Kriaušių tortas „Mousse au chocolat“

Ingridientai:
Tešlai:

3 kiaušiniai;
80 g cukraus pudros;
Žiupsnelis druskos;
50 g miltų;
50 g krakmolo;
Žiupsnelis kepimo miltelių
Riebalų formai ištepti.

Įdarui:

Indelis konservuotų kriaušių;
2 valg. š. želatinos;
250 ml kriaušių sulčių;
Cukraus;
Romo esencijos.

Torto viršui ir papuošimui:

250 g pusiau kartaus šokolado glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
4 kiaušiniai;
60 g cukraus pudros;
200 ml grietinėlės;
Šokoladinių lapelių formos papuošimų tortui;
Pieniško šokolado drožlių.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su 2-3 šaukštais karšto vandens išplakti iki purios masės. Persijoti cukraus pudrą ir plakant po truputį berti į trynių masę. Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. Užsijoti krakmolo, miltų ir kepimo miltelių mišiniu ir viską atsargiai išmaišyti. Riebalais ištepti 26 cm skersmens torto formą. Supilti tešlą ir kepti 20-25 min.

Kriaušes nuvarvinti, po to supjaustyti skiltelėmis ir vėduoklės pavidalu išdėlioti ant iškepusio biskvito. Želatiną išbrinkinti kriaušių sultyse. Ištirpinti karšto vandens vonelėje. Šiek tiek pravėsinti ir pagardinti cukrumi bei romo esencija. Užpilą supilti ant kriaušių ir palaukti, kol atauš.

Glajų sulaužyti mažais gabalėliais ir ištirpinti karšto vandens vonelėje. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išplakti su cukraus pudra. Į trynių masė po truputį įmaišyti ataušusį, bet dar nesustingusį glajų. Grietinėlę išplakti iki standžios konsistencijos ir drauge su išplaktais iki standžių putų baltymais įmaišyti į šokolado masę. Kremą tolygiai paskirstyti ant kriaušių. Torto kraštą taip pat aptepti šokolado kremu. Puošti šokoladiniais lapeliais bei pieniško šokolado drožlėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!