Žemuogių sriuba

Ingridientai:
1/2l. pieno,
4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
2—3 stiklinės žemuogių,
1/2l. virinto vandens.
Gaminimas
Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi ir užplikomi puse verdančio pieno. Visą laiką maišant, užvirinama, o sutirštėjus atvėsinama. Žemuogės pertrinamos pro sietelį, praskiedžiamos virintu vandeniu ir sumaišomos su trynių mase. Baltymai išplakami su trupučiu miltinio cukraus, šaukšteliu dedami į likusį verdantį pieną ir uždengtame puode apverdami. Sriuba supilama į vazą, ant viršaus sudedami baltymų kukulaičiai, taip pat supilamas ir pienas, kuriame jie virė. Valgoma šalta.

Pastabos:
Šitaip sriuba gaminama ir iš braškių, aviečių bei kitokių uogų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!