25 rezultatų ieškant "duona"

Graikinis mėsos suvožtinis

Riekelę baltos duonos susmulkinkite gabalėliais. Apelsiną nuplaukite ir plonai nulupkite odelę. Maltą mėsą, baltą duoną, nuluptą apelsino žievelę, raudonėlius, petražoles ir sojų padažą sumaišykite į tirštą masę. Masę padalinkite į keturias dalis ir suformuokite suvožtinius..

Recepto vertinimas: 0

Duonos gira

Užvirinus vandenį, sudedama duona ir pavirinama 15 minučių. Nuėmus nuo ugnies, palaikoma 3—4 valandas. Po to nukošiama, į skystį suberiamas cukrus, sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir palaikoma 12 valandų, kol įrūgsta. Nugraibius putas, gira supilstoma į butelius, įdedama razin..

Recepto vertinimas: 4

Baklažanų ir cukinijų užkandėlė

Į aliejų įmaišykite česnaką, druską ir prieskoninę druską. Atpjaukite po 12 baklažano ir cukinijų griežinėlių. Duoną skrudinkite tol,kol ji įgaus aukso spalvą. Duoną aptepkite aliejaus mišiniu. Aliejumi aptepkite ir cukinijų bei baklažano griežinėlius, o paskui pakepinkite. V..

Recepto vertinimas: 0

Greiti sumuštiniai

Baltą duoną, suraikytą 0,5cm storio riekelėmis, šiek tiek apkepinti aliejuje iš abiejų pusių ir palikti kad atvėstų. Kietai virtus kiaušinius labai smulkiai sukapojame ir sumaišome su majonezu. Tada šita kiaušinių mase aptepame keptos duonos riekeles, dedame šiek tiek kečupo, kelet..

Recepto vertinimas: 3

Teisiog salotos

isvirti pupeles, bet ne pervirti, supjaustyti duona kubeliais ir apkepinti aliejuje, cesnaka supjaustyti, geriausia sutarkuoti trintuve ir viska ismaisyti su majonezu..druskos pagal skoni ..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiška duona su abrikosais

Supjaustykite abrikosus kubeliais. Sudėkite mieles į indą, ištrinkite ir supilkite vandenį. Maišykite, kol mielės ištirps. Sudėkite kitus produktus ir maišykite, kol tešla pasidarys minkšta. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 45 min. kilti. Po to išverskite ją ant miltais p..

Recepto vertinimas: 0

Trinta porų ir petražolių sriuba

Petražolių šaknis, svogūną nuvalyti, smulkiai supjaustyti, porą švariai nuplauti, nusausinti, smulkiai supjaustyti. Puode pakaitinti sviestą, jame patroškinti petražoles, svogūną, porą. Užpilti sultinį, grietinėlę ir dar 10 min. ant vidutinio karštumo ugnies patroškinti. Puodą n..

Recepto vertinimas: 0

Duonos ir džiovintų vaisių su vyšnių uogiene

Į puodą su vandeniu sudedame duonos riekeles, paverdame, kol duona suminkštėja. Duoną išgriebiame, pertriname per sietelį, sudedame atgal į puodą. Jeigu reikia, įpilame verdančio vandens Sudedame nuplautas razinas, džiovintus obuolius, suberiame gvazdikėlius ir paverdame. Po to supila..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnios su juoda duona

1. Duoną susmulkiname ir sumalame. 2. Duonos trupinius sumaišome su puse kiekio medaus, likeriu ir cinamonu. 3. Vyšnias nuplauname, nuvarviname, apdžioviname, išimame kauliukus. Minkštimą sumaišome su cukrumi. 4. Grietinėlę išplakame su likusiu medumi. 5. Į desertines t..

Recepto vertinimas: 0

Bulvienė su duona ir česnaku

Į vandenį sudedamos bulvės, susmulkintas svogūnas, lauro lapas, įberiama druskos ir verdama. Išvirusios bulvės išgriebiamos, sumaigomos, suberiami miltai, sumaišoma, ir tyrė supilama į vandenį, kuriame virė bulvės, Juoda duona supjaustoma maždaug 3x3 cm kubiukais, apkepinama riebalu..

Recepto vertinimas: 0

Kumečių sriuba

Stambiai supjaustytos bulvės, morkų skiltelės, išmirkytos pupos, lašinukų juostelės, paspirgintos su smulkiai supjaustytu svogūnu, sudedama j šaltą vandenį ir verdama, kol daržovės suminkštėja. Baigiant virti, įberiama druskos, įdedamas lauro lapelis ir juostelėmis supjaustyta du..

Recepto vertinimas: 0

Duonos gira su vaisiais

Vaisiai nuplaunami, 10—15 min pavirinami. Duona užplikoma likusiu verdančiu vandeniu ir palaikoma uždengta apie pusę valandos. Vaisiai ir duona nukošiami, skysčiai sumaišomi, suberiamas cukrus, sudedamos su cukrum ištrintos mielės, išmaišoma ir paliekama šiltoje vietoje rūgti. Įrū..

Recepto vertinimas: 0

Juoda ruginė duona

Vanduo pašildomas, suberiamą 1/3 miltų, supilamas šiltame vandenyje išleistas raugas ir, gerai išmaišius, tešlos paviršius pabarstomas miltais. Duonkubilis šiltai apdengiamas ir pastatomas šiltoje vietoje, kad įmaišas įrūgtų. Rūgdamas jis 2—3 kartus padidėja, todėl įmaišant ..

Recepto vertinimas: 3

Plikyta juoda ruginė duona

Išėmus raugą, į duonkubilį suberiamą 1/3 kepimui skirtų miltų, užplikoma verdančiu vandeniu ir gerai išmaišoma, kad neliktų sausu miltų. Duonkubilis šiltai uždengiamas ir paliekama 3—4 val., kad įmaišas susaltų. Tada sudedamas šiltame vandenyje išleistas raugas, gerai išpla..

Recepto vertinimas: 2

Špinatų sriuba

Miltus pakepiname svieste, užpilame šaltu vandeniu ir verdame 5min. Sudedame nuplautus susmulkintus špinatus, pasūdome, įberiame pipirų ir verdame 1 val. ant silpnos ugnies. Baltą duoną supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje. Į sriubos indą suberiame pakepintą duoną, supilame sri..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių kotletai

Burokėlius nuplauname, išverdame, atvėsiname ir nulupame, po to sumalame mėsmale. Kartu su burokėliais sumalame ruginę duoną be plutos. Razinas nuplauname, užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame ir palaikome 10-15 min. Vandenį nupilame, razinas nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Buro..

Recepto vertinimas: 0

Mišrainė prie alučio

Duoną pjaustome smulkiais kubeliais ir apkepame aliejuje. Duoną paliekame atvėsti. Smulkiai supjaustome ir apkepame svogūnus. Taip pat atvėsiname. Smulkiai supjaustome agurkėlius. Agurkėlius, svogūnus ir pupeles sumaišome. Dedame majonezo ir druskos, viską sumaišome ir atvėsiname. Atš..

Recepto vertinimas: 0

Kepta duona su sūriu ir majonezu

Duonai Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais duoną, įkaitinti keptuvę su aliejumi ir iškepti duoną. Po to ištrinti česnaku ir pasūdyti. Padažui Smulkiai supjaustyti sūrį ir sumaišyti su majonezu. Prieš valgant duoną, ją apvolioti (pasimirkyti) paruoštame padaž..

Recepto vertinimas: 3

Vyšnių desertas su duona ir medumi

Nutarkuojame duonos plutą. Duoną susmulkiname ir sugrūdame. Jos trupinius sumaišome su šaukštu medaus, cinamonais ir likeriu. Vyšnias nuplauname, nusausiname, išimame kauliukus. sumaišome su šaukštu medaus. Grietinėlę išplakame su likusiu medumi. Į keturis desertinius indelius s..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška Velykų duona (Pan de Pascua)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles, cukrų, įpilkite šilto pieno ir sumaišykite košę. Užbarstykite dar šiek tiek miltų ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu pastatykite šiltai 20 min., kad iškiltų. Svogūną nulupkite i..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotas duonos ir varškės gardėsis

Duoną sutarkuokite tarka, apkepinkite ištirpintame svieste, suberkite pusę cukraus ir pagardinkite cinamonu. Varškę ištrinkite su likusiu cukrumi, plakta grietinėle (šiek tiek jos pasilikite papuošimui) ir citrinų žievelėmis. Tada į stiklinį indą sluoksniais berkite duoną, krėskit..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių apkepas su razinomis

Duonos riekeles išmirkyti vandenyje. Virtus burokėlius nulupti, sutarkuoti, įmušti 1 kiaušinį, sudėti razinas ir viską gerai išmaišyti. Į riebalais išteptą formą sudėti sluoksniais duoną, burokėlius ir vėl duoną. Užpilti likusiu plaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje. Tiekti su ..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖČIAI SU DUONA IR RAZINOMIS

Varske istrinti, suberti tarkuota duona, cukru, razinas, supilti isplaktus kiausinius, pasudyti ir ismaisyti. Suformuoti rutuliukus, pavolioti juos miltuose ir isvirti pasudytame vandenyje. Isgriebti, aplieti sviestu ir apiberti tarkuota duona...

Recepto vertinimas: 0

Kepta duona

Duona supjaustyti skiltelemis, paskui iskepti mikrobangu krosneleje. Cesnaka sutrinti trintuveje. Suri sutarkuoti. Cesnaka, suri ir majoneza dekite ant iskeptos duonos, viska ismaisykite ir sildykite mikrobangu krosneleje.SKANAUS! (Laura)..

Recepto vertinimas: 0

Šaltas pomidorų užkandis

Nuplautus pomidorus graziai supjaustome nelabai storais griezineliais ir sudedame ant baltos duonos. Duona yra supjaustoma taip, kad tilptu pomidoru griezinelis ir viska graziai sudedame ant dideles liekstes.Suri, cesnako riekeles ir kiausinis mikseryje susmulkinami iki vienodos koses mases. (Cesnak..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: duona