25 rezultatų ieškant "aguonomis"

Daržovių salotos su voveraitėmis

Daržoves supjaustyti. Ant salotų užpilti citrusinių vaisių sulčių, aliejaus ir išmaišyti. Patiekiant apibarstyti aguonomis, moliūgų sėklomis, apelsino ir greipfruto gabaliukais. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Aguoninis pyragas

Trynius ištrinti su cukrumi, kol bus puri masė, išmaišyti ją su nuplikytomis ir gerai nusunktomis aguonomis. Standžiai išplakti baltymus, išmaišyti su kiaušinių-aguonų mase, suberti maltus džiūvėsėlius ir aliejų. Tešlą atsargiai supilti į didelę tortinę, kepti 1 val..

Recepto vertinimas: 3

Kalėdinis aguonų pyragas

Bulvės ir morkos nuskutamos ir supjaustomos griežinėliais. Mėsa supjaustoma juostelėmis, apvoliojama miltais ir apkepinama riebaluose. Į greitpuodį dedamos bulvės, morkos, apkepinta kiauliena, ant jos grybai, sviestas, supilama grietinė, pasūdomą, užbarstoma maltų kalendros grūd..

Recepto vertinimas: 5

Vafliai su aguonomis

Kiaušinius išplakti, supilti pieną, cukrų, grietinę, aguonas, miltus, kol tešla plakant lengvai kris nuo šaukšto. Įberti truputį druskos. Įkaitinti vaflinę keptuvę patepti sviestu. Kiekvienai širdelei tešlos pilti po šaukštą. Kepti ant lengvos ugnies apvartant. Kai apgels išimti ..

Recepto vertinimas: 3

Sraigutės

Sviestą sutarkuoti stambia tarka, pabarstant miltais, įmušti kiaušinius, supilti grietinę, sudėti visus miltus, vanilinį cukrų ir minkyti tešlą kaip makaronams. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis. Tešlą iškočioti plonais lakštais ir supjaustyti 2 cm pločio juostelėmis. Obuo..

Recepto vertinimas: 5

Rageliai

Į išsuktą sviestą įmušti kiaušinius, sumaišyti, supilti grietinę, suberti vanilinį cukrų, miltus, užminkyti tešlą kaip makaronams ir 2 valdoms padėti šaltai. Iš tešlos iškočioti ploną lakštą, jį supjaustyti trikampiais gabaliukais, kiekvieną užtepti varške ir, susukus ,,r..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Aguonėlė“

Aguonas užpilti vandeniu ir virti, kol skystis išgaruos. Po to du kartus permalti per mėsmalę ir sumaišyti su džiūvėsėliais. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, išplakti su cukrumi ir supilti į aguonų masę. Paskui sudėti išplaktus baltymus ir išmaišyti.Paruoštą masę supil..

Recepto vertinimas: 0

Boba su aguonomis

Viską gerai ištrinti ir papuošti kepinį. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi iki purumo, supilti pašildytą pieną, sudėti pakildytas mieles, miltus ir padėti šiltai, kad pakiltų. Į iškilusią tešlą supilti šiltą sviestą, suberti vanilinį cukrų, sausas aguonas. Tešlą gerai i..

Recepto vertinimas: 0

Mieliniai riestainiai

Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpyti riebalai ir visi recepte nurodyti produktai, gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų. Pakilusi tešla dar kartą suminkoma. Jei tešla minkšta, pridedama miltų ir dar kartą pakildinama. Iš pakilusios tešl..

Recepto vertinimas: 3

Tortas su aguonomis

Miltus suberti į dubenį, sudėti sviestą, 80 g cukraus, druskos ir 2 trynius. Užmaišyti tešlą ir 30 min. įdėti į šaldytuvą. Obuolius nulupti, supjaustyti ketvertukais ir išvalyti sėklytes. Iškočioti 2/3 tešlos ir iškloti ja tortinės formos dugną. Iš likusios tešlos su..

Recepto vertinimas: 0

Mielinis vyniotinis su aguonomis

Užminkyti tešlą iš 500 g miltų, 100 g pieno ir 4 g mielių. Paruošti įdarą: nuplauti stiklinę aguonų, apipilti verdančiu vandeniu. Išversti ant rėčio, perdėti ant lapo, padžiovinti orkaitėje, piestelėje sugrūsti su 1/2 stiklinės cukraus, įdėti 50 g medaus, 1 šaukštą grieti..

Recepto vertinimas: 4

Skryliai su aguonomis

Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma kietoka tešla. Gerai išminkoma, plonai iškočiojama, supjaustoma 3—4 cm dydžio kvadratėliais ir sūdytame vandenyje išverdama (išverda maždaug per 5—7 min). Aguonos nuplaunamos, nuplikomos verdančiu vandeniu ir porą valandų palaikomos, ka..

Recepto vertinimas: 5

Mielinė pynutė

Mieles ištrinti su šaukšteliu cukraus, šaukšteliu miltų ir puse stiklinės šilto vandens. Palaikyti šiltoje vietoje, kol pakils. Miltus išsijoti, įmušti kiaušinius, įpilti grietinę, suberti cukrų, druską ir supilti mieles. Gerai išminkyti tešlą. Jei tešla perdaug kieta - į..

Recepto vertinimas: 0

"Strazdanotasis" pyragas

Pieną užvirti maišant su aguonomis, margarinu. Trynius ištrinti su cukrumi ir sudėti į šiltą aguonų masę, suberti miltus, kepimo miltelius. Supilti išplaktus baltymus, bakalie, išmaišyti. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 200 laipsnių temperatūroje. Iškepusį pyragą aplieti sav..

Recepto vertinimas: 4

Pyragaičiai su aguonomis ir kakava

Miltus kapoti su margarinu, berti cukrų, dėti trynius, užminkyti tešlą ir įdėti į šaldytuvą. Ištrinti sviestą, įdėti trynius ir išplaktus baltymus, du kartus permaltas aguonas ir gerai išmaišyti. Aguonų kremą sudėti ant išpjautų tešlos skritulėlių ir kepti orkaitėje, kol ..

Recepto vertinimas: 0

Sūrūs riestainėliai

Mieles sutrupinti, sumaišyti su miltais ir kapoti su sviestu bei tryniais. Sudėti grietinę, sodą, truputį druskos ir užminkyti tešlą. Rankomis suformuoti volelius ir susukti riestainėlius. Kepimo skardą patepti riebalais, išdėlioti riestainėlius, paliekant tarpus. Paviršių patepti p..

Recepto vertinimas: 0

Pyragaičiai su aguonomis ir medumi

Miltus suberiame kauburėliu, o viduryje padarome duobutę. Į ją supilame mieles, išleistas 100 ml. pieno su šaukšteliu cukraus. Išmaišome. Paliekame 15 minučių pastovėti. Įdedame 50 g. sviesto, įberiame 1,5 šaukšto cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, druskos, įmušame kiaušini..

Recepto vertinimas: 0

Aukštaitiški virtiniai su bulvių įdaru

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškočiojame iš jos didelį lakštą. Jį supjaustome nedideliais gabalėliais. Įdarui bulvių košę sumaišome su aguonomis ir žiupsneliu druskos. Įdarą dedame ant vieno tešlos gabalėlių krašto, užlenkiame ir formuojame virtinius. K..

Recepto vertinimas: 3

Mielinis vainikas su aguonomis

Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles ir su nedideliu kiekiu šilto pieno padaryti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad iškiltų. Likusį šiltą pieną kartu su išplaktu kiaušiniu, lydytu sviestu arba ..

Recepto vertinimas: 2

Vyniotinis su aguonomis

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 0

LIETINIAI BLYNAI SU AGUONOMIS

Du kiausiniai isplakami, supilamas pienas, grietine, suberiamos aguonos ir dedame miltu. Tesla turi buti skysta, kaip iprastiems lietiniams. Is teslos iskepame lietinius blynus ir paliekame truputi atausti. Tuo metu isplakame likusi kiausini. Ataususius lietinius susukame vamzdeliu, pamirkome i kiau..

Recepto vertinimas: 5

AGUONŲ TORTAS

Aguonos uzplikomos verdanciu vandeniu, nusunkiamos ir 2-3 kartus sumalamos mesmale. Baltymai isplakami iki standziu putu pabarstant kapotais riesutais bei aguonomis. Tryniai issukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, razinos. Plaktus baltymus atsargiai ismaisome su tryniais. Tesla sukreciama i dvi ..

Recepto vertinimas: 3

Keksiukai su aguonomis

I istirpinta, bet nekarsta sviesta imaisome cukru, kiausinius, su kepimo milteliais sumaisytus miltus ir aguonas. Kepimo formeles patepame sviestu ir pabarstome miltais. 2/3 kiekvienos formeles pripildome teslos. Kepame 220 C temperaturos orkaiteje apie 10 min. Karstus keksiukus is karto isimame is ..

Recepto vertinimas: 3

Kaimiška velykinė boba

Miltus persijojame, suberiame i pasildyta piena. Supilame pakildintas mieles. Leidziame pakilti.Kiausiniu trynius issukame su cukrumi, supilame vanilini cukru, itarkuojame zieveles ir sudedame i tesla. Isminkome. Kildiname. Po to sudedame isplaktus baltymus, issukta sviesta su aguonomis ir dar karta..

Recepto vertinimas: 3

Šventinė riestė

Is teslai skirtu produktu paruosiame mieline tesla. Idarui baltyma suplakame su cukraus pudrair sumaisome su maltomis aguonomis, citrinos zievele ir juostelemis supjaustytomisslyvomis. Is teslos iskociojame 1 cm storio staciakampi laksta. Ant jo virsaus tolygiai sudedame idara ir susukame i voleli. ..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: aguonomis