25 rezultatų ieškant "esencija"

Šakotis

Sviestą ir cukrų reikia ištrinti iki vientisos masės nuolat pridedant po 1-2 kiausinius, kol sudedami visi kiaušiniai. Tada sudedami miltai, citrinų esencija, supilama grietinėlė ir konjakas. Viskas gerai išmaišoma iki vientisos masės.Kepama specialioje krosnyje varvinant tešlą ant vir..

Recepto vertinimas: 3

Vaisinis sandešas

Varškę padėkite į dubenėlį ir suminkykite su cukrumi. Apšlakstykite vanilijos esencija ir dar kartą gerai suminkykite. Padalinkite tešlą lygiais gabaliukais ir iš jų suvoliokite rutuliukus. Į kiekvieną rutuliuką įsprauskite po mango kubelį. Galiausiai išvoliokite rutuli..

Recepto vertinimas: 0

Kokosiniai triufeliai

Sviestą ištrinti su cukrumi ir tryniais. Suberti sumaltus sausainius, stiklinę kokoso drožlių, supilti likerį bei romo esenciją. Gerai išmaišyti ir 2 valandas laikyti šaldytuve. Iš atšalusios masės formuoti nedidelius rutuliukus. Kiekvieną pavolioti likusiose kokoso drožlėse. ..

Recepto vertinimas: 0

Duonos ir sviesto pudingas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Vidutinio didumo lėkštą karščiui atsparų indą ištepkite riebalais. Riekeles aptepkite sviestu ir išilgai perpjaukite pusiau. Paskui sluoksniais sudėkite į indą. Kiekvieną sluoksnį apibarstykite džiovintais vaisiais, cukrumi ir prieskoniais. Ki..

Recepto vertinimas: 0

Varškės - migdolų šarlota

Biskvitas Įkaitinti orkaitę iki 170C. Skardą ir išardomą torto formą (20cm) iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti su vyno akmeniu nedideliu greičiu, kol susidarys putos, palaipsniui pilant pusę cukraus. Padidinti greitį ir plakti baltymus iki standumo. Trynius išplakti su li..

Recepto vertinimas: 2

Škotiški trapučiai

1. Sumaišome ir persijojame kvietinius ir ryžių miltus, žiupsnelį druskos. 2. Sviestą plakame plaktuvu maždaug minutę. Paskui suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa puri. Toliau plakdami supilame vanilės esenciją. 3. Mediniu šaukštu sumaišome miltus ir sviesto masę. Iš..

Recepto vertinimas: 0

Bananai su likeriu kremu

1. Bananą nulupame ir supjaustome. Imbierą supjaustome mažais gabalėliais. 2. Dubenyje sumaišome banano ir imbiero gabalėlius, įpilame apelsinų sultis ir 10 ml likerio. Paliekame pastovėti 20 minučių, kad skoniai susimaišytų. 3. Sumaišome želatiną su 2 šaukštais šalto va..

Recepto vertinimas: 0

Apelsinų suflė su mangais

1. Biskvitus apšlakstome romo esencija, skiesta vandeniu. 2. Kiaušinių trynius atkiriame nuo baltymų ir sukame su cukrumi tol, kol masė tampa balta, puri ir vienalytė. 3. Įmaišome apelsinų sultis, maltą žievelę, medų, truputį druskos. Suberiame persijotus miltus ir imbierus. ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su abrikosais

Šokoladą susmulkinti. Sutrinti 120 g sviesto su 80 g cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus. Sudėti kiaušinius. Sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais. Galiausiai sudėti 5 šaukštai grietinėlės ir šokoladą. Tešla iškloti tortinę ir kepti 15-20 min. 175 laipsnių temperatūros orkait..

Recepto vertinimas: 0

Kokteilis su arbata

Cukraus gabalėlį padeginti iki rudumo ir įdėti į taurę. kartu su ledo gabaliuku ir vyšnia, supilti arbatžolių esenciją bei sidrą. Taurę papuošti citrinos griežinėliu. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Keksas "Zebras" (Skirmantės) (foto)

Įkaitinti orkaitę iki 170 C. Paruošti 20 cm skersmens apvalią formą. Persijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais. Įmušti kiaušinius į miltus, suberti cukraus pudrą ir greitai maišyti iki kreminės konsistencijos. Įpilti išlydytą sviestą, kondensuotą pieną, vanilė..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinės „marmurinės" bandelės

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Ištepkite sviestu 12 bandelių formelių. Ištirpinkite abi šokolado plyteles prikaistuvyje dvigubu dugnu virš vos verdančio vandens. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, jogurtą, cukrų, vanilės esenciją ir sviestą iki vientisos tirštos masės..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis vanilinis kremas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu 23 x 12 cm skardą. Apvyniokite skardos šonus vandeniui atsparia aliuminine folija. Didelėje keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus, įpilkite pieno, nuolat pamaišydami. Virinkite ant lengvos ugnies, kol mas..

Recepto vertinimas: 0

Merengos su šokolado įdaru

Įkaitinkite orkaitę iki 130°C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir ant popieriaus pažymėkite 23 cm skersmens apskritimus. Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Padidinę plakiklio greitį, palaipsniui į..

Recepto vertinimas: 0

Baltojo šokolado žiedas su glajumi

Įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Ištepkite 23 cm skersmens žiedinę torto formą. Supilkite pieną, cukrų, šokoladą ir sviestą į keptuvę ir pakaitinkite ant mažos ugnies. Nuolat maišykite, kol mišinys taps vientisas ir purus. Neleiskite jam užvirti. Nukelkite nuo ugnies. Atvėsin..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinis žiedas su šokoladiniu padažu

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais 23 cm skersmens apskritą formą. Į didelį dubenį suberkite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druskos. Įmaišykite cukrų. Elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite sviestą, p..

Recepto vertinimas: 2

"Velnio" pyragas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu dvi 23 cm skersmens apvalias formas. Išklokite jas vaškuotu popieriumi. Ištepkite jį sviestu. Ištirpinkite šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu, įstatytame į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Palikite atvėsti. Įmaišykite pie..

Recepto vertinimas: 3

Paprastas stebuklas

Persijokite pieno miltelius, cukraus pudrą, perrinkite razinas, supilkite vanilijos esenciją. Užpilkite ištirpintu sviestu ir minkykite tarp rankų, kol pasidarys limpanti tešla. Suformuokite lazdyno riešuto dydžio rutuliukus. Turėtų išeiti 36 rutuliukai. ..

Recepto vertinimas: 0

Vaisinis sandešas

Varškę padėkite į dubenėlį ir suminkykite su cukrumi. Apšlakstykite vanilijos esencija ir dar kartą gerai suminkykite. Padalinkite tešlą lygiais gabaliukais ir iš jų suvoliokite rutuliukus. Į kiekvieną rutuliuką įsprauskite po mango kubelį. Galiausiai išvoliokite rutuliukus po ko..

Recepto vertinimas: 0

Pyragaičiai " Spanguolėlė"

Kepami sausainiai. Sviestas, cukraus pudra, druska ištrinami. Sudedama kiaušinis, miltai. Tešla iškočiojama 4 mm storio lakštu, formele išspaudžiami sausainiai. Patepama kiaušiniu. Kepama 220 laipsniu temperatūroje 10-15 min. Iš dalies uogų išspaudžiamos sultys, o luobelės paver..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Paletė"

Miltus, rišutus bei cukrų suberkite ant lentos, sudėkite sviestą, supjaustytą gabaliukais, į kauburėlio vidų įmuškite kiaušinį. Suberkite kepimo miltelius, druską, supilkite citrinų esenciją. Produktus kapokite peiliu plačiais ašmenimis. Kai neliks sausų miltų ir sviesto kruopel..

Recepto vertinimas: 0

Mandarinų - varškės tortas

50 g grietinės užvirkite, suberkite tirpią kavą ir 50 g cukraus. Mišinį visą laiką maišykite mediniu šaukštu, nes jį nuo kavos rūgšties gali sutraukti. Puodelį nukaiskite. Į grietinę sudėkite šokoladą, sulaužytą gabalėliais, ir maišykite, kol šis ištirps. Taip pat ištirp..

Recepto vertinimas: 4

VAISIŲ DESERTAS II

Abrikosus ir slyvas apslakstyti romo esencija ir palikti nakciai. Marcipanu mase bei cukraus pudra isminkyti, ilasinus romo esencijos ir suformuoti mazus ovalo formos "rutuliukus". Juos kiek aptepti kiausinio baltymu, ideti tarp dvieju abrikosu, sukisti i slyvas ir pavolioti cukruje...

Recepto vertinimas: 0

MARCIPANAI

Migdolus keletui minuciu panardinti i karsta vandeni, nulupti luobeles ir isdziovinti. Tada migdolus sutrinti migdolu trintuveje arba kelis kartus permalti mesmale, kad gautusi kuo vientisesne mase. Kai migdolus sutriname reikia sumaisyti su cukraus pudra,karciuju migdolu esencija ir vandeniu. Mase ..

Recepto vertinimas: 4

Varškės pyragas

Margariną išlydyti. Šiek tiek atvėsinti ir sudėti cukrų. Įmušti kiaušinius ir išplakti. Sudėti miltus, migdolų esenciją. Nugesinti sodą actu. Gerai išmaišyti. Sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą. Kepti orkaitėje 200 laisnių temperatūroje, kol viršus švelniai pagels. Vis..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: esencija