25 rezultatų ieškant "druskos"

Sojos dešrelės

Įdėjus druskos išvirti sojos farsą (20 min.). Perleisti jį kartu su batonu, svogūnais ir česnakais pro miasorubkę, įdėti krakmolo, druskos, pipirų, prieskonių, viską gerai sumaišyti ir padaryt is sios masės dešreles. Jas aplipinti miltais ir apkepti aliejuje ant keptuvės...

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai, cepelinai

Išvirti 5 bulves su lupenomis, ataušinti, nulupti ir sumalti mėsmale. Kitas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Išsunkti, bet neišpilti sulčių, atidėti jas 15 minučių, kol dugne nusės krakmolas. Tada sultis nupilti, o krakmolą kartu su išvirtomis bulvėmis suberti į tark..

Recepto vertinimas: 3

Karaimų kibinai

Į dubenį persijokite miltus ir juos išminkykite su sviestu. Supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberkite porą žiupsnelių druskos. Viską gerai išminkykite ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 valandas. Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūną - mažais gaba..

Recepto vertinimas: 4

Grybų sriuba su kukulaičiais

Iš margarino, kiaušinio trynio, miltų , skysčio druskos įmaišyti tešlą ir 30 minučių ją palaikyti. Kapotus grybus ištroškinti su strypeliais supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis.Bulves išvirti vandenyje arba sultinyje. Joms baigiant virti, į sultinį suleisti 2 šaukšteliais ..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos vyniotinis su grybais

Mėsą sumalti mėsmale, sudėti vandenyje išmirkytus džiūvėsėlius, grietinę, prieskonius, įmušti kiaušinį ir minkyti, kol pasidarys vientisa masė. Iš jos padaryti apvalų vyniotinį, įdeti į keptuvę arba ugniai atsparią formą ir kepti 50 minučių. Retkarčiais patepti išripintai..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies kukuliai pomidorų padaže

Žuvį išvalyti, nulupti, pašalinti kaulus ir sumalti mašinėle kartu su piene mirkytu pyragu ir aliejuje pakepintu svogūnu. Įdėti kiaušinį, pipirų, druskos, masę išmaišyti ir padaryti kaštono dydžio kukulius. Juos pavolioti miltuose, pakepinti aliejuje, pridėti pomidorų košės, gr..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta lydeka drebučiuose

Lydeką nuskusti, išskrosti per padarytą pjūvį neperpjaunant papilvės, išimti žiaunas ir išplauti šaltame vandenyje. Numauti odą taip, kad galva ir uodega pasiliktų neatskirtos nuo odos. Įdarui skirtą žuvies mėsą, išėmus kaulus, sukapoti arba sumalti mašinėle kartu su pakeptu sv..

Recepto vertinimas: 1

Varškės pyragas su slyvomis

Pagaminkite tešlą. Miltus persijokite į dubenį į kalnelį ir jo viduryje padarykite nedidelę įdubą. Į įdubą įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Apibarstykite cukrumi. Atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia trintuve arba supjaustykite nedideliais gabalėliais ir iš..

Recepto vertinimas: 5

Garintas sterkas su raudonaisiais ikrais, morkomis, salierais ir pupelėmis, keptomis naminiame lydytame svieste

Foliją patepkite 10g saulėgrąžų aliejumi. Supjaustykite mažais kubeliais 40g virtų morkų, 40g virto saliero gumbo ir pridėkite 40g rudųjų konservuotų pupelių. Daržoves apšlakstykite 10g saulėgrąžų aliejaus, 5g Valdorfo aitriosios adžikos ir 1g druskos. Paruoštas daržoves sudė..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos šparaginės pupelės

Pupeles pavirti 10 - 15 minučių. Į stiklainius dėti lauro lapus, krapų, pipirų, sudėti pupeles. Išvirti marinatą, užpilti ir užsukti dangtelius. Pupeles galima pjaustyti arbe ne, neturi reikšmės. Aš vakuoju nepjaustytas, jei labai reikai supjaustau prieš naudojant. Kad nekiltų ..

Recepto vertinimas: 2

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Virtiniai su kopūstais ir grybais

Įdarui džiovintus grybus išverdame pasūdytame vandenyje, išgriebiame, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Apvirtus smulkiai supjaustytus kopūstus pakepiname svieste su susmulkintu svogūnu, sudedame išvirtus supjaustytus džiovintus grybus, maišydami dar pakepiname, pasūdome ir išmaišo..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai, cepelinai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..

Recepto vertinimas: 4

Salotų krepšeliai

Į miltus įberiame druskos, cukraus, sudedamas išplaktas kiaušinis, šiek tiek pašildyto sviesto, įpilama pieno ar vandens ir suminkoma vidutinio kietumo tešla. Paskui ji plonai iškočiojama, išspaudžiami ploni paplotėliai ir sudedami į riebalais išteptas formeles. Kepama vidutinio kar..

Recepto vertinimas: 3

Dzūkiški jautienos kukulaičiai

Mėsa sumalama, pridedama svieste pakepintų svogūnų, prieskonių, druskos ir gerai išmaišoma. Daromi nedideli kukulaičiai, pavilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojami džiūvėsėliuose ir verdami riebaluose, kol gražiai parusvės. Išimti iš riebalų palaikomi šiltoje orkaitėje ir pa..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos ir grybų kotletai

Į jautieną sudėti svogūnus, plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Suberti supjaustytus grybus, druskos ir pipirų. Formuoti kotletus. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir apkepti kotletus iš abiejų pusių keletą minučių ant didelės ugnies. Padažui pomidorus užpilti verd..

Recepto vertinimas: 0

Užkandinis tortas (Jūratės)

1. Paruošti mielinę tešlą. Mieles, užpylus trupučiu pieno, išmaišyti. Įberti truputį miltų ir pastatyti šiltai, kad tūris padidėtų 3 kartus. Tada į dubenį susijoti miltus, supilti pieną, paruoštas mieles, ištirpiną sviestą bei kitus priedus ir minkyti, kol tešla nebelips pri..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos vyniotinis (Ramunės)

Iš nugarinės išimti kaulus, mėsą apibarstyti druska su prieskoniais. Ant viršaus sukrauti įdarą - sūdytą liežuvį, slyvas be kauliukų, obuolius, kumpio arba dešros griežinėlius ir kt. Galima dėti ir kelis skirtingus pagal skonį įdaro sluoksnius. Mėsą suvynioti ir surišti. Vyni..

Recepto vertinimas: 5

Rytietiška svogūnų sriuba

Jautieną supjaustome nedideliais 50-60 g. svorio gabalėliais, užpilame vandens ir verdame, retkarčiais nugriebdami putas. Svogūnus nuplauname, kiekvieną galvutę supjaustome į 6-8 dalis ir pakepiname svieste kartu su pomidorų pasta. Svogūnus sudedame į sultinį, įberiame sriubos priesko..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškas sluoksniuotas varškės tešlos pyragas

Varškę išsukite su 6 kiaušinių tryniais ir druska iki vientisos masės. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite persijotus miltus ir vėl gerai išmaišykite. Likusius 6 kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įsukite į tešlą. Keptuvėje įkaitintame aliejuje vieną..

Recepto vertinimas: 3

Kiaušinienė su žaliais žirneliais

Žirnelius išgliaudykite ir maždaug 8 minutes pavirkite sūdytame vandenyje. Nuvarvinkite, sugrūskite arba suplakite mikseriu. Sudėkite sviestą ir grietinėlę, pasūdykite, įberkite pipirų. Dar kartą suplakite, kad pasidarytų vientisa masė. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių. ..

Recepto vertinimas: 0

Katalonietiški įdaryti upėtakiai

Upėtakius išvalykite, nuplaukite, perpjaukite pilvą, išimkite kaulus, įtrinkite rupia druska ir citrinos sultimis. Paruoškite įdarą: svogūnus, alyvas, migdolus, grybus nuplaukite, gerai susmulkinkite, viską sumaišykite dubenyje. Įberkite druskos, trintų baltųjų pipirų, truputį ali..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių sriuba su naminiais makaronais

Į verdantį sultinį sudedame porus, šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytą salierą. Verdame apie 2 min. Tada sudedame stambesniais kubeliais pjaustytas cukinijas ir suberiame kukurūzus bei smulkintus pomidorus. Įberiame prieskonių. Makaronams ir miltų, druskos, cukraus..

Recepto vertinimas: 3

Cepelinai

Bulves nuskusti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Bulvių tarkius išsunkti per marlę, skysčio neišpilti, bet palaukti, kol nusistovės krakmolas. Virtas bulves sutrynti į košę. Tuomet nupilti tarkių išsunktą skystį ir krakmolą sudėti į tarkius. Bulvių košė, bulvių tarkiai, krak..

Recepto vertinimas: 4

Kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže

Vištieną supjaustyti 1 centimetro dydžio gabaliukais. Užpilti spanguolių trauktine, 2 šaukštais sojos padažo, druskos pagal skonį. Palikti marinuotis 1 - 2 valandoms. 3 kiaušinius išplakti, įdėti 4 šaukštus kukurūzų krakmolo, 1 šaukštą sojos padažo, 1/2 šaukštelio ..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: druskos