12 rezultatų ieškant "grikiu"

Grikiųir grybų kotletai (sveikuoliskas)

Žuvį nuplaukite, pašlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska ir sudėkite į verdantį sultinį, įdėkite lauro lapelį ir peletrūną. Virkite ant lėtos ugnies 20 minučių, padėkite, kad atauštų. Išimkite žuvį į lekštę, o stiklinę sultinio užvirkite su vynu, citrinos žie..

Recepto vertinimas: 0

Grybų kotletai

Svogūnus sukapojame, grybus sumalame, sudedame į keptuvę ir troškiname su 25g sviesto. Išverdame birią grikių košę, sudedame likusį sviestą. Grikius , troškintus grybus sumalame, suberiame druską, pipirus , ataušiname, formuojame nedidelius kotletus, kuriuos pamirkome kiau..

Recepto vertinimas: 3

Grikių košė su daržovėmis

Daržoves smulkiai supjaustyti . Pusę daržovių dėti į puodo dugną , ant jų supilti nuplautus grikius , ant grikių suberti likusias daržoves . Atsargiai , kad nesusimaišytų sluoksniai , įpilti karšto šek tieks pasudyto vandens , tiek kad apsemtų produktus ir virti ant silp..

Recepto vertinimas: 0

Grikių ir varškės apkepas

Išvirkite grikių košę . Į ją sudėkite permaltą varškę , druską , sviestą , kiaušinius ir cukrų . Viską išmaišykite ir supilkite į norimą formą . Kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje , kol gražiai parus ..

Recepto vertinimas: 0

Grikių košė su riešutais

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 45 ml aliejaus. Sudėkite upėtakio gabalėlius ir pakepinkite 3-4 min. Nukelkite nuo ugnies, upėtakio gabalėlius sudėkite į atskirą indą, taip pat supilkite ir aliejų, kuriame kepė. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį ..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryti pomidorai

Grikius iš vakaro užpilti verdančiu vandeniu ir palikti šusti.Pomidorų viršūnėlę nupjauti, juos išskobti.Smulkiai supjaustome svogūną,morką tarkuojame stambiai ir viską kepiname aliejuje. Sudedame pomidorų minkštimą, brinkintus grikius, žalumynus.Viską išmaišome, galima pasūdy..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir grikių košė

Grikiai išmirkomi, nuplikomi ir suberiami į šaltą vandenį. Verdant pamaišoma. Kai kruopos suminkštės, pasūdomą, sudedamos tarkuotos bulvės ir ant silpnos ugnies maišant pavirinama 10—15 min. Valgoma su spirgintais lašinukais arba tirpintu sviestu. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir grikių košė

Grikiai išmirkomi, nuplikomi, suberiami į šaltą vandenį ir verdami pamaišant. Kai kruopos suminkštėja, pasūdoma, sukrečiami tarkiniai ir ant silpnos ugnies maišant pavirinama 10—15 min. Valgoma su spirgintais lašiniukais arba tirpytu sviestu pusryčiams...

Recepto vertinimas: 0

Grybai su grikių koše

I verdantį pasūdytą vandenį (1,5 stiklinės) įdedama 40 g sviesto, suberiamos kruopos ir išverdama biri košė. Paruošti grybai patroškinami su svieste pakepintu svogūnu. Baigiant troškinti, į juos supilama grietinė. Indas ištepamas sviestu, į jį sukrečiama su grybais sumaišyt..

Recepto vertinimas: 2

Grikių miltų blynai (Skirmantės) (foto)

Viską gerai išmaišyti ir kepti svieste (svieste skaniau, bet galima ir aliejuje). ..

Recepto vertinimas: 5

Grikių pyragėliai (Jūratės)

Tešla: mieles ištrinti su dalimi cukraus, įpilti šiltą pieną, sudėti trynius, sviestą. Subeti likusį cukrų ir druską. Maišyti kol ištirps. Suberti miltus ir įdėti nugesintą sodą. Išminkyti. Tešlos paviršių apibarstyti miltais ir padėti šiloje vietoje apie 1val pakilti. Pakil..

Recepto vertinimas: 0

Grikių košė su varške

Kruopas nuplikykite verdančiu vandeniu, nupilkite, sumaišykite su grietine, įdėkite sviesto ir žiupsnelį druskos. Pusę košės sukrėskite į riebalais pateptą puodą. Ant viršaus užpilkite su kiaušinių tryniais ištrintą varškę. Tada sukrėskite likusią košę. Puodą dėkite į o..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: grikiu