ZEFYRAI

Ingridientai:
3,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens cukraus sirupui
0,5 stiklinės vandens želatinai
2 šaukštai želatinos
3 kiaušinio baltymai
0,5 stiklinės cukraus pudros (apibarstymui)

Gaminimas
Į šaldytą virintą vandenį supilti želatiną ir palikti 1,5 val.
Cukrų įpilti į vandenį ir virti iki tol, kol pradės virti dideliais burbulais. Pabandymui paimkite ant šaukštelio truputį sirupo, panardinkite į šaltą vandenį ir rankomis susukite rutuliuką. Jeigu rutuliukas išlaiko formą ir nelimpa prie rankų, sirupas jau gatavas.
Į karštą sirupą įpilti išbrinkintą želatiną ir plakti apie 20 min. Paskiau plona srovele supilti kiaušinio baltymus ir plakti dar 10 min.
Masę supilti į konditerinį maišelįį ir išspausti zefyrus ant sviestinio popieriaus. Apdžiovinti ir apibarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!