Žemaitiški veršienos maltiniai

Ingridientai:
400 g veršienos,
100 g kiaulienos,
100 g silkių,
2—3 riekutės pyrago,
1 kiaušinis,
prieskonių,
druskos,
40 g riebalų kepimui,
1 stiklinė grietinės padažo (žiūrėti "Padažai").
Gaminimas
Veršiena, kiauliena ir išvalytos silkės sumalamos kartu su išmirkytu ir nuspaustu pyragu, sudedamas plaktas žalias kiaušinis, prieskoniai, druska. Viskas labai gerai išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama saldžia grietinėle. Daromi 70—100 g ovalūs maltiniai ir kepami riebaluose apverčiant.
Patiekiami su bulvių ar kitokia koše (grikių, perlinių kruopų, moliūgų) ir grietinės padažu padažinėje. Atskirai duodama troškintų burokėlių ar troškintų morkų su žirneliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!