25 rezultatų ieškant "aliejumi"

Karpis su bulvėmis

Žuvį nuplauti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Citriną nuplikyti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Su petražolių stiebeliais sudėti į žuvies vidų. Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Česnaką nulupti ir sukapoti. Nuo petražolių nuskinti lapelius ir sukapo..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstų apkepas

Kelis kopūsto lapus supjaustykite kvadratais, kitus smulkiai sukapokite. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais. Kartu su kopūstais sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 3 minutes. Nukoškite. Česnaką smulkiai supjaustykite, įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, jame apke..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgų apkepas

Moliūgą, nuplauti, supjaustyti smulkiais kubeliais ir apvirti piene. Po to suberti manų kruopas, įmušti kiaušinius, pasūdyti ir išmaišyti. Gautą masę supilti į aliejumi išteptą keptuvę, paviršių aplyginti ir apšlakstyti aliejumi, kad blizgėtų. Keptuvę dėti į iki 180 laipsnių..

Recepto vertinimas: 0

Grybai, kepti tešloje (itališka pica) II

Išardomos formos sieneles ir dugną iškloti tešla, pašlakstyti aliejumi ir patepti pomidorų tyre. Viduryje padėti pusę pomidoro, nupjautąja puse į viršų. Aplink išdėlioti nepjaustytus arba pusiau perpjautus grybus, susuktas į ritinėlį kilkes, pomidorų skilteles, norint —ir dešros..

Recepto vertinimas: 1

Vienos pjausnys

Mėsą aptepti aliejumi ir šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Svogūnaus nulupti, supjaustyti 2mm storio žiedeliais, apibarstyti miltais, apkepinti su aliejumi kol gražiai pagels, išgriebti ir pasūdyti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir mėsą apkepti iš abiejų p..

Recepto vertinimas: 1

Kepsnys iš kalakutienos

Mėsą įtrinkite druska ir suriškite siūlu smarkiai suspaudusi. Įdėkite į aliejumi išteptą formą ir kepkite 1val. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Išvirkite ryžius ir nukoškite. Ananasus išimkite iš sulčių, o sultis palikite. Agurką supjaustykite griežinėliais, papriką- j..

Recepto vertinimas: 3

Kepsnys iš kalakutienos

Mėsą įtrinkite druska ir suriškite siūlu smarkiai suspaudusi. Įdėkite į aliejumi išteptą formą ir kepkite 1val. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Išvirkite ryžius ir nukoškite. Ananasus išimkite iš sulčių, o sultis palikite. Agurką supjaustykite griežinėliais, papriką- j..

Recepto vertinimas: 0

Aliejinis kilkių užpilas salotoms

50g išdarytų be odos marinuotų kilkučių, 10g preseliu išspaustų česnakų, 6g druskos, 1 g maltų juodųjų pipirų sutrinkite į tyrę ir paskui išmaišykite su 400g alyvų aliejumi ir 60g obuolių actu. 200g salotų reikia 60g užpilo. Vincentas Sakas ..

Recepto vertinimas: 4

Jautienos suktinukai su marinuotais agurkais

Mėsą supjaustome griežinėliais, išmušame, aptepame garstyčiomis, pabarstome druska, pipirais, ant viršaus uždedame labai plonais griežinėliais arba kubeliais supjaustytus svogūnus, agurkus, sūrio juosteles. Susukame suktinukus, juos persmeigiame pagaliukais arba surišame siūlais. Vyn..

Recepto vertinimas: 0

Aviena su rozmarinais

Nupjaustome avienos riebalus, sausgysles. Mėsą sudedame į nedidelį nemetalinį indą, patepame aliejumi. Apibarstome puse kiekio supjaustytų rozmarinų ir maltų pipirų, pasūdome ir paliekame 20 minučių pastovėti. Mėsą apverčiame, vėl patepame aliejumi, apibarstome likusiais rozm..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas su figomis (Ramunės)

Figas supjaustyti į 4 dalis ir sudėti į dubenėlį. Užpilti vynu, uždengti ir palaikyti 15 minučių. Viščiuko krūtinėlę nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skersai raumenų 3 cm storio gabalėliais. Maišant mėsos gabalėlius apkepinti su įkaitintu aliejumi. Kiaurasamčiu išimti ..

Recepto vertinimas: 0

Kiniški virtiniai

Išmaišome miltus verdančiame vandenyje, paskui - šaltame kartu su aliejumi. Suformuojame rutulį ir išminkome. Padarome 16 vienodų gabalėlių ir iškočiojame apskritimus. Ant apskritimų vidurio dedame įdarą ir rūpestingai užspaudžiame kraštelius, kad išeitų krepšeliai. Ruošdami ..

Recepto vertinimas: 0

Keptos bulvės su varške

Bulves nuplaukite šepetėliu, nušluostykite, patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir plikytais kmynais. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 40 min. Varškę išsukite su grietine, žalumynais ir sutrintu česnaku. Bulves įpjaukite ir įkrėskite į vidų varškės masės. Tada vėl dėkit..

Recepto vertinimas: 4

Paprikų, morkų ir pomidorų troškinys (Ramunės)

Visas daržoves supjaustykite kubeliais. Morkas pakepkite su aliejumi. Tada daržoves sumaišykite su cukrumi, druska, actu bei aliejumi ir 2 val. laikykite kambario temperatūroje. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Karštą troškinį sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykit..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su aguonomis

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su grietine

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 0

GRILYJE KEPTI VĖRINUKAI

Aviena supjaustyti kubeliais. Svogunus nuvalyti ir perpjauti pusiau. Pomidorus nuplauti ir perpjauti pusiau. Ant iesmo paeiliui deti mesa, svoguna, pomidora, salavijo lapa,... Pasudyti, papipirinti ir aptepti aliejumi. Desreles supjaustyti 2 cm storio griezineliais. Paprika nuplauti, isimti sekla..

Recepto vertinimas: 0

SILKIŲ IR SŪRIO MIŠRAINĖ

Ismirkyta ir isdarineta silke bei suri supjaustyti kubeliais. Su aliejumi pakepintos duonos riekeles ir cesnakus sugrusti. Razinas truputi pamirkyti ir nusausinti. Visus produktus sudeti i dubeni, uzpilti aliejaus ir ismaisyti...

Recepto vertinimas: 0

Švelnus migdolinis keksas su šokoladiniu glajumi

Iš pradžių pasverkite kiaušinius, kad galėtumėte tikslai apskaičiuoti reikalingą sviesto, cukraus ir miltų kiekį. Vanilinės ankštį perpjauti per griovelį išilgai, išgramdyti vidinę dalį ir sumaišyti su cukrumi. Iki baltų putų ištrinti sviestą, pamažu pakaitomis sudedant cukr..

Recepto vertinimas: 0

JAUTIENOS KEPSNYS SU KARŠTOMIS DARŽOVĖMIS

Jautienos ispjova supjaustome kepsnio dydzio gabaliukais, pabarstome prieskoniais, aptepame aliejumi. Darzoves supjaustome lazdelemis, pabarstome prieskoniais, ipilame siek tiek aliejaus ir ismaisome, ikaitiname keptuve, sudedame darzoves, neluptus cesnakus, pievagrybius, viska apkepiname ir, iseme ..

Recepto vertinimas: 3

Bulvinių saulėgrąžų, morkų, baklažanų ikrai

Baklazanus nulupti, supjaustyti kubeliais, apkepti su aliejumi ir sudeti i troskintuva. Svogunus supjaustyti nedideliais gabaliukais, morkas sutarkuoti burokine trintuve ir apkepti su aliejumi. Paruostas darzoves sumaisyti su baklazanais, sudeti burokine trintuve sutarkuotas bulvines saulegrazas, pa..

Recepto vertinimas: 0

Kepta plekšnė su baklazanais

Baklazana perpjauname isilgai per puse, peiliu ipjauname jo minkstima, pabarstome druska, pipirais, paslakstome aliejumi ir kepame 180 C orkaiteje 25-30 min. Tuomet isgramdome iskepusio baklazano minkstima ir ji sumaigome sakute. Paprikas isvalome, isimame seklas, pabarstome druska bei pipirais ir 1..

Recepto vertinimas: 0

Pomodorų ir sardinių salotos

Pomidorus supjaustyti griezineliais, ispjauti vaiskoti. Griezinelius isdelioti leksteje taip, kad vienas griezinelis siek tiek dengtu kita. Pomodorus pasudyti ir pagardinti ka tik sumaltais pipirais, apslakstyti alyvu aliejumi. Nulupti svogunus, supjaustyti plonais ziedeliais ir, jei jie pernelyg ai..

Recepto vertinimas: 0

Maltos kalakutienos kepsnys su džiov. kriaušėmis

Kalakutienos farsa sumaisome su kiausinio plakiniu, grietineleje ismirkytomis batono riekelemis ir prieskoniais.1/3 dali taip paruosto farso sumaisome su kubeliais supjaustytomis kriausemis, susmulkintais krapais ir saulegrazomis.Likusias 2/3 farso padaliname pusiau. Is vienos dalies ant aliejumi pa..

Recepto vertinimas: 0

Blynai su grybais

Paruošiame vidutinio tirštumo blynų tešlą. Grybus, jeigu reikia, išmirkome ar apverdame ir sumalame. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberiame susmulkintą svogūną. Kai jis šiek tiekapkepa, sudedame grybus, prieskonius irgerai apkepame. Į keptuvę su aliejumi pilame po 2 šaukštus blyn..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: aliejumi