Žėlė su vaisiais ir džinu

Ingridientai:
400 g mažų juodųjų vynuogių be kauliukų,
300 ml džino,
125 g citrinų arba apelsinų,
10 g želatinos,
600 ml vandens,
75 g miltinio cukraus.

Gaminimas
1. Sudedame vynuoges į dubenį ir užpilame 240 ml džino. Pridengiame ir padedame pastovėti šaltai porą valandų arba per naktį.
2. Likusį džiną supilame į puodelį, sudedame želatiną ir paliekame brinkti 5 minutes.
3. Supilame vandenį į puodą, pasaldiname, nustatome mažą kaitrą ir verdame, kol cukrus ištirpsta, o vandens sumažėja perpus. Vėsiname minutę. Sudedame džine išbrinkusią želatiną ir ištirpiname.
4. Vynuoges su džinu supilame į sirupą. Sudedame skiltelėmis supjaustytus apelsinus arba citrinas.
5. Laikome šaldytuve, kol želė pradeda stingti.
6. Sudedame želė į 6 taures ir padedame į šaldytuvą - kol sustings.
7. Išimame 1 5-30 minučių prieš tiekdami.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 4 val. 30 min. Porcijoje: apie 120 kcal (6 porcijos)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!