Durniukai

Ingridientai:
1 pakelis liesos varškes,
5 šaukštai manų kruopų,
5 šaukštai krakmolo,
1 kg bulvių,
druskos.

Padažui:
200 g kiaulienos šoninės,
200 g grietinės,
1 svogūno galvute,
prieskonių.
Gaminimas
Nuskustas bulves sutarkuojame smulkia bulviu trintuve.Truputeli nusunkiame. Dedame varške, krakmolą ir manų kruopas. Viską gerai išminkome. Tešla turi gautis tokio kietumo kaip cepelinu. Dedame į verdantį vandenį ir verdame 15-20 min.
PADAŽAS:
Kubeliais supjaustytą šoninę apkepiname. Baigiant kepti supjaustome svogūną. Svogūnui pageltus supilame grietinę, suberiame prieskonius. Palaukiame kol užvirs.
Galima gaminti su mėsos įdaru ir vietoj padažo valgyti su grietine. Skonis kaip cepelinų tik zymiai greiciau pagaminama.
SKANAUS! (laima)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!