Zefyrų tortas II

Ingridientai:
1 kg zefyrų,
500 g graikinių riešutų be kevalų,
5-6 sausainiai,
2 kiaušiniai,
1 1/2 stiklinės cukraus,
1 stiklinė pieno,
200 g sviesto,
1 citrinos žievelė ir sultys.
Gaminimas
Zefyrus padalinti, nupjauti iškilas viršunėles. Riešutus ir sausainius susmulkinti.Išvirti kremą: kiaušinius ištrinti su cukrumi, užpilti pienu ir nuolat maišant kaitinti kol sutirštės(neleisti užvirti). Atvėsinti, išmaišyti su sviestu ir tarkuota citrinos žievele bei sultimis. Tortinės dugną ir kraštus iškloti pergamentiniu popieriumi, dėti sluoksnį plokščių zefyrų, o tarpus užpildyti viršunėlėmis, ant viršaus užtepti dalį kremo, gausiai pabarstyti riešutais ir sausainiais. Vėl dėti zefyrus ir vėl kremąą bei rieššutus su sausainiais. Tortąą užždengti ir pastatyti ššaldytuve 3-4 dienoms. (Gabriele)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!