25 rezultatų ieškant "dviem"

Karšiai su rozmarinais

Rozmarinus sukapoti. Išmaišyti su kapotais česnakais ir dviem šaukštais alyvuogių aliejaus. Pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Žuvis nuplauti. Į vidų pridėti rozmarinų mišinio. Iš išorės pašlakstyti dviem šaukštais aliejaus, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Citrinas plonai supjausty..

Recepto vertinimas: 0

Apelsininis kremas

Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su dviem šaukštais cukraus pudros ir vanilininiu cukrumi. Užvirinti 1/4 grietinėlės ir maža srovele (karšta) maišant pilti į trynius. Plakti, kol masė pradės tištėti. Želatina išbrinkyti ir ištirpinti. Likusią grietinėlę išplakti ..

Recepto vertinimas: 0

Pieno kokteilis

Dviem porcijoms inde įmušamas kiaušinis, įpilamas šaukštas romo, įberiamas šaukštas cukraus pudros, vanilės, supilamos 3 stiklinės pieno ir priberiama gabalėlių sugrūsto ledo. Viskas gerai išplakama šluotele. ..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių kotletai su šokoladiniu padažu

Ryžius gerai išplaukite šaltu vandeniu, dėkite į verdantį vandenį. Užvirinę vieną kartą, nusunkite per koštuvą ir perpilkite šaltu vandeniu. Kai vanduo nuvarvės, ryžius dėkite į 6 stiklines karšto, bet neverdančio vandens arba pieno. Virdami dažnai maišykite, kad neprisviltų...

Recepto vertinimas: 0

Sojų padaže marinuota ir iškepta vištiena

1. Nuo mėsos nupjaukite atliekamus riebalus, išpjaustykite kremzles. Bambuko iešmus pamerkite į vandenį (tada jis nesvils). Vištieną sudėkite į lėkštą stiklinį ar keramikinį indą. Dubenėlyje sumaišykite sojų padažą , degtinę, cheresą, rudajį lipnų cukrų ir imbierą. Maišyk..

Recepto vertinimas: 0

Citrinų padažas

I puodą supilti pusę sultinio ir užvirinti. Kitą pusę sumaišyti su citrinos sultimis, miltais, druska ir pipirais. Tada supilti į sultinį. Virti, kol sutirštės. Nukėlus nuo ugnies supilti su dviem šaukštais padažo išsuktą trynį ir dar pakaitinti. Tinka su veršiena, vištiena ir ž..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas pynė

Mieles ištirpdykite pusėje kiekio šilto pieno.Įdėkite po šaukštelį cukraus pudros ir miltų.Gerai sumaišykite ir padėkite šiltai.Sviestą ištirpdykite ir leiskite ataušti.Iš miltų, išaugusio raugo, kiaušinių, 4 šaukštų cukraus pudros ir vanilinio cukraus užmaišykite tešlą.G..

Recepto vertinimas: 0

Špinatų lazanija

Puode patroškinkite mėsą, svogūnus ir česnakus. Nugriebkite riebalus. Supilkite pomidorus, pomidorų padažą, kečupą, baziliką, raudonėlį ir pipirus. Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir dar 15 minučių maišydami patroškinkite. 10-12 minučių pavirinkite makaronų lakštus, kol ..

Recepto vertinimas: 0

Uogų ir vaisių pyragas su dribsniais

Pagaminkite pyrago pagrindą. Sviestą ištirpinkite nedideliame puode ant silpnos ugnies. Puodą nuo ugnies nukelkite, o į sviestą suberkite pusryčių dribsnius ir maltus lazdynų riešutus. Viską kruopščiai išmaišykite. Kepimo formą sutepkite riebalais, iškrėskite į ją dribsnių mas..

Recepto vertinimas: 1

Sumuštinukai su sūriu ir riešutais

Duoną aptepame sviestu, supjaustome į 4 dalis ir paskrudiname. Sūrį sumaišome su riešutais. Su dviem šaukšteliais iš sūrio masės formuojame rutuliukus ir apvoliojame juos petražolėse. Sūrio rutuliukus dedame ant duonos skrebučių. Pastabos: Žemės riešutus galima pakeisti ..

Recepto vertinimas: 0

Kukurūzų trapučiai su parmezano padažu

250ml verdančio sultinio pamažu, maišydami supilame į dubenį su kukurūzų kruopomis ir verdame 2 minutes. Nukaičiame ir suberiame 150g. tarkuoto sūrio. Kruopų masę supilame į riebalais pateptą skardelę maždaug 2cm. sluoksniu ir padedame 12 valandų šaltai. Sustingusią kukurūzų ma..

Recepto vertinimas: 0

Avienos šonkauliukai

Išspaudžiame citrinų sultis ir sumaišome su aliejumi, prieskoniais ir druska. Mišinį užpilame ant nuplautų bei gerai nusausintų šonkauliukų ir dviem valandoms padedame šaltai. Per tą laiką kelis kartus apverčiame. Šonkauliukus kepame įkaitintame grilyje po 5-7 minutes iš ..

Recepto vertinimas: 1

Ravioli su jautiena ir špinatais

Pagaminkite tradicinę ravioli tešlą. Tešlą iškočiokite dviem plonais kvadratais ir apšlakstykite juos vandeniu. Naudodami konditerinį maišelį kas 4 centimetrus įspauskite faršą. Išspausto faršo kiekis turi būti lygus graikinio riešuto dydžiui. Ant viršaus uždėkite antrąj..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija su brokoliais

Baklažaną supjaustykite išilgai. Minkštimą suvilgykite alyvų aliejumi, apibarstykite česnaku. Troškinkite orkaitėje 30 minučių perpjauta dalimi į viršų. Šaukštu išimkite baklažano minkštimą ir jį gerai sutrinkite. Lazanijos lakštus 10 minučių virkite pasūdytame vandeny..

Recepto vertinimas: 0

Kalcioni su brokoliais

Brokolius 2 min. palaikykite verdančiame vandenyje. Nupilkite verdantį vandenį ir apliekite šaltu vandeniu. Brokolius supjaustykite stambiais gabaliukais. Ištepkite dvi kepimo skardas. Į tešlą įmaišykite džiovintų krapų taip, kad tešla kartu su krapais sudarytų vientisą masę. Pasi..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos kumpis su pistacijomis

Padarome marinatą, įtriname mėsą ir paliekame parai ar dviem. Aišku, jei darysit mažus gabaliukus - užteks keletos valandų). Išimam iš marinato,nusausinam ir prikaišiojam pistacijų. Tada dedam į skardą, uždengiam folija,kepam apie 1 valandą. Tada nudengiam palaistom atsiradusiom su..

Recepto vertinimas: 0

Apelsininis kremas

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su dviem šaukštais cukraus pudros ir vaniliniu cukrumi. Užvirinti ¼ grietinėlės ir maža srovele maišant supilti į trynių masę. Plakti, kol masė pradės tirštėti. Želatiną išbrinkinti ir ištirpinti. Likusią grietinėlę..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti pyragaičiai su citrininiu kremu

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Puode užvirinti 250 ml vandens su sviestu arba margarinu. Puodą nukelti nuo viryklės ir iš karto suberti miltų bei krakmolo mišinį. Viską sumaišyti ir nuolat maišant, kaitinti apie 1 min., kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų. Kar..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti pyragaičiai su serbentais ir varškės įdaru

250 ml vandens užvirinti su sviestu arba margarinu. Puodą nukelti nuo viryklės suberti miltų ir krakmolo mišinį ir maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas. Jį kaitinti apie 1 min., kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo dugno. Karštą tešlą iš karto sudėti į dubenėlį ir p vien..

Recepto vertinimas: 5

Kalėdiniai šokoladiniai sausainėliai

Šokoladą smulkiai sutrinti. Dubenėlyje iki standžių putų išplakti baltymus. Plakant po truputį suberti druską bei cukrų, įmaišyti sutrintą šokoladą ir maltus migdolus. Ant skardos išdėlioti popierinius „paplotėlius“. Dviem šaukšteliais ant jų sudėti paruoštą masę. Kept..

Recepto vertinimas: 0

TRINTA MORKŲ SRIUBA

Morkos nuskutamos, gerai nuplaunamos ir susmulkinamos griezineliais. Sudetos i darzoviu sultini, jos uzvirinamos ir 30 minuciu paverdamos uzdengtame puode. Istroskintos morkos pertrinamos per sieteli. Miltai sumaisomi su dviem saukstais sviesto ir suminkomas kukulis. Jis idedamas i sriuba ir isplaka..

Recepto vertinimas: 5

ŽUVIES FILĖ ALAUS TEŠLOJE

Miltus ismaisyti su alumi ir dviem ziupsneliais druskos, tesla uzdengti ir palikti 20 min. pastoveti. Kiausinio tryni atskirti nuo baltymo. Baltyma isplakti. Tryni imaisyti i alaus tesla, po to sudeti ir atsargiai imaisyti isplaktus daltymus. File pasudyti, papipirinti ir apslakstyti citrinos sultim..

Recepto vertinimas: 5

APELSININIS KREMAS

Trynius atskirti nuo baltymu. Trynius istrinti su dviem saukstais cukraus pudros ir vanilininiu cukrumi. Uzvirinti 1/4 grietineles ir maza srovele (karsta) maisant pilti i trynius. Plakti, kol mase prades tisteti. Zelatina isbrinkyti ir istirpinti. Likusia grietinele isplakti ir supilti zelatina(ne ..

Recepto vertinimas: 0

MEDUOLIAI

Medu issukite su taukais ir 2 saukstais vandens. Suberkite prieskonius ir miltus, sumaisytus su kepimo milteliais (truputi palikite citrininos zievelei apvolioti).Lenta pabarstykite miltais, is teslos iskociokite 1 cm storio laksta. Tesla isklokite sviestu patepta ir kepimo popieriumi isklota skarda..

Recepto vertinimas: 4

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (uzbekų)

Vandens paruosimas: 500g kalkiu gesinti 3 litrais vandens ir duoti pastoveti 3-4 valandas. Paskui nupilti skaidru vandeni ir perkosti per marle. Graikinius riesutus apvalyti nuovirsu dengiancios pleveles ir pamirkyti juos i paprasta salta vandeni dviem dienom, keisdami vandeni 3-4 kartus per dien..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: dviem