VELYKŲ AVINAS

Ingridientai:
8-10 asmenims

375 g kvietinių miltų
125 g ruginių miltų
1 pakelis sausų mielių
1 šaukštelis smulkaus cukraus
2 šaukšteliai druskos
2 kiaušiniai
50 g ištirpinto sviesto
lazdelėmis pjaustytų migdolų
2 smulkiosios razinos

Gaminimas
Moliniame dubenyje sumaišykite miltus su mielėmis. Suberkite cukrų, druską, įmuškite pusantro kiaušinio, įpilkite ištirpintą sviestą ir 250 ml drungno vandens. Mikseriu su antgaliu tešlai viską maišykite 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Tešlą palaikykite šiltoje vietoje, kol ji pakils dvigubai. Tada išminkykite rankomis ant minkymo lentos. Ketvirtį tešlos atidėkite avinėlio galvai, ausims ir letenoms. Iš likusios suvoliokite mažus rutuliukus ir juos sujunkite ant sviestu pateptos skardos, taip suformuodami kūūnąą. Pridėkite galvąą, ausęįįįis, letenas. Avinėlį palaikykite ššiltai, kol jis gerokai pakils; aptepkišššte likusiu išplaktu kiaušiniu ir apibarstykite migdolais. Iš dviejųų razinųų padarykitųe akis. Dėėkite į orkaitę, įkaitinta iki 200-225 laipsnių ir kepkite 25 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!