24 rezultatų ieškant "juodieji"

Ypatingosios salotos su rūkytomis lašišomis

Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite. Suplėšykite nedideliais kaspinėliais. Dalį lapų palikite patiekalui papuošti. Išvirkite ryžius. Mažus konservuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais. Nuplaukite porą, perpjaukite poro šaknį išilgai per pusę, supjaus..

Recepto vertinimas: 0

Kalmarų salotos

Kalmarus nuplauti ir smulkiai supjaustyti. Svogūnus taip pat smulkiai supjaustyti ir nuplikyti verdančiu vandeniu (smulkintų svogūnų kiekis turėtų būti maždaug toks pat kaip ir kalmarų). Svogūnus perpilti šaltu vandeniu. Sumaišyti kalmarus ir svogūnus su majonezu ir juodaisiais pipira..

Recepto vertinimas: 1

Oslo silkės

Silkes nulupti, išdaryti. Kiekvieną silkę perpjauti išilgai ir susukti vyniotinius, kuriuos išvirti nedideliame kiekyje pasūdyto vandens, įdėjus ten lauro lapelį, pipirų ir krapų, įpylus acto. Išlydytą margariną supilti į grietinėlę, padažą gerai išmaišyti, įberti pipirų ir ..

Recepto vertinimas: 0

Aluje troškintas karpis

Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir troškinama 30 - 40 minučių. Baigiant troškinti sudeda..

Recepto vertinimas: 1

Tešloje keptas karpis

Karpį išdarinėjame ir supjaustome stačiakampiais gabalais. Juos įtriname druska ir pipirais. Iš tešlai skirtų produktų užmaišome grietinės tirštumo tešlą. Joje apvoliojame karpio gabalėlius ir kepame ant nedidelės ugnies su aliejumi. Apkepusius gabalėlius vėl merkiame į tešl..

Recepto vertinimas: 1

Spagečiai su šviežiomis daržovėmis

Dideliame pasūdyto vandens kiekyje pavirkite šparagines pupeles, kol jos suminkštės, virkite apie 7 minutes. Nukoškite. Dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite. Sudėkite į patiekimui skirtą indą ir įpil..

Recepto vertinimas: 0

Ziti su artišokais ir ožkos sūriu

Nuvalykite artišokus ir nuimkite išorinius sukietėjusius lapelius. Patrumpinkite kotelius ir nupjaukite viršutinį trečdalį lapų. Artišokus perpjaukite pusiau ir aštriu peiliu išimkite šerdį. Supjaustykite gabalėliais. Į didelę keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alieja..

Recepto vertinimas: 4

Spagečiai su pomidorais ir sūriu

Didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite supjaustytą svogūną bei česnaką ir kepinkite apie 5 minutes, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite pomidorus ir baziliką. Gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių, k..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorų-agurkų salotos su svogūnais ir alyvuogėmis

Į salotinę suberkite svogūnus ir pasūdykite. Įdėkite pomidorus, agurkus, žaliąjį pipirą ir raudoną aitriąją papriką. Nedideliame dubenėlyje šakute išsukite aliejų su citrinos sultimis, druska ir pipirais. Gautu užpilu apšlakstykite salotas ir gerai išmaišykite. Papuoškite al..

Recepto vertinimas: 0

Artišokų salotos su parmezano sūriu

Kietus išorinius artišoko lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Šitaip sutvarkytus artišokus sudėkite į dubenį, apšlakstykite trimis ketvirtadaliais citrinos sulčių, užpilkite šaltu..

Recepto vertinimas: 0

Kumpio salotos su obuoliais, sūriu ir grietine

Į salotinę suberkite obuolius, kad nepajuoduotų apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite. Nedideliame dubenėlyje šakute išsukite krienus su grietine, druska ir pipirais. Į dubenį su obuoliais sudėkite kumpį, sūrį ir svogūnų laiškus. Apliekite visa tai padažu, lengvai išma..

Recepto vertinimas: 3

Tuno salotos su kviečiais

Į pasūdytą verdantį vandenį suberkite kviečius ir virkite 35-40 min., kol suminkštės. Išvirusius perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite ir paberkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio, kad visiškai nudžiūtų. Suberkite kviečius į didelę salotinę. Sudėkite pomidorus, svo..

Recepto vertinimas: 0

Kviečių salotos su mocarelos sūriu ir kukurūzais

Į pasūdytą verdantį vandenį suberkite kviečius ir virkite 35-40 min., kol suminkštės. Išvirusius perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite ir paberkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio, kad visiškai nudžiūtų. Grilyje pakepinkite raudonąjį pipirą, nuolat iš visų pusių va..

Recepto vertinimas: 0

Kviečių salotos su pomidorais, kukurūzais ir kaparėliais

Į pasūdytą verdantį vandenį suberkite kviečius ir virkite 35-40 min., kol suminkštės. Išvirusius perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite ir paberkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio, kad visiškai nudžiūtų. Suberkite kviečius į didelę salotinę. Sudėkite pomidorus, kuku..

Recepto vertinimas: 5

Rizotas su porais ir sūriu

Ant vidutinės ugnies nedideliame prikaistuvyje kaitinkite medų, kol pradės cukruotis (3-4 min.). Supilkite vyną ir kaitinkite, kol padažas sutirštės (apie 15 min.). Nukelkite nuo ugnies ir uždenkite. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėki..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su kriaušėmis ir ožkos sūriu

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Supjaustykite vieną kriaušę į keturias dalis, išimkite šerdį. Supjaustykite labai plonais griežinėliais ir sudėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepkite, karts nuo karto apversdami, kol griežinėliai išdžius (15-20 min.). Išimkite ..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su menke ir apelsinais

Paruoškite menkių filė, o kaulus atidėkite vėlesniam naudojimui. Menkę supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Aštriu peiliu nuo apelsinų nuimkite žievelę (tik pačią išorinę dalį) ir supjaustykite ją plonomis juostelėmis. Nulupkite apelsinus ir sukapokite juos...

Recepto vertinimas: 0

Kukurūzai tešloje

Dideliame prikaistuvyje užvirinkite pasūdytą vandenį ir nuolat maišydami supilkite kukurūzų miltus. Pavirinkite ant lėtos ugnies 3-5 min., kol masė taps tiršta. Nukėlę puodą nuo viryklės, sudėkite kukurūzų grūdus, česnakų laiškus, petražoles ir česnaką. Gerai išmaišykite,..

Recepto vertinimas: 0

Toskanos troškinys

Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite dešreles iš abiejų pusių apie 5 min., kol paruduos. Išimkite dešreles, įpilkite likusį aliejų ir 3-4 min. pakepkite svogūnus, salierus, morkas bei česnaką. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir perpjauki..

Recepto vertinimas: 0

Sicilietiškos kalafiorų salotos

Kalafiorą susmulkinkite: nupjaukite žiedelius, o kotus supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Pavirkite 2-3 min. pasūdytame vandenyje, kad šiek tiek suminkštėtų, bet nepervirkite. Išvirusius kalafiorus nusausinkite. Uždengiamame inde sumaišykite citrinos sultis, cinamoną, kajen..

Recepto vertinimas: 1

Žuvis su krevetėmis (Minilla de pescado)

Svogūną nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Laiškinius česnakus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, pašalinkite sėklas ir sukapokite. Paprikos ankštis ir aitriąsias paprikas, pašalinę sėklas bei pertvarėles, smulkiai supjaus..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sriuba (Sopa de hongos)

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o česnaką sutraiškykite. Pomidorus nuplikykite, pašalinkite odelę bei sėklas ir sukapokite. Aitriąją papriką, pašalinę sėklas bei pert..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiškas pomidorų padažas (Salsa de jitomate)

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir sukapokite. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnakus sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir smulkiai supjaustykite. Petražoles ..

Recepto vertinimas: 0

Šašlykas su pievagrybiais

Mesa supjaustome kubeliais, svoguna - griezineliais. I mesa idedame svogunus, prieskonius, druska, ismaisome, ipilame vyna, vel ismaisome, uzdengiame ir marinuojame 8-10 vai. Pievagrybius nuplauname ir 2-3 vai. pamerkiame i parugstinta ir pasudyta vandeni. Saslykus sumauname ant iesmu ir kepame zari..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: juodieji