Kepta Įdaryta silkė

Ingridientai:
2 silkės su galvomis,
1 kiaušinis,
1 svogūnas,
1 batono riekelė,
truputis pieno,
50 g sviesto,
truputis cinamono, aliejaus.

Padažui:
1 trynys,
50 g obuolių acto,
50 g vandens,
20 g sviesto,
1 šaukštas grietinės,
1 arbatinis šaukštelis miltų,
1 šaukštas cukraus,
1/3 arbatinio šaukštelio druskos.
Gaminimas
Keptuvėje su sviestu pakepame susmulkintą svogūną.
Iš silkių išimame vidurius, išvalome, išplauname. Atskiriame silkių odelę, prie galvos ir uodegos nukerpame stuburo kaulą, išimame silkės mėsą, išrenkame kaulus. Silkę sumalame su atvėsusiu svogūnu, piene mirkyta batono riekele, įmušame kiaušinį, įberiame truputį cinamono, išminkome ir sudedame įdarą įį silkes.
Taip paruoštas silkes dedame ant aliejumi pateptos folijos ir apie pusęę valandos kepęęame orkaitėje. įįįįįįįį Silkę patiekiame atvėsusąąąąąąią. Valgome su padažžŠ;u ir apelsinaižžs.
Padažššššui dubenėėlyje sumaišome trynį, actą, vandenį, sviestą, grietinę, cukrųų, druską. Šį dubenėėlį dedame į kiėėėėtą dubenėlį su vandeniu ir kaitiname (vandens vonelėje) maišydami, kol masė sušils. Tada po truputį į ją sijojame miltus ir kaitiname, kol padažas sutirštės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!