Žirnelių sriuba su skrebučiais

Ingridientai:
150 g džiovintų žirnių,
800 ml daržovių sukinio,
1 svogūnas,
skiltelė česnako,
3 šaukštai sviesto,
200 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
100 g grietinės,
100 g grietinėlės,
druskos,
maltų muskato riešutų,
skrebučiai.
Gaminimas
Žirnus iš vakaro užmerkti daržovių sultinyje (400 ml). Kitą dieną smulkiai supjaustyti svogūną ir česnako skiltelę, patroškinti juos svieste (1 šaukštas). Išmirkusius žirnius užpilti likusiu sultiniu ir virti 40 minučių. Po to suberti šaldytus žaliuosius žirnelius ir dar 10 minučių pavirti. Tuomet daržoves sutrinti, kol pasidarys vientisa masė. Į gautą masę įpilti grietinę, grietinėlę, pridėti druskos, muskato riešuto ir pipirų. Sriubą patiekti su skrebučiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!