25 rezultatų ieškant "glajus"

Kalėdinis namelis

Margariną, medų ir cukrų sudėti į puodą ir ištirpinti ant mažos ugnies. Supilti vandenį, sudėti nugesintą sodą, suberti prieskonius ir miltus. Išminkytą tešlą dėti į indą ir palaikyti šaldytuve per naktį ar ilgiau. Iš popieriaus padaryti namelio formas, dėti ant plonai iško..

Recepto vertinimas: 5

Editos kalėdinis pyragas

Mieles , cukrų ištirpdyt šiltame piene, bet ne karštame, įdėti porą šaukštų miltų ir palaukiame kol iškils. Tada supilame puse ištirpinto margarino ar sviesto, kitą dalį paliekame tešlos kočiojimui. Dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome, išminkome tešlą ir l..

Recepto vertinimas: 4

Pyragas "Girtuoklis"

Kiaušinius, skirtus biskvitui, ištrinti su cukrumi, suberti miltus, kepimo miltelius, išmaišyti ir iškepti biskvitą. Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti, kol išbrinks. Tada du kartus permalti mėsmale. Margariną ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, įpilti migdolų alieja..

Recepto vertinimas: 0

Pyragaičiai su aguonomis ir kakava

Miltus kapoti su margarinu, berti cukrų, dėti trynius, užminkyti tešlą ir įdėti į šaldytuvą. Ištrinti sviestą, įdėti trynius ir išplaktus baltymus, du kartus permaltas aguonas ir gerai išmaišyti. Aguonų kremą sudėti ant išpjautų tešlos skritulėlių ir kepti orkaitėje, kol ..

Recepto vertinimas: 0

Riešutinis tortas

Į persijotus miltus dėti tešlos produktus ir gerai išmaišyti. Sviestu pateptoje ir džiūvėsėliais pabarstytoje tortinėje iškepti 3 tešlos lakštus. Kremo produktus sudėti į puodą ir maišant, kad neprisviltų, išvirti. Nukelti nuo ugnies ir dar kartą gerai pamaišyti. Kai kremas at..

Recepto vertinimas: 0

Velykinis ąsotis (Boba)

Į pašildytą pieną sudedamos mielės, įberiama šiek tiek cukraus ir paliekama, kol pakyla. Išsijoti miltai suberiami į dubenį, supilamos pašildytos mielės. Supylus likusį pieną, tešla išplakama ir paliekama vėl pakilti. Su cukrumi išsukti tryniai sudedami į kildomą tešlą, suber..

Recepto vertinimas: 0

Medaus tortas (Jūratės)

Gaminti tešlą: į persijotus miltus sudėti visus komponentus ir užminkyti tešlą. Kepti apteptoje sviestu ir pabarstytoje maltais džiūvėsėliais tortinėje. Kepinį siūlu padalinti į tris apskritus lakšus. Galima ir atskirai kepti tris lakštus. Kremo komponentus sudėti į indą ir..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinis nekeptas tortas

Sumaišome migdolus su cukrumi, sudedame kiaušinių baltymus, įpilame migdolų esencijos ir maišome, kol išeina minkšta tešla. Ją minkome tol, kol tampa vienlytė. Tada padalijame į 3 lygias dalis. Ant miltiniu cukrumi pabarstyto paviršiaus iškočiojame vieną dalį tešlos taip, kad bū..

Recepto vertinimas: 3

Šokoladiniai migdoliniai keksiukai

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Paruoškite 8-10 popierinių formelių. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių trynius ir cukrų iki balkšvos ir tirštos masės. Įmaišykite miltus, kepimo ir kakavos miltelius. Dideliame inde suplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Supilki..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladiniai kvadratėliai su medumi

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Ištepkite sviestu kvadratinę 25 cm skersmens skardą. Ištirpinkite šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu virš lėtai verdančio vandens. Dideliame dubenyje suplakite šokoladą, sviestą, kiaušinius ir medų iki vientisos masės. Įplakite miltus ir ke..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Juodasis miškas"

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu dvi 23 cm skersmens apvalias formas. Išklokite kepimo popieriumi. Ištepkite popierių sviestu. Į didelį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir druskos. Ištirpinkite šokoladą, įstate indą į puodą su lėtai verdančiu vanden..

Recepto vertinimas: 5

Baltojo šokolado žiedas su glajumi

Įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Ištepkite 23 cm skersmens žiedinę torto formą. Supilkite pieną, cukrų, šokoladą ir sviestą į keptuvę ir pakaitinkite ant mažos ugnies. Nuolat maišykite, kol mišinys taps vientisas ir purus. Neleiskite jam užvirti. Nukelkite nuo ugnies. Atvėsin..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinis pyragas su varškės kremo glajumi

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais 23 cm skersmens atidaromą formą. Į didelį dubenį suberkite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite sviestą ir cukrų iki grietinės tirštumo masės. Po..

Recepto vertinimas: 3

Vienos pyragas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu 23x12 cm kepimo formą. Ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje kartu su cukrumi ir šokoladu ant mažos ugnies. Maišykite, kol masė taps tolygi ir žvilganti. Sudėkite migdolus ir gerai sumaišykite. Atvėsinkite, kartas nuo karto p..

Recepto vertinimas: 0

"Velnio" pyragas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu dvi 23 cm skersmens apvalias formas. Išklokite jas vaškuotu popieriumi. Ištepkite jį sviestu. Ištirpinkite šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu, įstatytame į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Palikite atvėsti. Įmaišykite pie..

Recepto vertinimas: 3

Dviejų tešlų tortas su braškėmis ir varške

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Pagaminti trapią tešlą: miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sudėti trynį, įberti cukrų, žiupsnelį druskos, trintą citrinos žievelę bei vanilinį cukrų, sudėti sviestą. Viską, pradedant nuo išo..

Recepto vertinimas: 0

Baltasis arba spalvotasis glajus

Persijotą cukraus pudrą (kad nebūtų gumulėlių) sukite su kiaušinių baltymais (vandeniu ar kt. priedais), kol masė taps vientisa. Pagardinkite trupučiu citrinų sulčių bei aromatine esencija. Jei glajus per tirštas, įpilkite daugiau skysčio ar citrinų sulčių, jei per skystas, ..

Recepto vertinimas: 4

Šokolado glajus

Pateikiame du gaminimo būdus: 1. 25 g kakavos miltelių pakepinkite su 1 valg. šaukšt. svieto. 200 g cukraus pudros užpilkite 5 valg. šaukšt. karšto pieno,supilkite pakepintą kakavą ir sukite, kol pasidarys tiršta masė. 2. 150 g šokolado plytelę sulaužykite gabaliukais ir su..

Recepto vertinimas: 4

„Princo ir regento“ tortas

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Sviestą arba margariną išsukti iki purios masės. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Į sviesto masę pakaitomis suberti cukrų, druską, vanilinį cukrų bei sudėti trynius. Dubenėlyje sumaišyti miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Kit..

Recepto vertinimas: 0

Punšo tortas

Orkaitę įkaitinti iki 175-200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus su 6 šaukštais šalto vandens išplakti iki standžių putų. Plakant suberti cukrų bei citrinos žievelę. Maišiklio greitį sumažinti iki žemiausios padalos ir po vieną sudėti trynius. ..

Recepto vertinimas: 0

Punšo glajus

Cukraus pudrą išsijoti ir iki vientisos konsistencijos sumaišyti su citrinos sultimis bei ryžių degtine. Įdėti baltymą, įpilti šaukštą vandens ir atsargiai išmaišyti. Glajus turi būti tokio tirštumo, kad jį būtų galima tepti. ..

Recepto vertinimas: 0

GARDUKAI

Varske gerai istrinti. Ja, miltus, margarina, kvapiuosius prieskonius sudeti ant lenteles ir kapoti, kol neliks sausu miltu. Po to suminkyti tesla. Kocioti. Isspausti vienodus skrituliukus, kepti orkaiteje. Iskeptus atvesinti. Viena uztepti uogiene, kita uzdeti ant virsaus, aptepti baltymu glajumi...

Recepto vertinimas: 0

SPANGUOLIŲ SALDAINIAI

Baltymas istrinamas su cukrumi, suberiamas krakmolas ir vanilinis cukrus. Gaunamas baltas tirstokas glajus, kuriame spanguoles apvoliojamos, paskui suberiamos i pergamentu isklota skarda ir apdziovinamos nekarstoje orkaiteje...

Recepto vertinimas: 0

ŠOKOLADO GLAJUS

Kakavos miltelius sumaisykite su cukraus pudra, po truputi pilkite i konjaka (baltymus) ir issukite iki vientisos mases...

Recepto vertinimas: 0

ŠOKOLADO GLAJUS II

Kakavos miltelius pakepinti svieste. Piena uzvirti ir juo uzpilti cukraus pudra. Karsta piena supilkite i pakepinta kakava ir maisykite, kol pasidarys tirsta vientisa mase...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: glajus