Lazanija su vištiena

Ingridientai:
1,5kg vištienos,
300g baltojo vyno,
svogūnas,
saliero stiebelis,
lauro lapų,
druskos,
pipirų,
200g lazanijos tešlos,
450g svogūno laiškų arba ropinių svogūnų,
150g sviesto,
skiltelė česnako,
90g miltų,
175g tarkuoto "Griujer" sūrio,
50g tarkuoto "Čedar" sūrio,
280g neriebios grietinėlės,
4 šaukštai tarkuoto "Parmezan" sūrio,
3 šaukštai žemės riešutų.
Gaminimas
Užpilkite vištieną vandeniu, įpilkite pusę porcijos baltojo vyno, pridėkite pipirų, lauro lapų, svogūnų, saliero, druskos. Užvirinkite ir apie valandą troškinkite. Nuimkite puodą nuo ugnies, truputį ataušinkite ir supjaustykite vištieną smulkiais gabaliukais.
Paruoškite apie litrą vištienos sultinio. Lazanijos lakštus sudėkite į karštą vandenį, palaikykite kelias minutes ir perdėkite į šaltą. Supjaustykite svogūnus ir 10 minučių pakepinkite 50g svieste kartu su susmulkintu česnaku. Tuomet sudėkite į keptuvę likusį sviestą ir išlydykite jį. Svogūnuose ir svieste 1 min. pakepikinte miltus, kol šie gražiai pagels. Paruoštą sultinį sumaišykite su likusiu vynu. Užvirinkite ir virkite 4 - 5 min. nuolat maišydami. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite "Čedar" sūrį, 125g "Griujer" sūrio, supilkite grietinėlę, pasūdykite ir paskaninkite pipirais. Truputį padažo nupilkite į ugniai atsparų indą. Po to dėkite lazanijos, vištienos, svogūnų, "Parmezan" sūrio ir padažo sluoksnius. Šią procedūrą kartokite keletą kartų ir "konstrukciją" užbaikite padažu. Apiberkite likusiu sūriu ir riešutais. Kepkite karštoje orkaitėje 45 - 50 min., kol lazanija pasidengs rusva plėvele.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!