perliekite po šaltu vandeniu ir leiskite atvėsti bei nudžiūti. Į..

Recepto vertinimas: 3

Kumpio salotos su obuoliais, sūriu ir grietine

Į salotinę suberkite obuolius, kad neparuduotų apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite. Nedideliame dubenėlyje šakute išsukite krienus su grietine, druska ir pipirais. Į dubenį su obuoliais sudėkite kumpį, sūrį ir svogūnų laiškus. Apliekite visa tai padažu, lengvai išmai..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su obuoliais ir cukinijomis

Obuolius sudėkite į dubenį. Apšlakstykite citrinų sultimis. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite bulves, cukinijas, morkas ir pakepinkite 2 min. Suberkite ryžius ir pakepinkite dar 2..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su graikiniais riešutais ir pupelėmis

Įkaitinkite aliejų ir sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitink..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su daržovėmis ir pievagrybiais

Nuo artišokų nuimkite išorinius lapus. Nupjaukite trečdalį lapų viršaus. Perpjaukite pusiau, išgremžkite šerdį, smulkiai supjaustykite. Sudėkite į indą su vandeniu bei citrinos sultimis. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Įdėkite čes..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su porais, citrina ir rozmarinais

Ant žemos ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėkite porus ir pakepinkite, kol šiek tiek suminkštės (2-3 min.). Supilkite vandenį ir įberkite druskos. Kaitinkite apie 20min., kol porai visai suminkštės. Ant vidutinės ugnies kitoje didelėje keptuvėje į..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su moliūgu ir grybais

Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje užvirinkite sultinį. Sudėkite moliūgo kubelius, 1 rozmarino šakelę ir česnako skiltelę. Virinkite, kol moliūgas suminkštės (10-15 min.). Pašalinkite česnaką bei rozmarino šakelę. Kiaurasamčiu išgriebkite moliūgo gabalėlius į duben..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su rūkyta lašiša

Ant mažos ugnies mažoje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Sudėkite lašišos gabalėlius ir pakepinkite 1 min. Supilkite grietinėlę ir atsargiai sumaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir pastatykite į šalį. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliej..

Recepto vertinimas: 5

Kiaulienos eskalopas su apelsinais ir raudonėliu

Pirmiausia pagaminkite padažą. Nulupkite keletą apelsino žievės riekelių, atidėkite. Nupjaukite apelsino viršų ir apačią, nulupkite, įpjaukite membranas, kad liktų tik minkštimas, išimkite sėklas. Šiuos veiksmus atlikite taip, kad skystis varvėtų į dubenėlį. Supjaustykite min..

Recepto vertinimas: 4

Graikiškos salotos

Agurkus, pomidorus, svogūnus, alyvuoges ir fetos sūrį sudėkite į dubenį. Atskirai išsukite alyvuogių aliejų ir actą, supilkite į salotas, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir lengvai išmaišykite. Salotas patiekite vienas arba su šviežia duona. Papuoškite raudonėlio lapelia..

Recepto vertinimas: 5

Sūrio ir prieskonių padažas su skrebučiais

Gerai sumaišykite tarkuotą rikotos sūrį, alyvuoges, peletrūną, česnako laiškus, mėtas bei sutarkuotą citrinos žievelę, pagardinkite juodaisiais pipirais. Supilkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite. Gautą padažą sudėkite į dubenėlį. Įkaitinkite keptuvę arba grilį. D..

Recepto vertinimas: 1

Velnio padažas (Salsa endiablada)

Keletą česnako skiltelių ir svogūną nulupkite. Pakepkite sunkioje keptuvėje ant vidutinės ugnies dažnai pavartydami. Neleiskite per daug patamsėti. Nulupkite likusias česnako skilteles. Tada pakepkite aitriąsias paprikas. Į puodą supilkite actą, sudėkite aitriąsias paprikas, sulau..

Recepto vertinimas: 0

Mėsa su aitriosiomis paprikomis (Carne con chile)

Aitriąsias paprikas apskrudinkite sausoje keptuvėje, stebėdami, kad neprisviltų. Sudėkite į dubenį ir užpilkite 500 ml karšto vandens. Palikite pastovėti 30 min. Keptuvėje apskrudinkite pomidorus, po to pašalinkite odeles ir sėklas. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną..

Recepto vertinimas: 0

Žaliųjų citrinų sriuba (Sopa de lima)

Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite. Kalendras nuplaukite. Užvirinkite 1,5 l vandens su 1 česnako skiltele, geltonuoju svogūnu ir kalendromis. Pasūdykite, įdėkite vištienos krūtinėlės filė, uždenkite ir vir..

Recepto vertinimas: 0

Chašlama

Mėsą supjaustyti gabalais, svogūną perpjauti. Į katilo, dugną dėti pomidorus ant viršaus supjaustytą mėsą, svogūną, įpilti vandens, kad apsemtų, sudėti prieskonius, druską ir virti ant lėtos laužo ugnies uždengtą, kol mėsa nersis nuo kaulu - apie 3-4 valandas. Patartina i..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: juodieji